Υπερψηφίστηκε επί της αρχής, στις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής, το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών με τα προαπαιτούμενα για το κλείσιμο της τρίτης αξιολόγησης.
Υπέρ τάχθηκαν ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ ενώ όλα τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης δήλωσαν ότι το καταψηφίζουν.
Η συζήτηση του νομοσχεδίου συνεχίζεται επί των άρθρων.
Οι διατάξεις για τις απεργίες και τους πλειστηριασμούς βρίσκονται στο επίκεντρο με την κυβέρνηση να δέχεται πλήθος ειρωνικών σχολίων και βαριές κατηγορίες για προδοσία της αριστερής ιδεολογίας.
Σφοδρά πυρά δέχεται και για τους νέους φόρους και την περικοπή επιδομάτων, με πολλούς να μιλούν για προσπάθεια εξαπάτησης του λαού όταν υποστηρίζεται ακόμη και από τα πρωθυπουργικά χείλη ότι δεν έρχονται νέα μέτρα.
Σε θέση άμυνας τα κυβερνητικά στελέχη, προσπαθούν να αναδείξουν τα θετικά σημεία του νομοσχεδίου, υποβιβάζουν τις επιπτώσεις από τις αλλαγές στους πλειστηριασμούς, ενώ υπερασπίζονται τις αλλαγές στα οικογενειακά επιδόματα. Για το θέμα των απεργιών, προσπαθούν να υποβαθμίσουν το θέμα τονίζοντας ότι περιορίζεται σε κάποια πρωτοβάθμια σωματεία, αν και δεν κρύβουν ότι αποτελεί ήττα της κυβέρνησης και αναγκαστική υποχώρηση στη διαπραγμάτευση με τους θεσμούς.
Η πρόταση δε της ΝΔ για τις απεργίες, που σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας είναι εξαιρετικά σκληρή και καταδεικνύει τις διαφορές μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ- θα έλεγε κανείς οτι «ανακούφισε» την κυβέρνηση, που από την πλευρα του ΚΚΕ -και όχι μόνο- κατηγορείται ότι θα ψηφίσει μαζί με τη δεξιά τη σχετική διάταξη και ότι έχει γίνει όργανο του ΣΕΒ και των εργοδοτών.