Τοπικές Ειδήσεις

Μεγάλη Εβδομάδα και νηστεία

Τα οφέλη της νηστείας στην υγεία όταν υπάρχει ποικιλία στα τρόφιμα είναι γνωστά. Αυξάνεται η κατανάλωση των φυτικών ινών, των καλών λιπαρών και μειώνεται η κατανάλωση κορεσμένων λιπαρών.
Όταν μια χορτοφαγική διατροφή ή η νηστεία είναι σωστά σχεδιασμένη (ιδανικά από διαιτολόγο) μπορεί να καλύψει όλες μας τις ανάγκες σε θρεπτικά συστατικά ενώ παράλληλη να προασπίσει την υγεία αλλά και ένα υγιές βάρος!

Γράφει ο ΜΟΡΑΡΗΣ  Κ. ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ M.Sc ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΣ -ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΣ, Ειδίκευση στην  Αθλητική Διατροφή

Η Μεγάλη Εβδομάδα είναι πολύ κοντά γι’ αυτό αν νηστεύετε σας έχω ετοιμάσει ένα ενδεικτικό πλάνο με επιλογές μεσημεριανού.

Μ. Δευτέρα Όσπρια με ρύζι (π.χ. φακόρυζο/ρεβιθόρυζο) με λεμόνι, σαλάτα εποχής και ελιές

Μ. Τρίτη Ζυμαρικά ολικής αλέσεως με γαρίδες ή χταπόδι κοκκινιστά, σαλάτα εποχής (π.χ. λάχανο- μαρούλι)
Μ. Τετάρτη Σπιτική πίτα με λαχανικά (π.χ. σπανακόπιτα/ χορτόπιτα/πιπερόπιτα) με σαλάτα εποχής και νηστίσιμο τυρί ή ελιές

Μ. Πέμπτη Σουπιές κοκκινιστές με σπανάκι + ψωμί ολικής αλέσεως ή πατάτα βραστή
Μ. Παρασκευή Μπιφτέκια οσπρίων (π.χ. από φακές) ή λαχανικών (καλαμπόκι/αρακά) με βραστή σαλάτα (π.χ. μπρόκολο) και πατάτες φούρνου

Μ. Σάββατο Ριζότο με λαχανικά (π.χ. μανιτάρια/σπαράγγια) + νηστίσιμο τυρί ή ελιές + σαλάτα εποχής

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

  • Μιχάλης    28.04.2024 00:37

    Τα θαλασσινά κατατάσσονται με το λάδι και δεν τρώγονται τη Μεγάλη Εβδομάδα, όπου η νηστεία είναι αλάδωτη.

Σχολιασμός άρθρου