Ειδήσεις

Όσο δεν επιτυγχάνουμε τη δική μας ανάπτυξη τόσο περισσότερα μέτρα θα μας ζητάνε

Ο Αντιπρόεδρος της Βουλής βουλευτής Δωδεκανήσου Δημήτρης Κρεμαστινός παραχώρησε συνέντευξη στην εκπομπή Πολιτικά Παραλειπόμενα του δορυφορικού ραδιοφώνου της ΕΡΤ.

Ερωτηθείς αν γνώριζε για τα 45 δις μέτρα που ζητά το ΔΝΤ και τα επικροτεί και η Γερμανία μέσα στα επόμενα 2 χρόνια, τα οποία ο κ. Χουλιαράκης ανέφερε χθες στη Βουλή, ο Δημήτρης Κρεμαστινός είπε ότι αυτό ήταν γνωστό σε όσους παρακολουθούν τον σοβαρό διεθνή τύπο και ότι απλώς χθες ανακοινώθηκε στην Ελληνική Βουλή. Πρόσθεσε «Πρέπει να βλέπουμε την αλήθεια και να μην δημιουργούμε μύθους οι οποίοι διαψεύδονται και μετά όλοι πέφτουν σε κατάθλιψη».

  Στη συνέχεια, ο Αντιπρόεδρος της Βουλής ρωτήθηκε αν όλα αυτά τα μέτρα που λαμβάνονται ήταν μέρος της συμφωνίας που ψήφισε το Καλοκαίρι του 2015 η Ελληνική Βουλή. Ο Δημήτρης Κρεμαστινός απάντησε ότι αν όλα αυτά τα μέτρα ήταν μέρος του πλαισίου του Αυγούστου του 2015 δεν θα υπήρχε λόγος να ξαναέρθουν για ψήφιση αλλά απλώς θα εφαρμόζονταν. Είπε, «το Καλοκαίρι του 2015, μετά από μια εξάμηνη αποτυχημένη διαπραγμάτευση και αφού η Κυβέρνηση είχε χάσει τη δεδηλωμένη μαζί με 30 περίπου βουλευτές, ο κ. Τσίπρας έφερε ένα πλαίσιο στη Βουλή των Ελλήνων λέγοντας προς την Αντιπολίτευση ότι αν δεν το ψηφίσει θα είναι εκείνη υπεύθυνη για τη χρεοκοπία της χώρας. Κανείς τότε δεν γνώριζε αυτές τις λεπτομέρειες και αμφιβάλλω αν τις ήξερε και ο κ. Τσίπρας!»

                Στη συνέχεια, όταν ρωτήθηκε γιατί το ΔΝΤ επιμένει σε σκληρά μέτρα, απάντησε: «Το ΔΝΤ εφαρμόζει τη λογική ότι για να σταθεροποιηθεί η χώρα πρέπει να έρθουν επενδυτές και για να έρθουν επενδυτές πρέπει να φτωχύνουν τα πάντα. Αυτός είναι ο σκοπός του ΔΝΤ. Σε όποια χώρα έχει ανακατευτεί τη φτωχαίνει για να έρθουν μετά οι  επενδυτές να επενδύσουν. Για αυτό μας λένε, δεν έχετε ανάπτυξη; Πάρτε κι’ άλλα μέτρα. Αυτό είπαν το 2010, αν λάβουμε τα μέτρα θα βγούμε στις αγορές. Δεν βγήκαμε στις αγορές και πήραμε νέο πρόγραμμα μέτρων. Αυτό μπορεί να γίνεται αενάως και αυτό είπε ο κ. Χουλιαράκης χθες. Στη λογική αυτή του ΔΝΤ συντάσσεται και η Γερμανία η οποία κάνει τα πάντα για να μη φύγει το ΔΝΤ από το σχήμα των δανειστών.»

Ο Δημήτρης Κρεμαστινός πρόσθεσε ότι όσο δεν έχουμε επενδύσεις και δεν αρχίζει η ουσιαστική ανάπτυξη, τα μέτρα που ζητούν μπορεί να μας εξαθλιώσουν τελείως. Και η Κυβέρνηση δείχνει να μην το καταλαβαίνει αφού μόνη της πρότεινε προς τους δανειστές την αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά. Έτσι ο τουρισμός των νησιών δεν είναι πια ανταγωνιστικός και οι Έλληνες ξενοδόχοι χτίζουν ήδη ξενοδοχεία στην απέναντι τουρκική ακτή αντί να τα χτίζουν στην Ελλάδα. Αποτέλεσμα είναι η χώρα να χάνει έσοδα, η ανεργία να μεγαλώνει αντί να ελαττώνεται και οι τοπικές οικονομίες να πλήττονται. Είναι μια καταστροφική πρωτοβουλία της Κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Για το τι πρέπει να γίνει, ο Αντιπρόεδρος της Βουλής απάντησε ότι από το  2009 που εξελέγη βουλευτής υποστηρίζει παντού ότι πρέπει να γίνει μια κυβέρνηση όλων των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων και όχι ανταγωνιστικά σχήματα που περιμένει το ένα να διαδεχθεί το άλλο. Ανέφερε:

“Ο κ. Σαμαράς στην αρχή ήταν αντιμνημονιακός. Μάλιστα διέγραψε την κα Μπακογιάννη όταν εκείνη ψήφισε το πρώτο μνημόνιο για να γίνει στη συνέχεια αυτός πρωθυπουργός και φέρει το 2ο μνημόνιο. Ο κ. Τσίπρας αφού καταψήφισε το 1ο και το 2ο  μνημόνιο έφερε το 3ο και χειρότερο. Ποιος θα διανοείτο ότι θα μπορούσαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις να παραχωρήσουν την εκμετάλλευση όλης της δημόσιας περιουσίας της χώρας για έναν αιώνα στους ξένους; Θα είχε καεί η Ελλάδα!» 

Στο ερώτημα αν για αυτό πρέπει να γίνουν εκλογές απάντησε αρνητικά, λέγοντας «Αυτή η κυβέρνηση πρέπει να είχε γίνει χθες. Δεν αλλάζει αν με εκλογές μπουν κάποιοι νέοι βουλευτές ή φύγουν άλλοι. Είναι ζήτημα σωτηρίας της χώρας.»

Τέλος, ο Δημήτρης Κρεμαστινός ρωτήθηκε για το υπό συζήτηση νέο πολιτικό σχήμα στο χώρο της Κεντροαριστεράς με στελέχη που παλιά ήταν στο ΠΑΣΟΚ και αν πρόκειται για μια ακόμα διαδικασία του χώρου. Σε αυτό απάντησε:

«Οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ το εγκατέλειψαν γιατί πίστεψαν σε ό,τι τους υπόσχονταν και βρέθηκαν σε όλα τα κόμματα και κατά πολύ στο ΣΥΡΙΖΑ. Πολλά πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ έχουν αποδυθεί σε έναν προσωπικό αγώνα  για να ηγηθούν σε κάποιο σχήμα. Είναι στελέχη που δεν εξελέγησαν βουλευτές από τον κόσμο και τα οποία δεν έχουν ιδεολογικές διαφορές με το ΠΑΣΟΚ. Όλη η μάχη γίνεται για το ποιος θα είναι αρχηγός και για την επανεκλογή τους και όχι για την ενοποίηση του χώρου. Είναι αδιανόητο αφού δεν υπάρχουν ιδεολογικές διαφορές να μην έρχονται σε έναν ενιαίο χώρο π.χ. που λέγεται Δημοκρατική Συμπαράταξη ο οποίος σε δεδομένη στιγμή θα εκλέξει αρχηγό. Ποιος άλλος λόγος υπάρχει για να διαφοροποιούνται αφού δεν έχουν ιδεολογικές διαφορές;»

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου