Ειδήσεις

«Η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα περνάει στην ιστορία ως η κυβέρνηση των φόρων και των πλειστηριασμών»

«Η υπερφορολόγηση και η επιβολή νέων φόρων και όχι η μείωση των δαπανών, ήταν επιλογή της Ελληνικής κυβέρνησης και όχι των δανειστών», επισήμανε από τη Λάρισα ο Τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας.

Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, που επισκέφθηκε την πόλη της Λάρισας ως εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, είχε επαφές και συναντήσεις με εκπροσώπους παραγωγικών τάξεων αλλά και τουριστικούς, παραγωγικούς, επιστημονικούς και ακαδημαϊκούς φορείς.

«Η πολιτική της υπερφορολόγησης εξάντλησε τα όρια της.

Επίτευξη δημοσιονομικών στόχων που στηρίζεται μόνο στην υπερφορολόγηση, έχει ημερομηνία λήξης. Ιδιαίτερα ο τουρισμός, είναι ένας τομέας που έχει, κυριολεκτικά, στοχοποιηθεί από την πρώτη μέρα της διακυβέρνησης του κ. Τσίπρα, με την επιβολή νέων φόρων που έχουν πλήξει την ανταγωνιστικότητά του», τόνισε ο Τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας.

Ο Μάνος Κόνσολας αναφέρθηκε και στο ζήτημα των πλειστηριασμών, λέγοντας:

«Είναι σαφές ότι θα πρέπει να μειωθούν τα κόκκινα δάνεια για να μην αντιμετωπίσουν πρόβλημα οι τράπεζες.

Πρέπει, όμως, να θυμόμαστε ότι οι τράπεζες στα τέλη του 2014 δεν είχαν προβλήματα, δεν υπήρχαν capital contols, δεν υπήρχε η φυγή των καταθέσεων που ακολούθησε την ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας από το ΣΥΡΙΖΑ, αλλά, αντίθετα, επέστρεφαν οι καταθέσεις.

Είναι δεδομένες οι ευθύνες της κυβέρνησης για την τεράστια ζημιά που υπέστη το τραπεζικό σύστημα. Υπενθυμίζω ότι η κυβέρνηση Σαμαρά είχε νομοθετήσει την προστασία της πρώτης κατοικίας, τώρα αυτή η προστασία δεν υπάρχει.

Η άτυπη συμφωνία που επικαλείται η κυβέρνηση, δεν έχει καμία ουσιαστική και νομική ισχύ.

Η κυβέρνηση έχει ευθύνες για τον τρόπο με τον οποίο νομοθέτησε την πώληση την κόκκινων δανείων μόνο σε επενδυτικά fund, αποκλείοντας το δικαίωμα του δανειολήπτη να αγοράσει ο ίδιος το δάνειο του».

Ο κ. Κόνσολας πρότεινε:

– Τον εντοπισμό και διαχωρισμό στρατηγικών κακοπληρωτών, οι οποίοι πρέπει να υποστούν τις συνέπειες.
– Η πρόταξη πλειστηριασμών για ακίνητα μεγάλης αξίας.
– Για την πρώτη κατοικία και ιδιαίτερα για τους πολίτες που αποδεδειγμένα βρίσκονται σε δυσχερή θέση, θα πρέπει σε συνεργασία με τις τράπεζες να ακολουθηθούν πρακτικές όπως μια νέα μακροπρόθεσμη ρύθμιση, το πάγωμα ή η διαγραφή μέρους της οφειλής.
Παράλληλα, ανέφερε ότι θα έπρεπε και πρέπει, ίσως, να εξεταστεί η δημιουργία μιας Bad Bank για τα κόκκινα δάνεια, όπως έκανε η Ιρλανδία.

Αναφερόμενος στην επίσκεψη Ερντογάν, ο κ. Κόνσολας επισήμανε:

«Το γεγονός ότι ο κ. Ερντογάν, πριν έρθει στη χώρα μας, αμφισβήτησε ευθέως τη Συνθήκη της Λωζάνης και έθεσε ζήτημα αναθεώρησής της, αποδεικνύει ότι η επίσκεψη αυτή δεν προετοιμάστηκε από την Ελληνική πλευρά με τον τρόπο που έπρεπε και με τους διπλωματικούς κανόνες που ακολουθούνται σε αυτές τις περιπτώσεις.

Μια επίσκεψη που δεν έχει να προσφέρει τίποτα θετικό, αλλά, αντίθετα, δημιουργεί προβλήματα και προβάλλει την Τουρκία ως αναθεωρητική δύναμη στην περιοχή, εγείροντας ζητήματα Αιγαίου και Θράκης, δεν θα έπρεπε ίσως να πραγματοποιηθεί κάτω από αυτές τις συνθήκες.

Η κυβέρνηση οφείλει να αντιληφθεί ότι η εξωτερική πολιτική της χώρας είναι πολύ σοβαρή υπόθεση, δεν προσφέρεται ούτε για αυτοσχεδιασμούς ούτε για αυταπάτες.

Ήταν ευχής έργο που ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με την εμπειρία και τη γνώση που διαθέτει στο Διεθνές Δίκαιο έδωσε την αρμόζουσα απάντηση στον κ. Ερντογάν, λέγοντάς του ότι οι Διεθνείς Συνθήκες και οι κανόνες του Διεθνούς Δικαίου δεν αναθεωρούνται».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου