Η γλώσσα της τέχνης και του ταλέντου είναι καθολική, κατανοητή σε όλους, και δεν γνωρίζει όρια και σύνορα. Στην τέχνη υπάρχει πάντα χώρος για δημιουργικότητα, διεθνή πολιτιστική φιλία και συνεργασία.
Το νησί της Ρόδου φημίζεται για την έντονη πολιτιστική ζωή του. Φεστιβάλ, συναυλίες, παραστάσεις, άπειρες μουσικές εκδηλώσεις ,προσελκύουν καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο. Τον τελευταίο καιρό αναγκαστήκαμε να στερηθούμε την ενασχόληση μας με όλα αυτά, όμως τίποτα δεν μπορεί να στερήσει την την πολιτιστική σπίθα των ανθρώπων της τέχνης. Χρησιμοποιώντας τεχνολογίες διαδικτύου προχωράμε, γεμίζοντας πνευματικά τη ζωή μας με δημιουργικότητα.
Διατηρώντας γερές βάσεις από την πολύχρονη συνεργασία τους ο Λαογραφικός Σύλλογος Καλυθιών Ρόδου «Η ΤΕΡΨΙΧΟΡΗ» με επικεφαλή την Γιορδαμνή Μαρία και η Ακαδημία Τεχνών και Εκπαιδευτικών Καινοτομιών Μόσχας πραγματοποίησαν τον: ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΔΙΕΘΝΗ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΤΕΧΝΗΣ «VIVA MAESTRO»
Η τεχνολογία έδωσε την ευκαιρία συμμετοχής στον διαγωνισμό σε καλλιτέχνες απ όλο τον κόσμο αποκτώντας παγκόσμια υπόσταση.
Νέοι συνεργάτες, νέες επαφές εμπλούτισαν και ενίσχυσαν τη συνεργασία της «Τερψιχόρης» και της Ακαδημίας.
Ο διαγωνισμός διεξήχθη υπό την επίβλεψη επαγγελματιών καλλιτεχνών που προσκλήθηκαν από την Ιταλία, τη Λετονία, τη Ρωσία, τη Φινλανδία.
Στην κριτική επιτροπή του διαγωνισμού η Ελλάδα εκπροσωπήθηκε επάξια από δύο εξαιρετικούς στο είδος τους Ρόδιους που χαίρουν άκρας εκτίμησης και αναγνώρισης .Την κα Μαρία Γιορδαμνή ,υπεύθυνη διδασκαλίας Λαογραφικού Συλλόγου Τερψιχόρη ,(στο διαγωνιστικό κομμάτι του παραδοσιακού χορού) και τον κ. Λεωνίδα Σακελλαρίδη (στο διαγωνιστικό ορχηστρικό φωνητικό κομμάτι).
Με την εκτεταμένη επαγγελματική εμπειρία τους απέσπασαν δημοτικότητα και σεβασμό.
Το φεστιβάλ περιελάμβανε μαθήματα master class Ελληνικού Παραδοσιακού Χορού με έμφαση στους τοπικούς χορούς τα ήθη και τα έθιμα της Ρόδου από τη Μαρία Γιορδαμνή. Ο ενθουσιασμός των συμμετεχόντων σε αυτά τα μαθήματα ήταν μοναδικός ενισχύοντας έτσι την προώθηση της ελληνικής εθνικής πολιτιστικής αξίας
Το διαδικτυακό αυτό φεστιβάλ με τετρακόσιους συμμετέχοντες ανέδειξε ένα υψηλό καλλιτεχνικό επίπεδο , ο Μαέστρος Λεωνίδας Σακελλαρίδης εξεπλάγην από το γεγονός ότι οι Ρώσοι μουσικοί εκτιμούν τις μουσικές του δημιουργίες και ερμηνεύουν τα κομμάτια του, γεγονός που επίσης προωθεί την Ελλάδα και τη Ρόδο ως σημαντικό πολιτιστικό χώρο.
Στο διαγωνιστικο μέρος του φεστιβάλ συμμετείχαν καλλιτέχνες απ όλο τον κόσμο .
Η Ελλάδα εκπροσωπήθηκε από το Μουσικό Σχολείο Ρόδου και το πολιτιστικό Λαογραφικό Σύλλογο Αμπερναλλι Σορωνης Ρόδου. Οι ταλαντούχοι καλλιτέχνες έλαβαν πτυχία Laureate και οι καλύτεροι εξ αυτών πρώτευσαν.
Η ευρωπαϊκή χορωδία του μουσικού σχολείου Ρόδου με μαέστρο τον κ .Μιχάλη Καλαεντζή και το σύνολο κρουστών με υπεύθυνο καθηγητή τον κ. Νικόλαο Χασάπη απέσπασαν τα πρώτα βραβεία στις κατηγορίες τους, πρώτη θέση πήρε και το χορευτικό συγκρότημα Αμπερναλλι στην κατηγορία του παραδοσιακού χορού.
Μπράβο και ειλικρινά συγχαρητήρια! Αυτό είναι αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς δείχνοντας το ανεξάντλητο ταλέντο και την επαγγελματική καλλιτεχνική εκπαίδευση στη Ρόδο.
Η Ακαδημία Τεχνών και εκπαιδευτικών καινοτομιών Μόσχας σκοπεύει να συνεχίσει αυτή τη συνεργασία. Κοιτώντας θετικά στο μέλλον η καλλιτεχνική μας συνεργασία θα δημιουργήσει νέα έργα και εκδηλώσεις. Το ετήσιο διεθνές φεστιβάλ τέχνης Treasure of Hellas που υποστηρίζεται από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και το Δήμο Ρόδου προσελκύει κάθε χρόνο νέα ταλέντα από όλο τον κόσμο και θα πραγματοποιηθεί στο εγγύς μέλλον. Ο στόχος είναι να γίνει η Ρόδος ένα παγκοσμίως γνωστό κέντρο νέων ταλαντούχων καλλιτεχνών. Το αστέρι της επιτυχίας θα μας δείξει το δρόμο.
Ο διευθύντρια της Ακαδημίας Τεχνών και εκπαιδευτικών καινοτομιών Μόσχας
Βικτώρια Ρίλε