Τοπικές Ειδήσεις

Στις προτεραιότητες της Περιφέρειας η στήριξη των παραγωγών

Την ικανοποίηση της περιφερειακής αρχής εξέφρασε ο εντεταλμένος πρωτογενούς τομέα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου κ. Φιλήμονας Ζαννετίδης με αφορμή και νέα διεθνή διάκριση της Γραβιέρας Νάξου (τον περασμένο μήνα, έλαβε την 21η θέση στα 100 καλύτερα τυριά του κόσμου ενώ και πέρσι είχε ανάλογες διακρίσεις). Ο κ. Ζαννετίδης, ανακοίνωσε, χτες, σε δηλώσεις που έκανε ότι πρόθεση της ΠΝΑι, δεν είναι μόνο να αναδειχθούν τα τοπικά προϊόντα που παράγονται στα νησιά της περιοχής ευθύνης της, αλλά και να στηριχθούν (εμπράκτως) οι παραγωγοί:
«Πέραν των διεθνών διακρίσεων που έχουν λάβει κάποια τοπικά προϊόντα, όπως η γραβιέρα Νάξου που είναι Π.Ο.Π. (Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης) υπάρχουν και άλλα, που βρίσκονται πολύ ψηλά στην λίστα των γαστρονομικών προτιμήσεων.
Εμείς σε συνεργασία με τις τοπικές αρχές (όπως π.χ. της Νάξου) θα προσπαθήσουμε και σε άλλα νησιά, να αναδείξουμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι παραγωγοί, όπως το υψηλό κόστος.
Συνεπώς, η παρέμβαση της περιφερειακής αρχής, εστιάζεται στην στήριξη των παραγωγών –για να συνεχίσουν να παράγουν τα προϊόντα τους».
Είπε ακόμη ότι όλα τα προϊόντα της περιφέρειάς μας, μπορεί να έχουν περιορισμένη παραγωγή αλλά έχουν ιδιαίτερη διατροφική αξία και βεβαίως, έχουν εξαιρετική ποιότητα:
«Δεν είναι τυχαίο το γεγονός πως στο σύνολο των τοπικών προϊόντων που παράγονται στην Ελλάδα, και είναι πιστοποιημένα από την Ευρωπαϊκή Ένωση, το 26 – 27% ανήκει στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου! Εμείς συνεχίζουμε την προσπάθεια να αναδείξουμε και να πιστοποιήσουμε και άλλα προϊόντα, να γίνουν γνωστά και να δώσουμε την ευκαιρία στους παραγωγούς να συνεχίσουν το έργο τους –δίδοντας μια προστιθέμενη αξία στο έργο τους» -ανέφερε.
Πρόσφατα, η ΠΝΑι συμμετείχε στην έκθεση τροφίμων DETROP που έγινε στη Θεσσαλονίκη, (18 έως 20 Φεβρουαρίου), με την Λέσχη Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου και Κυκλάδων, παρουσιάζοντας την πλούσια γαστρονομική κουλτούρα των νησιών μας. Επόμενο βήμα είναι η συμμετοχή στην διεθνή έκθεση τροφίμων και ποτών FOODEXPO (18 – 20 Μαρτίου) στο Metropolitan Expo στην Αθήνα.
«Η ΠΝΑι θα συμμετέχει με δύο περίπτερα (ένα με οινοποιούς από τα νησιά μας και το άλλο με διάφορα είδη τροφίμων).
Μαζί μας θα είναι 35 παραγωγοί που θα παρουσιάσουν τα κρασιά και τα προϊόντα που παράγονται στην περιφέρειά μας», δήλωσε ο κ. Ζαννετίδης.
Η FOOD EXPO είναι η µεγαλύτερη έκθεση Τροφίµων και Ποτών στην Νοτιοανατολική Ευρώπη και μία από τις σημαντικότερες του είδους της διεθνώς, αποτελώντας πόλο έλξης για περισσότερους από 40.000 επαγγελματίες της Οργανωμένης Λιανικής, του Χονδρεμπορίου και της Μαζικής Εστίασης.
Αποτελεί σήμερα τη μεγαλύτερη έκθεση Τροφίμων και Ποτών στη Νοτιοανατολική Ευρώπη και μία από τις σημαντικότερες του είδους της διεθνώς, ενώ φυσικά αποτελεί και τον κορυφαίο εκθεσιακό θεσμό, αλλά και το σημαντικότερο εμπορικό φόρουμ για τα Τρόφιμα και Ποτά στη χώρα μας, καθώς όχι μόνο καλύπτει τις ανάγκες της εγχώριας αγοράς, αλλά συγχρόνως ανταποκρίνεται πλήρως και στον εξαγωγικό προσανατολισμό των ελληνικών παραγωγικών επιχειρήσεων του κλάδου.
Παράλληλα, συγκεντρώνει χιλιάδες εμπορικούς επισκέπτες από επιχειρήσεις της Οργανωμένης Λιανικής, του Χονδρεμπορίου, της Βιομηχανίας Τροφίμων και Ποτών, των Ξενοδοχείων και της Μαζικής Εστίασης.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου