Ειδήσεις

Αποκαλύπτουμε με επίσημα στοιχεία το σχέδιο που είχε ως στόχο την δολοφονία του Κ. Καραμανλή !

Εξελίξεις στην υπόθεση των τηλεφωνικών υποκλοπών μελών της κυβέρνησης Καραμανλή το 2004, σηματοδοτεί η πρόταση της Αντεισαγγελέως Πρωτοδικών Αθηνών κ. Μαρίας – Σοφίας Βαΐτση, για την παραπομπή σε δίκη 4 ατόμων, συμπεριλαμβανομένου και του Αμερικανού πράκτορα της CIA, William Basil, με καταγωγή από την Κάρπαθο.
Της εισαγγελικής πρότασης είχε προηγηθεί πόρισμα  του ανακριτή κατά της Διαφθοράς κ. Δημητρίου Φούκα, που είχε αναλάβει τη δικογραφία για τις υποκλοπές και το σχέδιο «Πυθία», που αφορούσε τη δολοφονία του πρώην Πρωθυπουργού κ. Κωνσταντίνου Καραμανλή.
Η Aντεισαγγελέας Πρωτοδικών Αθηνών κ. Μαρία – Σοφία Βαΐτση, εισηγείται συγκεκριμένα την παραπομπή σε δίκη, ενώπιον Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της περιφέρειας του Εφετείου Αθηνών, του γεννηθέντος στην Κάρπαθο, Αμερικανού πράκτορα της CIA, William Basil, για απόπειρα διακεκριμένης κατασκοπείας κατ’ εξακολούθηση, δια υποκλοπής των τηλεφωνικών συνομιλιών του Πρωθυπουργού της Χώρας, μελών της Κυβερνήσεως και υπηρεσιακών παραγόντων.
Εισηγείται ακόμη την διατήρηση του εντάλματος σύλληψης, που έχει εκδοθεί σε βάρος του.
Προτείνεται παραπέρα η παραπομπή δύο στελεχών της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών για το αδίκημα της παραβίασης μυστικών της Πολιτείας, κατ’ εξακολούθηση και του πρώην υπουργού κ. Μιχαήλ Καρχιμάκη για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας σε παραβίαση μυστικών της Πολιτείας, κατ’ εξακολούθηση.
Προτείνεται παραπέρα να παύσει οριστικά η ποινική δίωξη σε βάρος της συζύγου του Αμερικανού πράκτορα για την αξιόποινη πράξη της απλής και μετέπειτα άμεσης συνέργειας στην αξιόποινη πράξη της παραβίασης του απορρήτου της τηλεφωνικής επικοινωνίας, κατ΄ εξακολούθηση, αδίκημα που έχει παραγραφεί και για τον ίδιο.
To ιστορικό της υπόθεσης φέρεται να έχει συνοπτικά ως εξής:
Στην Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών είχαν περιέλθει πληροφορίες για την ύπαρξη και εφαρμογή «σχεδίου αποσταθεροποίησης της Χώρας», κατά την περίοδο των ετών 2007 έως και 2009, με την εμπλοκή ξένων μυστικών υπηρεσιών, με σκοπό να καταστεί ευχερέστερη η εκ μέρους ξένων δυνάμεων άσκηση πολιτικής πίεσης, επί ζητημάτων που αφορούν τις διεθνείς σχέσεις.
Η «συνωμοσία»  απέβλεπε στην υποκίνηση ενεργειών και στην εκτέλεση πράξεων, κάποιες εκ των οποίων στρέφονταν ευθέως ακόμη και κατά του προσώπου του τότε Πρωθυπουργού της Ελλάδας, κ. Κωνσταντίνου Καραμανλή ενώ υπήρξαν σχετικά αποκαλυπτικά δημοσιεύματα στο περιοδικό «Επίκαιρα» και στην «δημοκρατική».
Σκοπός των αγνώστων δραστών φέρεται να ήταν η διακοπή της οικονομικής κυρίως προσέγγισης μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Ρωσικής Ομοσπονδίας και ειδικότερα η συνεργασία των δύο κρατών στον «ενεργειακό τομέα» για την κατασκευή, αφενός του πετρελαιαγωγού «Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη» και αφετέρου του αγωγού φυσικού αερίου «SOUTHSTREAM».
