Με το δικό τους τρόπο αποτιμούν τα κομματικά επιτελεία το «αποτέλεσμα» του ντιμπέιτ, με τις απόψεις για το ποιος είναι κερδισμένος να είναι… διαφορετικές.
Κυβερνητικά στελέχη μετά την τηλεμαχία σχολίαζαν πως «ο κ. Μητσοτάκης ήταν σαφής, ψύχραιμος, γνώστης» και «απαντούσε επί της ουσίας σε κάθε ερώτηση». Οι ίδιες πηγές τόνιζαν πως ο πρωθυπουργός εστίασε «στο πλαίσιο του περιορισμένου χρόνου, για το μέλλον και τι θέλει να κάνει», μιλώντας στους πολίτες «παρά τις συνεχείς επιθέσεις από τον Αλέξη Τσίπρα».
Οσον αφορά τον αρχηγό της αξιωματική αντιπολίτευσης, οι ίδιες πηγές έλεγαν πως ξεκινούσε πάντα με επιθέσεις στον κ. Μητσοτάκη «με τα γνωστά στερεότυπα» όπως ότι υπηρετεί «τα συμφέροντα και ο ίδιος τον λαό».
Από το Μαξίμου επέμειναν πως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν απάντησε για το ποια κυβέρνηση θα κάνει όσα λέει, ενώ ήταν γενικόλογος στις ερωτήσεις για το που θα βρει τα χρήματα, μιλώντας για αισχροκέρδεια.
Τέλος, όσον αφορά τον κ. Ανδρουλάκη λένε πως δεν είχε «κάποια σαφή θέση για το τι πρέπει να γίνει στη χώρα, αλλά κάποιες γενικόλογες προτάσεις, επίσης όχι κοστολογημένες» ενώ «οι υπόλοιποι προσπάθησαν να απευθυνθεί ο καθένας στο κοινό του».
Από την Κουμουνδούρου τονίζουν πως το ντιμπέιτ αποκάλυψε «γιατί ο κ. Μητσοτάκης κρύβεται όλο αυτό το διάστημα», ενώ εστιάζουν στις ερωτήσεις για τις υποκλοπές. «Ήξερε, αυτό που ήξεραν όλοι οι πολίτες, πως η απάντησή του σε ένα ερώτημα για τις παρακολουθήσεις θα τον εξέθετε ανεπανόρθωτα», με την ανακοίνωση να καταλήγει πως «επειδή τα ψέματα τελείωσαν ο κ. Μητσοτάκης αναγκάστηκε για πρώτη φορά να αποκαλέσει σκάνδαλο την υπόθεση των υποκλοπών».
Στην Χαριλάου Τρικούπη εκφράζουν ικανοποίηση για την εμφάνιση του Νίκου Ανδρουλάκη, καθώς, όπως λένε, για πρώτη φορά ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποχρεώθηκε «να δηλώσει στον ελληνικό λαό ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν αποτέλεσε σε καμία στιγμή κίνδυνο για την εθνική ασφάλεια», ενώ εκτιμούν πως ο Νίκος Ανδρουλάκης κέρδισε σε τρία σημεία μεταξύ των κ. Μητσοτάκη και Τσίπρα: στην εμπιστοσύνη, την αξιοπρέπεια και τον τρόπο που θα έρθει η ανάπτυξη.
Στο «πράσινο» στρατόπεδο εστιάζουν κα σε μια συγκεκριμένα φράση του Νίκου Ανδρουλάκη: «Κίνδυνο αποτελώ για τη Νέα Δημοκρατία, γι’ αυτό παρακολουθήθηκα. Αυτό που είπε δεν φτάνει. Στόχος μου να πάνε φυλακή όσοι έστησαν το παρακράτος και εξέθεσαν διεθνώς τη χώρα».
Στο ΚΚΕ εκτιμούν πως ο Δημήτρης Κουτσούμπας ανέδειξε τις διαφορές του ΚΚΕ με τα άλλα κόμματα. Όπως είπε μετά το τέλος του ντιμπέιτ «αυτοί είναι… και εμείς αυτοί είμαστε», προσθέτοντας πως «τα κόμματα δεν είναι φωτοτυπίες, έχουν διαφορές». Ο γ.γ του ΚΚΕ θεωρείται πως κέρδισε και με την φράση του για την «γκλίτσα του τσοπάνη στην οποία ξύνεται ο Αλέξης Τσίπρας», με την οποία έβαλε κόκκινες γραμμές και οριοθέτησε την σχέση του με τον ΣΥΡΙΖΑ.
Ο Κυριάκος Βελόπουλος μετά από μία δύσκολη περίοδο, λόγω της υπόθεσης Μυλωνάκη, ήταν ίσως ο πιο «επιθετικός» επιχειρώντας να μιλήσει στο κοινό του. Στην Ελληνική Λύση θεωρούν πως πέτυχε τον στόχο του, ενώ οι φωτογραφίες που έδειξε, όπως εκείνη της Παναγιάς Γκέισας, έγιναν viral πετυχαίνοντας το μέγιστο της δημοσιότητας.
Τέλος, ο κ. Βαρουφάκης, που έχει κερδίσει ζωτικό χώρο το τελευταίο διάστημα λόγω της «Δήμητρας» κινήθηκε στο ίδιο μοτίβο. Στο ΜεΡΑ25 εκτιμούν πως αυτή η οριοθέτηση συνεχίστηκε και χτες και έγιναν σαφείς οι διαφορετικές θέσεις από όλα τα κόμματα.
Πηγή kathimerini.gr