Τοπικές Ειδήσεις

Συμβουλές… γιατί ο έρωτας περνάει από το στομάχι!

Γράφει ο
Εμμανουήλ Μοράρης
Διαιτολόγος-
Διατροφολόγος

Με αφορμή την πιο ρομαντική γιορτή του χρόνου, του Αγίου Βαλεντίνου, ο Διαιτολόγος–Διατροφολόγος Μοράρης Κ. Εμμανουήλ σας συμβουλεύει πώς να απολαύσετε ένα ρομαντικό δείπνο χωρίς ενοχές!!
• Καλύτερα να εορτάσετε με ένα καλό γεύμα το μεσημέρι και όχι το βράδυ.
• Προτιμότερο είναι το γλυκό να το καταναλώσετε δύο ώρες μετά το γεύμα και όχι αμέσως μετά.
• Μαγειρέψτε απλά χωρίς προσθήκη υπερβολικών μπαχαρικών και αποφύγετε το τσιγάρισμα.
• Αποφύγετε την κατάχρηση αλκοόλ, την υπερκατανάλωση ποτών τύπου cola, καφέ, τσάι καθώς και τυποποιημένων φαγητών.
• Μην καταναλώσετε αμφιβόλου ποιότητας αλκοολούχα ποτά και μην τα αναμείξετε μεταξύ τους.
• Μην πιείτε αλκοολούχα ποτά με άδειο στομάχι. Το φαγητό έχει την ιδιότητα να αναχαιτίζει την απορρόφηση του αλκοόλ.
• Μην καταναλώσετε αλκοόλ εάν είστε υπό φαρμακευτική αγωγή.
• Μασήστε καλά τις τροφές και αποφύγετε να φάτε γρήγορα.
• Πλύνετε καλά τα χέρια σας και τα τρόφιμα πριν τα καταναλώσετε.
• Μαγειρέψετε επαρκώς τα τρόφιμα και μην τα καταναλώσετε ωμά εκτός εάν πρόκειται για καλά πλυμένα φρούτα και σαλάτες.
• Κοιμηθείτε μία με δύο ώρες μετά το δείπνο και όχι αμέσως μετά.
• Η αυξημένη κατανάλωση γλυκών, αλκοόλ και κορεσμένων λιπαρών που περιέχονται στο βούτυρο το κόκκινο κρέας τα κίτρινα τυριά την κρέμα γάλακτος, είναι από τους κύριους παράγοντες που ευθύνονται για την απορρύθμιση του σακχάρου.

Μια συνταγή γευστική για την ημέρα αγάπης
Φετουτσίνι με σέσκουλα και φρέσκια αρωματική ντομάτα
Υλικά
• 500 gr φετουτσίνι (ζυμαρικό)
• 4 κ. σούπας ελαιόλαδο
• 3 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
• 1 μάτσο σέσκουλα κομμένα
• ½ κ. γλυκού αλάτι
• 2 μεγάλες ντομάτες σε λεπτές φέτες
• 8 κ. σούπας γιαούρτι
• ½ κ. γλυκού μπούκοβο τριμμένο
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό βράσε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζέστανε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρισε το σκόρδο για ένα λεπτό. Πρόσθεσε τα σέσκουλα στο τηγάνι με αλάτι και ανακάτεψέ για για δύο λεπτά. Σούρωσε τα ζυμαρικά και κράτησε μισό φλιτζάνι από το βραστό νερό. Ρίξε τα ζυμαρικά στο τηγάνι μαζί με τις ντομάτες, το γιαούρτι και το μπούκοβο και ανακάτεψε καλά. Πρόσθεσε και λίγο από το βραστό νερό για να ανακατευτούν καλύτερα τα υλικά και σέρβιρε όσο είναι ζεστό.

ΚΑΛΗ ΡΟΜΑΝΤΙΚΗ ΗΜΕΡΑ!!!

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου