Στη μία παρά είκοσι και ενώ είχε ολοκληρωθεί η κατάθεση της πρώτης μάρτυρα εμφανίστηκε στη δικαστική αίθουσα ο ένας εκ των κατηγορουμένων για τον βιασμό και τη δολοφονία της 21χρονης φοιτήτριας Ελένης Τοπαλούδη στη Ρόδο τον Νοέμβριο του 2018.
Ο 23χρονος Μ.Κ. μπήκε στη δικαστική αίθουσα ξυπόλητος με αστυνομική συνοδεία και κάθισε δίπλα στον συγκατηγορούμενό του Α.Λ. που ήταν από το πρωί στη δικαστική αίθουσα. Ο Μ.Κ. άρχισε να μιλάει δυνατά και όταν η πρόεδρος του δικαστηρίου του είπε «ηρεμήστε κύριε κατηγορούμενε», απάντησε «δεν είμαι κατηγορούμενος, είμαι δικηγόρος».
Η έδρα φώναξε τη μάρτυρα Μαριάνθη Κούκουρα, γιαγιά του 23χρονου, και τότε ο κατηγορούμενος φώναξε «είναι άκυρη η μάρτυρας, να μη μιλήσει καθόλου, εγώ είμαι δικηγόρος». Παρά τις εκκλήσεις της έδρας να ηρεμήσει, ο κατηγορούμενος συνέχιζε να μιλάει ακατάληπτα, με αποτέλεσμα η πρόεδρος να ζητήσει να αποχωρήσει από την αίθουσα, αστυνομική συνοδεία, μέχρι να ηρεμήσει. «Θα βγω έξω όταν θέλω εγώ. Να τελειώσει η δική και θα φύγω. Είμαι αθώος και με βγάζετε έξω», έλεγε ο κατηγορούμενος την ώρα που οδηγούνταν έξω.
Ανάλογη συμπεριφορά είχε επιδείξει και στην προηγούμενη συνεδρίαση του δικαστηρίου, όταν πάλι εξαιτίας της συμπεριφοράς του είχε οδηγηθεί εκτός δικαστηρίου, αφότου είχε ζητήσει να μην εκπροσωπείται από τους δικηγόρους του. Τότε οι δικηγόροι υπεράσπισής του παραιτήθηκαν και το δικαστήριο διόρισε άλλους δύο αυτεπαγγέλτως.
Η κατάθεση της γιαγιάς του κατηγορούμενου
Η γιαγιά του, που βρισκόταν στο κάτω σπίτι τη νύχτα του εγκλήματος, ισχυρίστηκε στην κατάθεσή της ότι βρισκόταν στην τουαλέτα όταν άκουσε ένα αυτοκίνητο και στη συνέχεια τη φωνή του εγγονού της Μ.Κ. να φωνάζει «Αλέκο, Αλέκο» (σ.σ. το όνομα του συγκατηγορουμένου του) και τη φωνή μιας κοπέλας. «Άκουσα γέλια όταν ανέβαιναν στις σκάλες. Μετά έκλεισε η πόρτα και δεν άκουσα ξανά τίποτα. Πήγα για ύπνο. Μακάρι να είχα ακούσει».
Εισαγγελέας: Εκεί μέσα γίνονταν σφαγή για 3,5 ώρες. Είναι δυνατόν όσο γίνεται αυτό το μακελειό, γιατί μακελειό είναι, εσείς να μην ακούσατε κάτι;
Μάρτυρας: Δεν ξέρω, δεν άκουσα τίποτα, μακάρι να άκουγα.
Εισαγγελέας: Αυτό είναι μακελειό. Το καταλάβατε; Μη μου λέτε ότι δεν ξέρετε.
Μάρτυρας: Δεν άκουσα.
Εισαγγελέας: Δεν σας έκανε εντύπωση που ήρθαν μέσα στη νύχτα στο σπίτι;
Μάρτυρας: Εγώ να κυνηγάω τον εγγονό μου να δω τι κάνει; Δεν είναι σωστό….
Εισαγγελέας: Μήπως ήσασταν συνηθισμένη να ακούτε τέτοια πράγματα; Υπήρξαν και άλλες κοπέλες που είπαν για το σπίτι.
Μάρτυρας: Όχι δεν είμαι τέτοιος άνθρωπος. Αν άκουγα κάτι θα ανέβαινα πάνω, μακάρι να άκουγα. Εκείνο το βράδυ τον άκουσα που ήρθε με παρέα και άκουγα γέλια.
Εισαγγελέας: Έχετε έρθει σε επαφή με τον εγγονό σας μετά το περιστατικό; Τι σας λέει; Γιατί τώρα εδώ βρίζει συνεχώς.
Μάρτυρας: Μου έχει πει ότι δεν έκανε τίποτα και το πιστεύω αυτό, γιατί ξέρω το χαρακτήρα του. Μου είπε «δεν έκανα γιαγιά τίποτα».
Εισαγγελέας: Ποιος το έκανε;
Μάρτυρας: Μάλλον ο άλλος …Δεν έχω μιλήσει πολύ με τον Μανώλη, το παιδί έπαθε σοκ.
