Μεγάλη φασαρία έγινε με δημοσίευμα, το οποίο ανέφερε ότι «μετά την εμπειρία των διαπραγματεύσεων για τα πρώτα ορόσημα μεταρρυθμίσεων για την πρώτη δόση του ταμείου ανάκαμψης, υπάρχουν ισχυρές συζητήσεις και σκέψεις για την προώθηση του μοντέλου Ιταλίας τύπου Ντράγκι, και για την Ελλάδα.» Με βάση το σκεπτικό των κύκλων αυτών, το υφιστάμενο προσωπικό του ελληνικού πολιτικού συστήματος «δεν είναι σε θέση να φέρει εις πέρας τις βαθιές τομές που απαιτείται προκειμένου η χώρα να αλλάξει σελίδα» Το βασικό επιχείρημα των Βρυξελλών είναι ο τεράστιος όγκος χρημάτων που θα εισρεύσουν στην ελληνική οικονομία μέχρι το 2026 και φοβούνται ότι η υπάρχουσα κυβέρνηση είναι «έρμαιο ισχυρών πιέσεων και δεσμεύσεων σε μια περίκλειστη ομάδα Ελλήνων επιχειρηματιών». Ο επικεφαλής εκπρόσωπος της Κομισιόν προχώρησε σε μια σκληρή κατηγορηματική διάψευση του δημοσιεύματος. Εμείς ευχόμαστε να είναι έτσι όπως τα λέει ο εκπρόσωπος. Πρώτον, επειδή η προηγούμενη ανάλογη εμπειρία δεν ήταν ότι καλύτερο γνωρίσαμε σε διακυβέρνηση. Δεύτερον, επειδή στην Αθήνα δεν είναι λίγοι αυτοί που μονίμως κάνουν παρόμοιες σκέψεις ως μονίμως «κολλημένοι» με την αναγκαιότητα για κυβέρνηση από τεχνοκράτες. Μακάρι να μην δημιουργηθεί άσχημο υπόβαθρο συζήτησης για μια μεθαυριανή κατάσταση κρίσης, εξαιτίας των χαλαρών εκφράσεων και χαχανητών για τις “εποποϊίες” που μοιράστηκαν σακούλες ευρώ αποζημιώσεων, όπως έγινε με το «λεφτά υπάρχουν» του ΓΑΠ και που λειτούργησε ως ευρωπαϊκή απόδειξη ότι «οι Έλληνες δεν μπορούν να συγκρατηθούν» (χωρίς Τρόϊκα).
https://www.dimokratiki.gr/11-02-2022/makari-2/
Σχολιασμός Άρθρου
Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.
Σχολιασμός άρθρου
Υπενθύμιση:
Για την μερική αναπαραγωγή της είδησης από άλλες ιστοσελίδες είναι απαραίτητη η χρήση του παρακάτω παρεχόμενου συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο της Δημοκρατικής.