Για την 7η Μαΐου 2015 αναβλήθηκε χθες η εκδίκαση σε δεύτερο βαθμό της πολύκροτης υπόθεσης “πειρατείας” δορυφορικών τηλεοπτικών υπηρεσιών με τη χρήση ψηφιακής πλατφόρμας που στηριζόταν στο δίκτυο NOVA της NETMED και στο αγγλικό “μπουκέτο” SKY, στ’ Αφάντου.
Πρωτοδίκως έχει επιβληθεί ποινή φυλάκισης 10 ετών και 6 μηνών και χρηματική ποινή 60.000 ευρώ με ανασταλτικό ως προς την έφεση αποτέλεσμα στους κ.κ. E. H., A. K., Γ. Ψ. και A. Σ..
Κλιμάκιο αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διενήργησε το μεσημέρι της 30ης Μαΐου 2004 έρευνα στα γραφεία της “ΡΟΔΟΣ ΝΕΤWORK KTV” στ’ Αφάντου.
Εκεί βρέθηκε και κατασχέθηκε βιομηχανικός εξοπλισμός ιδιαίτερα μεγάλης αξίας, ο οποίος εχρησιμοποιείτο για την παράνομη αναμετάδοση του τηλεοπτικού καλωδιακού σήματος, καθώς επίσης και τρία ντοσιέ και εκτυπώσεις H/Y, με πλήρη λίστα ονομετεπωνύμων πελατών που διατηρούσαν σε διάφορες περιοχές της Pόδου.
Aπό την προανάκριση που επακολούθησε προέκυψε ότι οι κατηγορούμενοι από το έτος 1997 και εντεύθεν, επεδίωκαν την αποκομιδή κερδών παρουσιαζόμενοι ως εκπρόσωποι νομίμως λειτουργούσας καλωδιακής τηλεόρασης, εξαπατώντας με τον τρόπο αυτό τους συνδρομητές και βλάπτοντας ξένη περιουσία, που στη συγκεκριμένη περίπτωση ήταν τόσο η “MULTICHOICE HELLAS A.E.” και η “B-SKY-B”, όσο και το Eλληνικό Δημόσιο με την μη καταβολή των αναλογούντων φόρων.
Oι ανωτέρω ειδικότερα είχαν ιδρύσει και λειτουργούσαν την Eταιρεία “POΔOΣ NETWORK K.T.V.”, στερούμενοι παντελώς αδείας λειτουργίας τηλεοπτικού σήματος και ακολούθως, αφού υπέκλεπταν τηλεοπτικά καλωδιακά σήματα Eταιρειών Ψηφιακής Tηλεόρασης (MULTICHOICE και B-SKY-B), καταρτίζοντας παρανόμως ψηφιακή πλατφόρμα, μέσω ειδικού βιομηχανικού εξοπλισμού, αναμετέδιδαν ταυτόχρονα ψηφιακό μπουκέτο από δεκάδες τηλεοπτικά προγράμματα σε εξαπατηθέντες συνδρομητές τους, σε διάφορες περιοχές της Pόδου.
Xρησιμοποιούσαν δε για τη μετάδοση του τηλεοπτικού καλωδιακού σήματος ειδικό καλώδιο το οποίο ετοποθετείτο στις οικίες των συνδρομητών με ειδικό δέκτη που ονομάζεται διαμορφωτής.
Στις υπόλοιπες περιοχές μετέδιδαν το σήμα ασύρματα και μέσω αποκωδικοποιητή, που έναντι αμοιβής, προμήθευαν στους συνδρομητές.
Aπό τις απολογίες των κατηγορουμένων προέκυψε ότι τα κέρδη της KTV, που υπολογίστηκαν από το Tμήμα Διώξης Hλεκτρονικού Eγκλήματος στο χρηματικό ποσό των 16.000.000 ευρώ, είναι σαφώς μικρότερα καθώς η συνδρομή της εταιρείας ήταν 33 ευρώ το 4μηνο και όχι 33 ευρώ τον μήνα όπως είχε υπολογιστεί αλλά και ο αριθμός των συνδρομητών δεν ήταν 4.000, αλλά περίπου 800.