Τη σκληρότητα του εγκλήματος και την κακοποίηση που υπέστη η φοιτήτρια Ελένη Τοπαλούδη περιέγραψε στην χθεσινή συνεδρίαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου η βιοχημικός της ελληνικής αστυνομίας, Σοφία Γκούγκουρα.
Η μάρτυρας εισέφερε στο δικαστήριο σοκαριστικά στοιχεία για την δολοφονία της νεαρής φοιτήτριας το Νοέμβριο του 2018 στη Ρόδο, αφού ήταν εκείνη που ανίχνευσε γενετικό υλικό του θύματος αλλά και των δυο κατηγορουμένων της υπόθεσης, του 23χρονου Ροδίτη και του 21χρονου συγκατηγορουμένου του, τόσο μέσα στο σπίτι όπου κατά την δικογραφία η φοιτήτρια βιάσθηκε, όσο και από την περιοχή που εντοπίστηκε η σορός της.
Πιο συγκεκριμένα ταινία τρόμου θύμιζε το σκηνικό που αντίκρυσε η ειδικός της αστυνομίας στο εξοχικό του 23χρονου Ροδίτη κατηγορουμένου, καθώς βρήκε κηλίδες αίματος της άτυχης Ελένης ακόμη και στο ταβάνι του υπνοδωματίου και του μπάνιου, ενώ ίχνη αίματος εντοπίστηκαν και στο αυτοκίνητο του 23χρονου κατηγορουμένου, με το οποίο μετέφεραν μέχρι τη θάλασσα την φοιτήτρια και την έριξαν ζωντανή.
«Έχει βρεθεί αίμα της Τοπαλούδη σε διάφορα σημεία μέσα στο σπίτι, σε πλακάκια στη βάση της μπανιέρας, στην κουρτίνα του μπάνιου. Ίχνη υπήρχαν και στο όχημα από την πλευρά του συνοδηγού, στην πόρτα κοντά στο λάστιχο, όπως επίσης και στο προσκέφαλο του καθίσματος», ανέφερε η μάρτυς, συμπληρώνοντας ότι υπήρχαν και λανθάνοντα δείγματα αίματος, δηλαδή σκουπισμένο αίμα.
Σχετικά με το ηλεκτρικό σίδερο με το οποίο οι κατηγορούμενοι, χτύπησαν, κατά τη δικογραφία την νεαρή κοπέλα στο κεφάλι, η μάρτυς εξήγησε ότι το συγκεκριμένο αντικείμενο βρέθηκε μέσα στη θάλασσα αλλά δεν βρέθηκαν στοιχεία επάνω του αφού παρέμεινε μέσα στο νερό και μάλιστα σε υψηλή αλατότητα.
Εισαγγελέας: Αυτή η εικόνα των διάσπαρτων κηλίδων αίματος μέσα στο σπίτι ακόμη και στο ταβάνι τι ακριβώς μπορεί να δείξει σε έναν επιστήμονα; Για παράδειγμα ότι το θύμα μεταφέρθηκε; Κυνηγήθηκε;
Μάρτυς: Αυτό δεν μπορεί να το απαντήσει η γενετική ανάλυση.
Σημειώνεται ότι στη μία παρά είκοσι και ενώ είχε ολοκληρωθεί η κατάθεση της πρώτης μάρτυρος εμφανίστηκε στη δικαστική αίθουσα ο ένας εκ των κατηγορουμένων για τον βιασμό και τη δολοφονία της 21χρονης φοιτήτριας Ελένης Τοπαλούδη στη Ρόδο τον Νοέμβριο του 2018.
Ο 23χρονος Μ.Κ. μπήκε στη δικαστική αίθουσα ξυπόλυτος με αστυνομική συνοδεία και κάθισε δίπλα στον συγκατηγορούμενό του Α.Λ. που ήταν από το πρωί στη δικαστική αίθουσα.
Ο Μ.Κ. άρχισε να μιλάει δυνατά και όταν η πρόεδρος του δικαστηρίου του είπε «ηρεμήστε κύριε κατηγορούμενε», απάντησε «δεν είμαι κατηγορούμενος, είμαι δικηγόρος».
Η έδρα κάλεσε τη γιαγιά του 23χρονου, και τότε ο κατηγορούμενος φώναξε «είναι άκυρη η μάρτυρας, να μη μιλήσει καθόλου, εγώ είμαι δικηγόρος».
Παρά τις εκκλήσεις της έδρας να ηρεμήσει, ο κατηγορούμενος συνέχιζε να μιλάει ακατάληπτα, με αποτέλεσμα η πρόεδρος να ζητήσει να αποχωρήσει από την αίθουσα, με αστυνομική συνοδεία, μέχρι να ηρεμήσει. «Θα βγω έξω όταν θέλω εγώ. Να τελειώσει η δίκη και θα φύγω. Είμαι αθώος και με βγάζετε έξω», έλεγε ο κατηγορούμενος την ώρα που οδηγούνταν έξω.
Ανάλογη συμπεριφορά είχε επιδείξει και στην προηγούμενη συνεδρίαση του δικαστηρίου, όταν πάλι εξαιτίας της συμπεριφοράς του είχε οδηγηθεί εκτός δικαστηρίου, αφότου είχε ζητήσει να μην εκπροσωπείται από τους δικηγόρους του. Τότε οι δικηγόροι υπεράσπισής του παραιτήθηκαν και το δικαστήριο διόρισε άλλους δύο αυτεπαγγέλτως.
Η γιαγιά του, που βρισκόταν στο κάτω σπίτι τη νύχτα του εγκλήματος, ισχυρίστηκε στην κατάθεσή της ότι βρισκόταν στην τουαλέτα όταν άκουσε ένα αυτοκίνητο και στη συνέχεια τη φωνή του εγγονού της Μ.Κ. να φωνάζει «Αλέκο, Αλέκο» (σ.σ. το όνομα του συγκατηγορουμένου του) και τη φωνή μιας κοπέλας. «Άκουσα γέλια όταν ανέβαιναν στις σκάλες. Μετά έκλεισε η πόρτα και δεν άκουσα ξανά τίποτα. Πήγα για ύπνο. Μακάρι να είχα ακούσει».
Μετά την κατάθεση της γιαγιάς, η έδρα κάλεσε τον πατέρα του Μ.Κ. και ξαναμπήκε στην αίθουσα ο κατηγορούμενος. Ωστόσο, η συμπεριφορά του συνεχίστηκε όπως προηγουμένως: μιλούσε ακατάπαυστα, πότε λέγοντας «Ένσταση, κυρία πρόεδρε, δεν έχω κάνει τίποτα, είμαι αθώος» και πότε λέγοντας «Ένσταση, κυρία πρόεδρε, μου σκότωσε τον αδελφό και τη γυναίκα, να μπει μέσα για βιασμό και δολοφονία».
Η έδρα ζήτησε από τους αστυνομικούς να οδηγήσουν πάλι εκτός αίθουσας τον κατηγορούμενο. Ο πατέρας του περιέγραψε τον γιο του ως ένα παιδί πολύ υπερκινητικό που όσο μεγάλωνε η κατάστασή του επιδεινωνόταν και οι καθηγητές του είχαν παράπονα.
Χαρακτήρισε το παιδί του ένα άβουλο πλάσμα που το έκαναν ό,τι ήθελαν οι κακές παρέες του και πρόσθεσε ότι εκείνος έκανε ό,τι μπορούσε για να τον βοηθήσει. Όπως είπε, όταν αντιλήφθηκε ότι ο γιος του είχε μπλέξει με ναρκωτικά, τον πήγε στο ΚΕΘΕΑ, αλλά και εκείνος με τη σύζυγό του παρακολούθησαν το πρόγραμμα συμβουλευτικής γονέων.
Σύμφωνα με τον πατέρα του, ο Μ.Κ. δεν κατάφερε να απεξαρτηθεί, ενώ τον πήγε σε ψυχίατρο όταν ο γιος του του έλεγε ότι σκεφτόταν να αυτοκτονήσει και ο γιατρός του έδωσε φαρμακευτική αγωγή. Για το έγκλημα ο πατέρας είπε ότι το πληροφορήθηκε από τον λιμενικό που διενήργησε την έρευνα.
«Από την αρχή μέχρι το τέλος ο γιος μου λέει ότι δεν τη σκότωσε, ούτε την πέταξε. Και αυτό πιστεύω κι εγώ», είπε ο πατέρας και υποστήριξε ότι δεν έγινε βιασμός.
«Το αδίκημα του ομαδικού βιασμού έχει πιστοποιηθεί από τις απολογίες των κατηγορουμένων. Αρνούμαστε ότι υπήρχε οποιαδήποτε σεξουαλική επαφή με φυσιολογικό τρόπο και αυτό ήταν και η αιτία της ανθρωποκτονίας της […] Η ανθρωποκτονία έγινε με άγριο κυνηγητό μέσα στο σπίτι και αυτό προκύπτει από τα γεννητικά υλικά που βρέθηκαν μέσα στο σπίτι», σημείωσε ο Αλέξης Κούγιας, συνήγορος της οικογένειας Τοπαλούδη.
Η δίκη θα συνεχιστεί στις 17 Μαρτίου με την ολοκλήρωση της κατάθεσης του πατέρα του κατηγορούμενου Μ.Κ.