Για την 7η Απριλίου 2025 προσδιορίστηκε από την Εισαγγελία Εφετών Δωδεκανήσου η εκδίκαση υπόθεσης 37χρονου Ροδίτη που κρίθηκε πρωτοδίκως ένοχος με το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου για κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας μέσω πληροφοριακών συστημάτων, του οποίου η παραγωγή συνδέεται με τη χρησιμοποίηση ανηλίκων που δεν έχουν συμπληρώσει το 15ο έτος της ηλικίας τους και του επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης έξι ετών με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη.
Ο κατηγορούμενος συνελήφθη την 3η Φεβρουαρίου 2017. Αστυνομικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, με τη συνδρομή της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, πραγματοποίησαν έρευνα στο σπίτι του 37χρονου, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρεις σκληροί δίσκοι ηλεκτρονικού υπολογιστή.
Από την έρευνα που πραγματοποιήθηκε βρέθηκαν πλήθος αρχείων, φωτογραφίες και βίντεο, με περιεχόμενο πορνογραφίας ανηλίκων, αρκετά από τα οποία παρουσιάζουν σεξουαλική κακοποίηση παιδιών, ενώ ο δράστης συνελήφθη με την αυτόφωρη διαδικασία.
Πιο συγκεκριμένα, τον Οκτώβριο του 2016 οι αστυνομικές αρχές του Ηνωμένου Βασιλείου, με τη βοήθεια της ΜΚΟ Child Rescue Coalition (CRC) διεξήγαγαν επιχείρηση για τον εντοπισμό δραστών για τους οποίους υπάρχουν ενδείξεις ότι εμπλέκονται σε πιθανή παραγωγή υλικού σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων. Μεταξύ άλλων εντοπίστηκαν και δύο άτομα στην Ελλάδα.
Για τον Ροδίτη, φέρεται να προέκυψε ότι με τη χρήση προγράμματος διαμοιρασμού αρχείων στο χρονικό διάστημα από την 5η Φεβρουαρίου 2016 έως την 9η Αυγούστου 2016, με την χρήση πέντε διαφορετικών ηλεκτρονικών ιχνών είχε κατεβάσει και μοίραζε υλικό παιδικής πορνογραφίας.
Την 3η Φεβρουαρίου 2016 πραγματοποιήθηκε έρευνα στην οικία του και εκεί βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρεις εσωτερικοί σκληροί δίσκοι που περιείχαν 106 φωτογραφίες και βίντεο με υλικό σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων, αλλά και το πρόγραμμα ανταλλαγής αρχείων “LimeSharePro”.
Μετά και την ολοκλήρωση της εργαστηριακής ανάλυσης των πειστηρίων και την αξιολόγηση αυτών αρμοδίως στον 37χρονο αποδίδεται ότι στο διάστημα από την 3η Νοεμβρίου 2015 έως την 3η Φεβρουαρίου 2017 κατείχε τουλάχιστον 1690 αρχεία με υλικό παιδικής πορνογραφίας, ενώ 106 αρχεία φέρεται να αφορούν σε υλικό σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων.
Απολογούμενος υποστήριξε ότι αντιμετωπίζει σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα και ότι προέβη σε αναζήτηση αρχείων παιδικής πορνογραφίας προκειμένου να διαπιστώσει εάν είναι πρόσφορο τέτοιο υλικό στο διαδίκτυο. Επεσήμανε εξάλλου πως δεν υπήρξε δόλος, αφού δεν γνώριζε ότι και η απλή προσωρινή αποθήκευση αποτελεί αδίκημα και δεδομένου ότι η λήψη των αρχείων είχαν την έννοια της περιέργειας.
Ως συνήγορος υπεράσπισής του παρίσταται ο δικηγόρος κ. Ακης Δημητριάδης.