Στην πορεία δημοσιεύθηκαν στον ιστότοπο «WIKILEAKS» μεγάλος αριθμός εγγράφων, φερομένων ως προερχομένων από διπλωματικές αποστολές των Η.Π.Α. και συγκεκριμένα, από πρεσβείες των Η.Π.Α. σε διάφορα κράτη και απευθυνομένων προς την Κεντρική Υπηρεσία του Υπουργείου Εξωτερικών των Η.Π.Α., τα οποία εκτιμάται ότι τυγχάνουν γνήσια.
Σημειώνεται μάλιστα ότι μετά από έρευνα των αρμοδίων αρχών των Η.Π.Α., αποδόθηκαν κατηγορίες στον υπαίτιο της διαρροής, ο οποίος καταδικάσθηκε σε ποινή 30 ετών.
Όπως προκύπτει από τα συγκεκριμένα τηλεγραφήματα της πρεσβείας των Η.Π.Α. στην Αθήνα και καταθέσεις μεταξύ άλλων και του πρώην υφυπουργού Εξωτερικών κ. Ιωάννη Βαληνάκη υπήρξε έντονη δυσαρέσκεια στην Κυβέρνηση των Η.Π.Α. εξαιτίας των συναφθεισών μεταξύ της Ελλάδας και της Ρωσίας συμφωνιών, αλλά και για την αρνητική στάση της Ελληνικής Κυβέρνησης  στο ζήτημα της ένταξης της F.Y.R.O.M. στο Ν.Α.Τ.Ο., η οποία είχε εκδηλωθεί στη Σύνοδο του ως άνω Οργανισμού στο Βουκουρέστι με την άσκηση «βέτο», αλλά και η κατ’ ουσίαν αρνητική στάση της Ελληνικής κυβέρνησης στο σχέδιο «ΑΝΑΝ» για την Κύπρο. Μεταξύ άλλων τον Φεβρουάριο του 2009, είχαν περιέλθει πληροφορίες στην ΕΥΠ από αξιωματούχο της F.S.B. (Ρωσικής Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας) περί οργανωμένου σχεδίου παρακολούθησης του τότε Πρωθυπουργού της Ελλάδας, αντικειμενικός σκοπός του οποίου ήταν η πραγματοποίηση επίθεσης εις βάρος του Πρωθυπουργού.
Φέρεται να προέκυψε η παρακολούθηση του τότε Πρωθυπουργού κατά τις μετακινήσεις του, με αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν τις περισσότερες φορές τρία με τέσσερα άτομα από τις αρχές του μηνός Απριλίου του έτους 2008.
Εκτιμήθηκε μάλιστα ότι ο συνολικός αριθμός των συμμετεχόντων ατόμων σε όλη τη διαδικασία παρακολούθησης ανερχόταν σε 20 περίπου.
Μεταξύ της 20ης  και της 25ης Απριλίου 2008, στην περιοχή της Νέας Μάκρης έλαβε μάλιστα χώρα «ελεγχόμενη» διαδικασία εμπλοκής, διαρκείας τριάντα δευτερολέπτων, μεταξύ του κλιμακίου της  ομάδας εργασίας της «F.S.B.» και ατόμων των προαναφερομένων ομάδων παρακολούθησης.
Οι δύο πράκτορες διέφυγαν χρησιμοποιώντας μοτοσυκλέτα. Εντός του φορτηγού αυτοκινήτου με το οποίο εκινούντο βρέθηκαν στοιχεία, από τα οποία προέκυπτε λεπτομερής καταγραφή της διαδρομής που ακολουθούσε κατά την μετακίνησή του ο Έλληνας Πρωθυπουργός, τα συνοδευτικά οχήματα, οι συνοδευτικές μηχανές ασφαλείας, καθώς και  χάρτες, στους οποίους είχαν σημειωθεί τα σημεία συνάντησης των ομάδων παρακολούθησης και υποστήριξης. Επίσης, εντοπίστηκαν κιάλια νυχτερινής παρατήρησης, εκρηκτική ύλη C-4 και όπλα TOKAREV και KALASNIKOF, υλικά καμουφλάζ, υλικά μακιγιάζ, γυναικεία ρούχα, συστήματα επικοινωνίας υψηλής τεχνολογίας και ενέργειας συγχρονισμένα στις συχνότητες της ΕΛ.ΑΣ..
Προέκυψαν επαρκείς ενδείξεις και ασκήθηκε ποινική δίωξη για την αξιόποινη πράξη των προπαρασκευαστικών πράξεων εσχάτης προδοσίας, ήτοι της συνωμοσίας σε διατάραξη της ομαλής λειτουργίας του πολιτεύματος και σε αποστέρηση του Πρωθυπουργού από την ενάσκηση της εξουσίας
Άκρως αποκαλυπτική της δράσης του Αμερικανού πράκτορα, με καταγωγή από την Κάρπαθο, Βασίλειου Βασιλειάδη ή William Basil, είναι εξάλλου η Εισαγγελική πρόταση, προς το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών.
Πιο συγκεκριμένα στα πλαίσια της ανάκρισης, που διενεργήθηκε, προέκυψαν πληροφορίες για την δράση του στην υπόθεση των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων της χρονικής περιόδου μεταξύ των ετών 2004 και 2005, μέσω δικτύου κινητής τηλεφωνίας, αλλά και στην υπόθεση που αφορούσε τη διαρροή απορρήτων εγγράφων της Ε.Υ.Π. με πιθανή τελική κατάληξη υπηρεσίες τρίτης χώρας.
Φέρεται να προέκυψε συγκεκριμένα ότι ο  William Basil, ο οποίος, από τα μέσα της δεκαετίας του 1990, εντοπίζεται στην Αθήνα, χρησιμοποιώντας τα  ψευδώνυμα «Πέτρος» και «Μάρκος», εναλλάξ, ενίοτε ως κύριο όνομα και ενίοτε ως επίθετο, έκαστο εξ’ αυτών σε διάφορους συνδυασμούς, ως στέλεχος του κλιμακίου της CIA, συνεργαζόμενος με ελληνικές υπηρεσίες, κυρίως σε θέματα αντιμετωπίσεως της τρομοκρατίας, επιχείρησε παρανόμως να περιέλθουν σε γνώση του «κρατικά μυστικά».
Του αποδίδεται συγκεκριμένα, ότι προέβη σε παράνομες παρακολουθήσεις των τηλεφωνικών συνομιλιών του τότε Πρωθυπουργού κ. Κωνσταντίνου Καραμανλή, υπουργών της Ελληνικής Κυβερνήσεως και υπηρεσιακών παραγόντων της Χώρας.
Ειδικότερα, την 8η Ιουνίου 2004, η σύζυγός του, προμηθεύθηκε από κατάστημα επί της Ακτής Μιαούλη στον Πειραιά 4 τηλέφωνα με συνδέσεις και εξέδωσε απόδειξη λιανικής πώλησης, επ’ ονόματι «Μάρκου Πέτρου».
3 εξ’ αυτών κι ακόμη 11, χρησιμοποίησε, κατά το χρονικό διάστημα μεταξύ των μηνών Αυγούστου έτους 2004 και Μαρτίου έτους 2005, προκειμένου, να υποκλέψει το περιεχόμενο των τηλεφωνικών επικοινωνιών. Του αποδίδεται ειδικότερα ότι είχε τοποθετήσει σε  4 ψηφιακά κέντρα εταιρείας τηλεπικοινωνιών παρείσακτο λογισμικό το οποίο ενεργοποιούσε υποσύστημα νόμιμης συνακρόασης για την υποκλοπή συνδιαλέξεων. Το λογισμικό έκρυβε την ύπαρξή του από τον χειριστή του ψηφιακού κέντρου και από τους μηχανικούς που εκτελούσαν εργασίες.
Φέρονται έτσι να εισήχθησαν στο σύστημα συνακρόασης αριθμοί τηλεφωνικών συνδέσεων – στόχων και το περιεχόμενο των κλήσεων, που είτε πραγματοποιούσαν ως εξερχόμενες, είτε ελάμβαναν ως εισερχόμενες, εκτρεπόταν προς 14 τηλεφωνικές συνδέσεις, οι οποίες λειτουργούσαν ως καρτοκινητά και επιτυγχανόταν η παρακολούθηση, ακρόαση και καταγραφή του περιεχομένου τους.
Μεταξύ των τηλεφωνικών συνδέσεων, οι οποίες αποτέλεσαν στόχο παρακολούθησης, ήταν ορισμένες, που χρησιμοποιούσαν το Υπουργείο Εξωτερικών, το Υπουργείο Δημοσίας Τάξεως, το Υπουργείο Εθνικής Αμύνης, το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας και ο τότε υπουργός Δημοσίας Τάξεως κ.Γ. Βουλγαράκης, ο τότε Πρωθυπουργός κ. Κ. Καραμανλής, ο τότε υπουργός Δικαιοσύνης κ. Αναστ. Παπαληγούρας, ο τότε υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Σπ. Σπηλιωτόπουλος, ο τότε αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών κ. Ιωάννης Βαληνάκης, ο τότε ΓΕΕΘΑ ΔΕΠ/Α2 και ο τότε ΓΕΝ.
Οποιαδήποτε, κλήση, γραπτό μήνυμα SMS και προώθηση κλήσης μεταξύ των καρτοκινητών – σκιών πραγματοποιούνταν μόνον μεταξύ καρτοκινητών που λειτουργούσαν μόνιμα εντός του τριγώνου Πύργος Αθηνών – Πλατεία Μαβίλη – Ανατολικό Κολωνάκι.
Προέκυψε επιπλέον ότι έγιναν τηλεφωνήματα μεταξύ άλλων και προς την πρεσβεία της Αμερικής από ορισμένα εκ των ανωτέρω καρτοκινητών και σε ιδιώτες που σχετίζονται με τον κατηγορούμενο πράκτορα.
Προέκυψε επιπλέον ότι ο Έλληνας Πρωθυπουργός, οι υπουργοί και οι λοιποί υπηρεσιακοί παράγοντες, κατά τις συνδιαλέξεις τους, με τη χρήση των ανωτέρω τηλεφωνικών συνδέσεων, δεν αναφέρονταν σε «κρατικά μυστικά».
Η ύπαρξη του παρείσακτου λογισμικού, εντοπίσθηκε την 4η Μαρτίου 2005 από τεχνικούς της «ERICSSON» και αφαιρέθηκε.
Ακολούθως, ο αντιπρόεδρος του Δ.Σ. και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας κινητής τηλεφωνίας ενημέρωσε σχετικά το γραφείο του Έλληνα  Πρωθυπουργού την 10η Μαρτίου 2005 και την επομένη τον υπουργό Δικαιοσύνης και τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.
Στον Αμερικανό πράκτορα αποδίδεται, μεταξύ άλλων ότι αποσκοπούσε,  αφενός μεν την ιδιότητά του ως στελέχους ξένης μυστικής υπηρεσίας, στις επαφές του με ξένες μυστικές υπηρεσίες ή με πρόσωπα συνεργαζόμενα με αυτές, αφετέρου δε, από το είδος, τη σπουδαιότητα και τη βαρύτητα των ειδήσεων τις οποίες παρανόμως, επιχείρησε να περιέλθουν σε γνώση του, να χρησιμοποιήσει «κρατικά μυστικά» προς περαιτέρω διαβίβαση ή ανακοίνωση σε τρίτους, δυνάμενα κατ΄ αυτόν τον τρόπο να διακινδυνεύσουν το συμφέρον του κράτους και ιδίως, την ασφάλεια αυτού.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

  • ΣΚΟΡΠΙΟΣ    10.10.2016 17:28

    Δύο γυναίκες πρωταγωνιστούν στο σχέδιο δολοφονίας του Κώστα Καραμανλή.
    Λογικά θα είναι η πίεση και η χοληστερίνη .

Σχολιασμός άρθρου