Τοπικές Ειδήσεις

Ανακοίνωση της ΔΕΕΠ Δωδεκανήσου ΝΔ για την επίσκεψη του κ. Αλ. Τσίπρα σε Ρόδο και Σύμη

Ο κ. Τσίπρας, κατά τη χθεσινή επίσκεψη του στο Εργατικό Κέντρο Ρόδου, ισχυρίσθηκε ότι έχουμε κατάργηση του 8ωρου και εφαρμογή αντεργατικής πολιτικής από την Κυβέρνηση.

Οι ισχυρισμοί του είναι εντελώς ανυπόστατοι! Tο 8ωρο όχι μόνο δεν καταργήθηκε, αλλά αντιθέτως , με το νέο Νόμο για την Προστασία της Εργασίας (άρθρο 55) διασφαλίζεται, με βασικά εργαλεία

α)την Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας, η οποία έχει στόχο να αντιμετωπίσει τη μαύρη εργασία και τις αδήλωτες υπερωρίες και

β) την Επιθεώρηση Εργασίας, η οποία αναβαθμίζεται σε Ανεξάρτητη Αρχή για να ελέγχει πιο αποτελεσματικά την τήρηση της εργασιακής νομοθεσίας. Επιπλέον, δίνεται η δυνατότητα τετραήμερης εργασίας στους εργαζόμενους, χωρίς να επηρεάζονται τα εργασιακά τους δικαιώματα , το ωράριο εργασίας και οι μισθολογικές απολαβές τους.

Μπορούν δηλαδή, εφόσον το επιθυμούν, να εργαστούν λίγο περισσότερο για κάποιες μέρες και λιγότερο κάποιες άλλες, ή ακόμα και να δουλέψουν 4 ημέρες την εβδομάδα, αντί για 5.

Έτσι οι 5 ημέρες με 8ωρη εργασία αντιστοιχούν σε 4 ημέρες με 10ωρη εργασία και μια επιπλέον ημέρα ανάπαυσης. Σε ό,τι αφορά τους ισχυρισμούς για αντεργατική πολιτική ρωτάμε τον κ. Τσίπρα: -Είναι φιλεργατική μια Κυβέρνηση που παραδίδει την ανεργία στο 17,3% ή μια άλλη που τη μειώνει στο 12,8%; -Είναι πιο φιλεργατική μια Κυβέρνηση που αυξάνει , όπως έκανε η Κυβέρνησή του, τη φορολογία και τις ασφαλιστικές εισφορές για τους εργαζόμενους ή μια άλλη που τις μειώνει; -Είναι ή δεν είναι φιλεργατική η καθιέρωση της κάρτας εργασίας; Η Κυβέρνηση ,παρά τις δυσκολίες που προκάλεσε η πανδημία και συνεχίζει να προκαλεί η διεθνής ενεργειακή κρίση, προχωρά με ουσιαστικές πολιτικές για τους εργαζόμενους και τους ανέργους. Ο Νόμος «Δουλειές ξανά» θεσπίζει για πρώτη φορά το επίδομα εργασίας, ίσο με το 50% του επιδόματος ανεργίας, για τους επιδοτούμενους ανέργους που βρίσκουν δουλειά.

Προβλέπει, επίσης την καταβολή μπόνους ύψους 300 ευρώ για τους μακροχρόνια ανέργους που καταρτίζουν ψηφιακό ατομικό σχέδιο δράσης, ώστε να βοηθηθούν ενεργότερα για επανένταξη στην αγορά εργασίας. Ο Νόμος για την Προστασία της Εργασίας έδωσε στους εργαζόμενους:

-Δικαίωμα αποσύνδεσης για τους τηλεργαζόμενους.

-Υποχρεώσεις υγείας και ασφάλειας για τις ψηφιακές πλατφόρμες.

– Εξίσωση προς τα πάνω της αποζημίωσης απόλυσης των εργατοτεχνιτών με τους υπαλλήλους.

– Αυστηρά μέτρα κατά της βίας και της παρενόχλησης στο χώρο εργασίας. Παράλληλα: -Ο ρυθμός των προγραμμάτων για επιδοτούμενες θέσεις απασχόλησης τριπλασιάστηκε σε σχέση με την περίοδο της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Φέτος μπαίνει σε εφαρμογή σειρά προγραμμάτων από τη Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης, μέσω των οποίων θα δημιουργηθούν συνολικά 86.000 νέες θέσεις εργασίας. -Συνεχίζεται το πρόγραμμα των 150.000 νέων θέσεων εργασίας ,τη θέσπιση του οποίου καταψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ, με το οποίο επιδοτείται από τον κρατικό προϋπολογισμό το σύνολο των ασφαλιστικών εισφορών εργαζομένου και εργοδότη για χρονικό διάστημα έξι μηνών. -Εφαρμόζεται από την 1η Ιανουαρίου το πρόγραμμα «Πρώτο Ένσημο» το οποίο απευθύνεται σε νέους ηλικίας 18 έως 29 ετών που δεν διαθέτουν προϋπηρεσία και προβλέπει επιδότηση 1.200 ευρώ που κατανέμεται ισομερώς σε εργαζόμενο και εργοδότη σε έξι ισόποσες μηνιαίες δόσεις. -Ξεκινά το πρόγραμμα «Νταντάδες της Γειτονιάς», που αφορά στην κατ’ οίκον φροντίδα βρεφών και νηπίων ηλικίας από 2 μηνών έως 2,5 ετών. -Προωθείται η εφαρμογή προγράμματος για τη δημιουργία χώρων φροντίδας βρεφών σε 120 μεγάλες επιχειρήσεις.

Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε και σε ζητήματα Δημόσιας Υγείας.

Ποιος μπορεί να ξεχάσει τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ , όταν η πανδημία επέβαλε μέτρα άμυνας;

Οι πολίτες θυμούνται καλά ότι ήταν ΑΠΕΝΑΝΤΙ.

Καταψήφισαν τα μέτρα στη Βουλή, λοιδορούσαν την Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων, έκλειναν το μάτι στους αντιεμβολιαστές. Με αλχημείες, με διαστρέβλωση των στοιχείων, με ψέματα και γενικούς αφορισμούς προσπαθούν τώρα να δημιουργήσουν την εντύπωση ότι η Ελλάδα ήταν πρωταθλήτρια στους θανάτους, αγνοώντας τον δείκτη της υπερβάλλουσας θνησιμότητας, με βάση τον οποίο μετρούν οι διεθνείς οργανισμοί και αδικώντας πάνω από όλα τους εργαζόμενους στο Εθνικό Σύστημα Υγείας που έδωσαν και την ψυχή τους για να σώσουν ανθρώπινες ζωές.

Αντί προτάσεων για τη λύση των προβλημάτων που προκαλούν οι αλλεπάλληλες εξωγενείς κρίσεις, ο ΣΥΡΙΖΑ επενδύει στην έξαρση των προβλημάτων.

Την ώρα που η Ελλάδα αποδεικνύεται πρωταθλήτρια στη στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων απέναντι στις αυξήσεις των τιμών του ρεύματος, ισχυρίζεται το ακριβώς αντίθετο.

Προσπαθεί να εκμεταλλευτεί τη δυσαρέσκεια, που προκαλείται και στη χώρα μας από τα παγκόσμια προβλήματα και επιδίδεται σε μια μηδενιστική πολιτική συνολικού αφορισμού.

Για άλλη μια φορά, επαναλαμβάνει τις πρακτικές που ακολούθησε πριν από το 2015.

Η Ελλάδα όμως του 2022 δεν είναι η Ελλάδα του 2012. Δεν μάθαμε όμως ακόμα…ο κ. Τσίπρας χθες στη Ρόδο και τη Σύμη, τόλμησε άραγε να κοιτάξει στο πρόσωπο τους άνδρες και τις γυναίκες του Λιμενικού Σώματος, και να τους ρωτήσει αν «διαπράττουν εγκλήματα στο Αιγαίο», εάν «αντί να διασώζουν ανθρώπους στη θάλασσα, πετούν τους ανθρώπους στη θάλασσα», εάν «τους παρατάνε στην ανοιχτή θάλασσα, χωρίς τροφή, νερό ή οποιοδήποτε μέσο για να καλέσουν σε βοήθεια».

Το σίγουρο πάντως είναι ότι δεν αντέδρασε , για μία ακόμη φορά, στην αμαύρωση του Λιμενικού Σώματος και την κατασυκοφάντηση της Πατρίδας μας, από ανθρώπους που αναπαράγουν την τουρκική προπαγάνδα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Τσίπρας εξακολουθούν να σιωπούν μετά την αποκάλυψη της στάσης του κ. Κούλογλου στο πλευρό του Ιάσονα Αποστολόπουλου στην Ευρωβουλή και της κατασυκοφάντησης του Λιμενικού Σώματος και της Ελλάδας.

Όποιος σιωπά, δεν αντιδρά και δεν καταδικάζει μια τέτοια τοποθέτηση, δείχνει πως συναινεί.

 

Διοικούσα Επιτροπή Εκλογικής

Περιφέρειας (Δ.Ε.ΕΠ.) Δωδεκανήσου

Νέας Δημοκρατίας

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου