Ακόμα μια σπουδαία διάκριση καταγράφει στο ενεργητικό του ο ταλαντούχος Ρόδιος σεφ με καταγωγή από την Κάρπαθο Νίκος Νικήτας, στον οποίον απονεμήθηκε το χρυσό μετάλλιο αξίας από τον παγκόσμιο οργανισμό GREEK TASTE BEYOND BORDERS® GTBB.
Ο οργανισμός ιδιωτικών συμφερόντων GREEK TASTE BEYOND BORDERS® GTBB με έμβλημα την χρυσή σπείρα και έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο, έχει καταφέρει με αυτοχρηματοδότηση να δημιουργήσει το μεγαλύτερο δίκτυο με εξουσιοδοτημένους ambassadors της ελληνικής κουζίνας, σε κάθε σημείο του πλανήτη.
Ο σεφ Νικόλαος Νικήτας, που φέτος επιμελείται το μενού του Eco Beach Hotel στη Ρόδο, βραβεύτηκε για την αξιοσημείωτη καριέρα του και τον ενεργό ρόλο του στην ελληνική γαστρονομία, ως ένας από τους κορυφαίους σεφ που εκπροσωπούν την Ελλάδα!
Ο οργανισμός GTBB κυριαρχεί στην προώθηση της ελληνικής γεύσης & γαστρονομίας σε όλο τον κόσμο, χρησιμοποιώντας σύγχρονες μεθόδους branding και την πιο αποτελεσματική πλατφόρμα δικτύωσης επιχειρήσεων για την Ελλάδα και την παγκόσμια εκπροσώπησή της.
Τα διάσημα βραβεία που αναφέρονται ως “κορυφαίες διακρίσεις” από την GTBB παίζουν σημαντικό ρόλο και απονέμονται αποκλειστικά σε κορυφαίους σεφ για τα εξαιρετικά τους ποιοτικά πρότυπα.
Η διαδικασία της πιστοποίησης εφαρμόστηκε στο πλαίσιο του GTBB Prototype, το οποίο υιοθετεί μια πολιτική αριθμών πρωτοκόλλου και μια εκσυγχρονισμένη μέθοδο αξιολόγησης, που σχετίζεται με πρότυπα ποιότητας και γεύσης υψηλής αξίας.
Όπως δήλωσε ο ίδιος ο καταξιωμένος σεφ, «Είμαι πολύ υπερήφανος για την σπουδαία αυτή διάκριση να ανήκω πλέον στον παγκόσμιο οργανισμό Greek taste beyond borders. Εδώ και 15 χρόνια προωθώ με όλη μου την καρδιά και τις γνώσεις μου την ελληνική γαστρονομία και τα ελληνικά προϊόντα σε όλο τον κόσμο, έχοντας κάνει γαστρονομική στάση σε 5 χώρες ήδη. Ένα μεγάλο μπράβο στο GTBB για την προσφορά του οργανισμού στην ελληνική γαστρονομία. Ανυπομονώ να συμμετάσχω στο επόμενο παγκόσμιο συνέδριο των ambassadors of taste for the global gastronomy 2022».
Ο διακεκριμένος σεφ, Νίκος Νικήτας, ο οποίος προσφάτως παραχώρησε συνέντευξη στη «δημοκρατική», από πολύ νωρίς κατάφερε να ξεχωρίσει, κατακτώντας την μια διάκριση μετά την άλλη, φτάνοντας μέχρι τους Ολυμπιακούς Αγώνες Μαγειρικής, όπου κατέκτησε την πρώτη θέση!
Με εφόδια την γευστική παραδοσιακή κουζίνα της μαμάς και της γιαγιάς του, το επάγγελμα του μπαμπά του που ήταν ιδιοκτήτης εστιατορίου στην Αμερική αλλά και με μέντορα τον θείο του, επίσης επιτυχημένο σεφ με το ίδιο όνομα, το «μικρόβιο» της μαγειρικής ήταν δεδομένο πως θα περάσει και στον ίδιο.
Το ταλέντο, οι γνώσεις αλλά και η αγάπη του για την μαγειρική τον έκαναν να ξεχωρίσει από πολύ νωρίς σε έναν απαιτητικό και ανταγωνιστικό χώρο όπου «με το κεφάλι χαμηλά, δουλεύει σκληρά και ταπεινά», έχοντας πάντα στο μυαλό του το χωριό του, την Όλυμπο της Καρπάθου!
Από την κουζίνα του δεν λείπουν ποτέ τα φρέσκα εποχικά προϊόντα της Δωδεκανήσου και τα… ολυμπίτικα τραγούδια που του κρατούν συντροφιά στις ατελείωτες ώρες εργασίας.
Ο πήχης, για τον Νίκο Νικήτα, μπαίνει κάθε φορά πιο ψηλά και παρά το γεγονός ότι καταγράφει την μια επιτυχία μετά την άλλη, εκπροσωπώντας την Ελλάδα με τον καλύτερο τρόπο στις κουζίνες του κόσμου.