Τα «μένεα» κατά της ΔΕΥΑΡ πνέουν στις δημοτικές ενότητες Αταβύρου και Καμείρου, μετά την απόφαση να προσληφθούν 20 υδρονομείς από την επιχείρηση και να κατανεμηθούν με τρόπο τέτοιο, που οι συγκεκριμένες περιοχές δεν πρόκειται να εξυπηρετηθούν αν και αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα.
Όπως έχει ήδη γράψει η «δημοκρατική», στις συγκεκριμένες περιοχές, όπως και σε άλλες αγροτικές περιοχές του νησιού, υπάρχει σοβαρό πρόβλημα εξαιτίας της φετινής ανομβρίας, με αποτέλεσμα οι αγρότες, να υποστούν ζημιές στις καλλιέργειές τους, που ανέρχονται σε δεκάδες χιλιάδες ευρώ και ζητούν από τους αρμόδιους να λάβουν μέτρα, πριν οι ζημιές επεκταθούν.
Η ΔΕΥΑΡ, αποφάσισε να προχωρήσει στην πρόσληψη εποχιακού προσωπικού για την κάλυψη των αναγκών της και στο πλαίσιο αυτό, προκήρυξε, μεταξύ άλλων, 20 θέσεις υδρονομέων αλλά όπως φαίνεται από την σχετική απόφαση που δημοσιεύθηκε στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ, η γεωγραφική κατανομή… προσκρούει στην κοινή λογική!
Όπως προκύπτει από την απόφαση, οι δημοτικές ενότητες Αταβύρου και Καμείρου, μένουν ουσιαστικά ακάλυπτες, αφού προβλέπεται μόνον ένας υδρονομέας για τον Εμπωνα και κανένας για την Κάμειρο, γεγονός που έχει προκαλέσει αντιδράσεις αλλά και απορίες από πλευράς των προέδρων των δύο περιοχών αλλά και των αγροτών για το πώς ελήφθη η απόφαση και με ποια κριτήρια.
Θα πρέπει να σημειωθεί, ότι μέχρι και πέρυσι, απασχολούντο τρεις υδρονομείς στην δημοτική ενότητα Αταβύρου και δύο στην δημοτική ενότητα Καμείρου, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες των συγκεκριμένων περιοχών. Φέτος, θα προσληφθούν λιγότεροι υδρονομείς, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα πρέπει να γίνει ορθότερη κατανομή για να εξυπηρετηθούν όλες οι δημοτικές ενότητες, ειδικά με δεδομένο το πρόβλημα της ανομβρίας που αντιμετωπίζουν οι καλλιεργητές.
Σύμφωνα με πληροφορίες της «δημοκρατικής», έχει ήδη δημιουργηθεί μείζον θέμα στους κόλπους της ΔΕΥΑΡ, ενώ για την απόφαση αυτή έχει ενημερωθεί και ο ίδιος ο δήμαρχος Ρόδου κ. Φώτης Χατζηδιάκος προκειμένου να γίνει ανακατανομή των υδρονομέων με σκοπό να εξυπηρετηθούν οι πραγματικές ανάγκες κάθε περιοχής και να ηρεμήσουν τα πνεύματα.
Ωστόσο γεννάται το ερώτημα, πώς είναι δυνατόν ένα καθαρά διαδικαστικό ζήτημα να εξελίσσεται σε μείζον και να χρειάζεται κάθε χρόνο παρέμβαση του δημάρχου για να μπορέσει να εξελιχθεί ομαλά μια διαδικασία για την πρόσληψη εποχιακού προσωπικού, χωρίς να χρειάζεται να ξεσηκωθούν τοπικοί παράγοντες για να διεκδικήσουν τα αυτονόητα.
ΟΙ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