Με άρθρο του το μέλος της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου Μιχάλης Παυλούς αναφέρεται στις αθλητικές εγκαταστάσεις στίβου στη Ρόδο, τονίζοντας ότι με την υπάρχουσα κατάσταση το νησί μας δεν μπορεί να αναλάβει τη διοργάνωση των 35ων Αιγαιοπελαγίτικων Αγώνων.
Αναλυτικά στο άρθρο του ο Μιχάλης Παυλούς αναφέρει τα ακόλουθα:
«Με αφορμή την ανάδειξη, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, του αθλητή Παύλου Κριαρά ως καλύτερου αθλητή στίβου στην ηλικιακή κατηγορία Κ18, στη ψηφοφορία που διεξήχθη πρόσφατα σε πανελλήνια κλίμακα, δράττομαι της ευκαιρίας να αναφερθώ στις αθλητικές εγκαταστάσεις στίβου στο νησί της Ρόδου, στην ναυαρχίδα του τουρισμού της χώρας μας, όπως με σχετική έπαρση αρεσκόμαστε να περηφανευόμαστε!
-Το νησί της Ρόδου στις αρχές της δεκαετίας του 1990 κατάφερε να αποκτήσει σύγχρονες στιβικές εγκαταστάσεις στο πάλαι ποτέ ‘’βοηθητικό’’ του τότε εθνικού σταδίου ‘’Ο Διαγόρας’’. Όμως οι διαστάσεις του ήταν εκτός των κανονισμών, για την αναγνώριση των επιδόσεων(στίβος 300μ).
Η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου πίεσε τις τότε αρχές του νησιού, για τη δημιουργία ενός κανονικού σταδίου αντάξιου της αθλητικής ιστορίας του νησιού. Η παραχώρηση από τη ΔΕΗ στη ΓΓΑ ενός οικοπέδου στην περιοχή ‘’Κορακόνερο’’, άνοιξε το δρόμο για τη δημιουργία ενός αθλητικού κέντρου στην πόλη της Ρόδου, με πλήρεις στιβικές εγκαταστάσεις. Παράλληλα η ένταξη του νησιού στον διεθνή αθλητικό οργανισμό των Island Games και ανάληψη της διεξαγωγής των αγώνων του 2007 στο νησί, συνετέλεσε στο να αναβαθμίσουν σημαντικά οι στιβικές εγκαταστάσεις στο ΕΑΚ Κορακόνερο.
Η ολοκλήρωση των στιβικών εγκαταστάσεων και η διεξαγωγή των αγώνων του 2007 (Island Games) άφησαν μια εξαιρετική αθλητική προίκα στο νησί! Οι στιβικές του εγκαταστάσεις και ο εξοπλισμός του με τα απαραίτητο αθλητικό υλικό έδωσαν νέα πνοή στο δωδεκανησιακό στίβο. Την ίδια περίοδο ολοκληρώθηκαν και οι στιβικές εγκαταστάσεις στο στάδιο Καμείρου στον Άγιο Σουλά, με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα Ελλάδα 2004, που συνετέλεσε στη δημιουργία του σωματείου ΑΓΕΣ Κάμειρος, το σωματείο στο οποίον ανήκει και ο αθλητής Παύλος Κριαράς!
Η μεταβίβαση των περιφερειακών σταδίων στη διαχείριση των Δήμων δε βοήθησε στη διατήρηση-συντήρηση των υφιστάμενων αθλητικών εγκαταστάσεων παρά τις προσδοκίες που καλλιεργήθηκαν αρχικά. Τα τελευταία δέκα(10) τουλάχιστον χρόνια έγιναν ελάχιστες παρεμβάσεις, στην κατεύθυνση της συντήρησης και επανεξοπλιμού των κατεστραμμένων αθλητικών οργάνων. Αν εξαιρέσουμε την προμήθεια ενός στρώματος του επί κοντώ το 2017, ενός στρώματος σε ύψος το 2023 και δύο διχτύων προστασίας των κλωβών σφυροβολίας-δισκοβολίας δεν υπήρξε καμία άλλη προμήθεια εξοπλισμού των σταδίων στίβου, παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ και τις κοινοποιήσεις σχετικών εγγράφων με το αναγκαίο αθλητικό υλικό.
-Όμως το σημαντικότερο πρόβλημα έχει να κάνει με τις υποδομές των εγκαταστάσεων που εξυπηρετείται ο ροδίτικος, αλλά και δωδεκανησιακός στίβος. Μιλάμε για τον ελαστικό τάπητα στο ΔΑΚ Καλλιπάτειρα, που είναι πλέον ακατάλληλος εδώ και κάποια χρόνια, αφού ολοκλήρωσε τον κύκλο ζωής του (20 και πλέον ετών), την ανύπαρκτη γραμμογράφηση των διαδρόμων του στίβου, την μη αντικατάσταση της ακατάλληλης υπάρχουσας περίφραξης, την απώλεια των αποδυτηρίων στο κλειστό προπονητήριο στίβου, αφού παραχωρήθηκε ο χώρος σε σωματείο πολεμικών τεχνών, την μη ολοκλήρωση του προπονητηρίου ρίψεων (βελτίωση της περίφραξης, διαμόρφωση του γηπέδου- τομέα των ρίψεων και τοποθέτηση χλοοτάπητα ,τοποθέτηση οικίσκου στο χώρο κ.α). Ευτυχώς αναβαθμίστηκε ο φωτισμός προβολέων στο κυρίως στάδιο και μπορούν τα σωματεία να προπονούνται μέχρι αργά το βράδυ.
-Κατά καιρούς φίλαθλοι του νησιού αναρωτιούνται και εκφράζουν απορίες, γιατί στο νησί δεν πραγματοποιούνται μεγάλες διοργανώσεις στίβου εντός σταδίου εγχώριας ή και διεθνούς εμβέλειας, τη στιγμή μάλιστα που η Περιφέρεια στηρίζει πλουσιοπάροχα διεθνείς εκδηλώσεις άλλων αθλημάτων (π.χ. ποδηλασία). Ε, η απάντηση βρίσκεται στο περιεχόμενο του πονήματος που μόλις έχετε διαβάσει.
-Είναι ποια καιρός οι κατεξοχήν αρμόδιοι θεσμικοί φορείς (ΠΝΑΙ, Δήμος Ρόδου) να ασχοληθούν με την αναβάθμιση αθλητικών εγκαταστάσεων που άλλοτε κοσμούσαν το νησί και σήμερα αποτελούν προσβολή για το νησί..
-Φέτος η Δωδεκάνησος έχει την τιμή να διοργανώσει τους 35ους Αιγαιοπελαγίτικους Αγώνες στίβου και το νησί της Ρόδου ΔΕΝ είναι σε θέση να αναλάβει τη διοργάνωση, αφού η αναβάθμιση των αθλητικών υποδομών στο ΔΑΚ Καλλιπάτειρα δεν έχει γίνει πράξη. Ο ίδιος λόγος ίσχυσε και για τους Επετειακούς Αιγαιοπελαγίτικους Αγώνες στίβου το 2018, για τους οποίους επέλεξε η ΕΑΣ να τους διοργανώσει στην Κω.
-Φέτος, επειδή και στην Κω υπάρχει παρόμοιο πρόβλημα με τις στιβικές εγκαταστάσεις στο Νέο Στάδιο ‘’Ο Ανταγόρας’’, η πιθανότητα να διεξαχθούν τελικά στη Λέρο είναι υπαρκτή, με την προϋπόθεση να εξοπλιστεί το στάδιο Ξηροκάμπου με το αναγκαίο αθλητικό υλικό (αθλητικά όργανα και υποδομές για τη διεξαγωγή των ριπτικών αγωνισμάτων)».
https://www.dimokratiki.gr/10-01-2024/michalis-pavlous-i-rodos-den-einai-se-thesi-na-analavei-tous-35ous-aigaiopelagitikous-agones/
Σχολιασμός Άρθρου
Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.
Σχολιασμός άρθρου
Υπενθύμιση:
Για την μερική αναπαραγωγή της είδησης από άλλες ιστοσελίδες είναι απαραίτητη η χρήση του παρακάτω παρεχόμενου συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο της Δημοκρατικής.