Στην υπερφορολόγηση των ξενοδοχείων αναφέρθηκε στην ομιλία του ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου και μέλος του ΔΣ της ΠΟΞ Αντώνης Καμπουράκης. O κ. Καμπουράκης αναφέρθηκε ιδιαίτερα στις προσπάθειες των ξενοδόχων να «σταθούν όρθιοι» σε ένα έντονα αρνητικό περιβάλλον, τονίζοντας ωστόσο ότι «δεν πάει άλλο» Είπε χαρακτηριστικά :
«Όλα δείχνουν μέχρι στιγμής πως το 2017 θα είναι μια καλή χρονιά για τις αφίξεις. Να κάνουμε βεβαίως το σταυρό μας να μην υπάρξουν αρνητικές εξελίξεις σε κάποιο από τα πολλά μέτωπα που υπάρχουν ανοικτά, (αξιολόγηση, προσφυγικό, τουρκική προκλητικότητα) που θα οδηγούσαν στην αντιστροφή αυτής της τάσης. Όμως για τον κλάδο μας, για τον Έλληνα ξενοδόχο αυτό δεν αρκεί. Είναι εξαιρετικά κρίσιμο να μη χαθεί για τα ξενοδοχεία αυτή η καλή χρονιά για τις αφίξεις. Δεν έχουμε πλέον την πολυτέλεια άλλων χαμένων ευκαιριών. Ο κόμπος έφτασε στο χτένι».
Και συνέχισε : «Απέναντι σε αυτή την κρίσιμη πρόκληση, η αποφασιστικότητά μας θα κριθεί σε δυο μέτωπα: Αφενός, θα πρέπει εμείς οι ξενοδόχοι να μην απαξιώσουμε τους εαυτούς μας. Αυτό σημαίνει να κρατήσουμε σταθερές τις τιμές και να μην τις ρίξουμε. Δεν μπορούμε να δανειζόμαστε από τους πελάτες μας. Πρέπει να κρατηθούμε όρθιοι και να αντέξουμε με αξιοπρέπεια. Αφετέρου, θα πρέπει όλοι οι συνδικαλιστές, όλοι όσοι από εμάς ασχολούνται με τα κοινά του κλάδου, να δραστηριοποιηθούμε ακόμη περισσότερο και να μεταφέρουμε σθεναρά το μήνυμά μας στους κυβερνώντες. Και το μήνυμα αυτό, που πρέπει να εκπέμψουμε δυνατά και καθαρά είναι ένα και μόνο: Δεν πάει άλλο! Δεν αντέχουν άλλο οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις. Το «ταμείο» είναι μείον, καθώς το ελληνικό ξενοδοχείο σηκώνει βάρη δυσανάλογα των πραγματικών αποτελεσμάτων του, μέσα σε ένα περιβάλλον εχθρικό στην επιχειρηματικότητα. Τσουνάμι από χαράτσια, φόρους και εισφορές. Και την ίδια στιγμή, τράπεζες που εξακολουθούν να μη δίνουν ρευστότητα και αθέμιτος ανταγωνισμός από όλους αυτούς τους αλεξιπτωτιστές που είδαν φως και μπήκαν εκμεταλλευόμενοι προς ενοικίαση κάθε λογής καταλύματα».
Και κατέληξε: «Λοιπόν ήρθε η στιγμή που πρέπει να πούμε τα πράγματα με τ’ όνομά τους. Και να δώσουμε λύσεις. Με αυτές τις λογικές του παραλόγου το ελληνικό ξενοδοχείο δεν βγαίνει. Μόνο μέσα μπαίνει. Αν δεν υπάρξουν μέτρα για την υποστήριξη και την ελάφρυνση του ελληνικού ξενοδοχείου τότε η καταστροφή έρχεται. Και η καταστροφή αυτή που θα συμβεί δε θα είναι δική μας. Θα συμπαρασύρει δυστυχώς και τους εργαζόμενους και την κοινωνία και την πατρίδα στο σύνολό της. Αν δεν μείνουμε όρθιοι, αν δεν μείνουν ανοιχτά τα ξενοδοχεία μας, τότε όλοι θα χάσουν. Γι αυτό κι εμείς δεν βάζουμε την υπογραφή μας στην αυτοκτονία μας. Κι όποιοι καταλάβουν, κατάλαβαν. Όσοι δεν καταλάβουν, κακό του κεφαλιού τους! Τα ψέματα τελείωσαν!».