Κυριακη 15 Μάρτιου 2015 (18.00-20.00)
Το Καφέ Επιστήμης (Science Café) στη Ρόδο ανοίγει και πάλι την αυλαία του αυτή την Κυριακή, στο καφέ La Terrazza(Αυστραλίας 12, δείτε το χάρτη)
Τα Καφέ Επιστήμης είναι ένας διεθνής θεσμός και αφορά άτυπες συναντήσεις σε «χαλαρό» περιβάλλον, όπως καφενεία ή pubs, ανοικτές σε όλους. Το κοινό συνομιλεί με έναν επιστήμονα ή ειδικό για κάποιο επίκαιρο θέμα, χωρίς από καθ’ έδρας ομιλίες διδακτικού χαρακτήρα.
Το Καφέ Επιστήμης διοργανώνεται για πρώτη φορά στη Ρόδο και ήδη αποτελεί μέλος του διεθνούς δικτύουsciencecafes.org. H δεύτερη συνάντηση θα γίνει την Κυριακή 15 Μαρτίου 2015, με θέμα:
«Τεχνητή Νοημοσύνη και Ρομποτική: Σωτηρία ή Καταστροφή;»
Η συζήτηση θα αρχίσει στις 18.00 με μια σύντομη παρουσίαση από τον Αναλυτή – Μηχανολόγο Λογισμικού Βασίλη Γούδα των τελευταίων εξελίξεων σε θέματα Ρομποτικής και Τεχνητής Νοημοσύνης:
– Τι είναι Τεχνολογική Μοναδικότητα;
– Μπορεί η Τεχνητή Νοημοσύνη να ξεπεράσει το Ανθρώπινο Πνεύμα;
– Ποιες είναι οι Εφαρμογές της Ρομποτικής στην Καθημερινότητα;
– Τελικά πόσο Κινδυνεύει ο Άνθρωπος από τις Μηχανές;
Θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό, την οποία θα συντονίσει η Ελένη Χατζηχρήστου (αστροφυσικός). Στη διοργάνωση συμμετέχουν οι Γιάννης Φόστερ (μαθηματικός τοπολόγος) και Στράτος Κουφός (ερασιτέχνης αστρονόμος)
Η είσοδος στο Καφέ Επιστήμης είναι ελεύθερη και απευθύνεται σε κοινό κάθε ηλικίας. Αρκεί η καλή διάθεση για ένα ευχάριστο Κυριακάτικο απόγευμα.
Πληροφορίες: elthchatz@gmail.com, 6972235681
Βιογραφικό Εισηγητή
Ο Βασίλης Γούδας είναι Αναλυτής – Μηχανολόγος Λογισμικού. Πήρε Πτυχίο (ΒΑ) στις Εφαρμογές Πληροφορικής με Γερμανικά από το Πανεπιστήμιο Sunderland (Ηνωμένο Βασίλειο) και Μάστερ στις Διεθνείς Σχέσεις από το Πανεπιστήμιο Nottingham (Ηνωμένο Βασίλειο).Την περίοδο 1997-1998 εργάστηκε στο Τμήμα Νέων Τεχνολογιών τηςSiemens (Γερμανία).Από το 1999 διδάσκει Πληροφορική και Τεχνολογία στο εξωτερικό και την Ελλάδα.