Η κατάθεση του πατέρα
Μετά την κατάθεση της γιαγιάς, η έδρα κάλεσε τον πατέρα του Μ.Κ. και ξαναμπήκε στην αίθουσα ο κατηγορούμενος. Ωστόσο, η συμπεριφορά του συνεχίστηκε όπως προηγουμένως: μιλούσε ακατάπαυστα, πότε λέγοντας «Ένσταση, κυρία πρόεδρε, δεν έχω κάνει τίποτα, είμαι αθώος» και πότε λέγοντας «Ένσταση, κυρία πρόεδρε, μου σκότωσε τον αδελφό και τη γυναίκα, να μπει μέσα για βιασμό και δολοφονία».
Η έδρα ζήτησε από τους αστυνομικούς να οδηγήσουν πάλι εκτός αίθουσας τον κατηγορούμενο. Ο πατέρας του περιέγραψε τον γιο του ως ένα παιδί πολύ υπερκινητικό που όσο μεγάλωνε η κατάστασή του επιδεινωνόταν και οι καθηγητές του είχαν παράπονα.
Χαρακτήρισε το παιδί του ένα άβουλο πλάσμα που το έκαναν ό,τι ήθελαν οι κακές παρέες του και πρόσθεσε ότι εκείνος έκανε ό,τι μπορούσε για να τον βοηθήσει. Όπως είπε, όταν αντιλήφθηκε ότι ο γιος του είχε μπλέξει με ναρκωτικά, τον πήγε στο ΚΕΘΕΑ, αλλά και εκείνος με τη σύζυγό του παρακολούθησαν το πρόγραμμα συμβουλευτικής γονέων.
Σύμφωνα με τον πατέρα του, ο Μ.Κ. δεν κατάφερε να απεξαρτηθεί, ενώ τον πήγε σε ψυχίατρο όταν ο γιος του του έλεγε ότι σκεφτόταν να αυτοκτονήσει και ο γιατρός του έδωσε φαρμακευτική αγωγή. Πάντως η εισαγγελέας της έδρας, επικαλούμενη πρόσφατη ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη, ανέφερε ότι ο κατηγορούμενος δεν αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα. «Ο ψυχίατρος λέει ότι ο γιος σας δεν πάσχει από κάτι , αλλά προσποιείται, κοινώς μας δουλεύει», είπε η εισαγγελέας.
Ο ίδιος ενημερώθηκε για την εμπλοκή του γιου του στη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη από τον λιμενάρχη. «Έπαθα σοκ. Μου έδωσε να καταλάβω ότι το έκανε ο άλλος κατηγορούμενος. Μου είπε πως αν θέλω να βοηθήσω το παιδί μου θα πρέπει να το πείσω να παραδοθεί. Έτσι και έγινε. Από την στιγμή που τον πιάσανε μέχρι και τον Ιούλιο δεν μπορούσαμε να κάνουμε διάλογο, δεν ήταν καλά. Μου είπε ότι δεν έχει κάνει τίποτα. Ούτε βιασμος υπήρχε. Η κοπέλα πήγε με την θέληση της» είπε ο μάρτυρας προκαλώντας το ξέσπασμα του πατέρα της Ελένης Τοπαλουδη.
Στο μικροσκόπιο τα εργαστηριακά ευρήματα
Νωρίτερα είχε καταθέσει η βιοχημικός της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών που εξέτασε εργαστηριακά τα ευρήματα που περισυνελέγησαν από το εξοχικό του Μ.Κ. και από τη βραχώδη περιοχή, απ’ όπου πετάχτηκε η φοιτήτρια στη θάλασσα. Πρόκειται για 109 εργαστηριακά πειστήρια (κάλτσες, παπούτσια, προφυλακτικά, εσώρουχα) και η μάρτυρας παραθέτει αναλυτικά πού έχει εντοπιστεί γενετικός τύπος και σε ποιον ανήκει.
Πολλά είναι τα δείγματα των κηλίδων αίματος που βρέθηκαν στο σπίτι (σε πόμολα, έπιπλα, σεντόνι, στην είσοδο του μπάνιου, σε σφουγγαρίστρα, ακόμα και στο ταβάνι) και στο αυτοκίνητο με το οποίο μεταφέρθηκε το θύμα στη βραχώδη περιοχή. Το εργαστηριακό αποτέλεσμα δείχνει ότι το αίμα ανήκει τόσο στο θύμα όσο και στους δύο κατηγορούμενους και φανερώνει την προσπάθεια της φοιτήτριας να αμυνθεί και τη βία που υπέστη.
• Η δίκη θα συνεχιστεί στις 17 Μαρτίου με την ολοκλήρωση της κατάθεσης του πατέρα του κατηγορούμενου Μ.Κ.
Η δολοφονία είναι το χειρότερο έγκλημα, δεν έχει αστεία, ο άνθρωπος δεν γυρνάει πίσω είτε δολοφόνησαν την κοπέλα μαζί είτε ο ροδίτης είτε ο αλβανός. Πολλοί παίρνουν ναρκωτικά δεν γίνονται όμως όλοι δολοφόνοι και τέλος πάντων αν κάποιος είναι προβληματικός, υπάρχουν τόσα υδρύματα να τον αναλάβουν δεν τον αφήνουμε να αλλωνίζει έτσι έξω στην κοινωνία και να κάνει το κακό !
Πάνε να τον βγάλουν τρελό μου φαίνεται (;;;) και δεν μαρέσει αλλά αυτό δείχνει και σε τι σκατοκοινωνία ζούμε πια κάτι που πρέπει πάση θυσία να ανατραπεί.