Από την παράταξη “Αρχή Οργάνωσης” εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
Νίκος Γερονικόλας: «Κίνδυνος να πνιγούν σε λάσπη και στάχτη συγκεκριμένα χωριά της κεντρικής και Νότιας Ρόδου»
Ενώπιον της έντονης ανησυχίας των μονίμων κατοίκων και των επιτηδευματιών της Νότιας Ρόδου για τα επερχόμενα του προσεχούς χειμώνα, βρέθηκε ο υποψήφιος Δήμαρχος Ρόδου Νίκος Γερονικόλας κατά την περιοδεία του στα χωριά που επλήγησαν περισσότερο από τη μεγάλη πυρκαγιά του καλοκαιρού.
«Έχει περάσει ενάμιση μήνας από το σβήσιμο της πυρκαγιάς και ακόμα δεν έχουμε δει εκπροσώπους του δήμου Ρόδου να έρθουν στο χωριό να μιλήσουν με τους κατοίκους. Δεν συζητάμε για τον δήμαρχο που δεν ήρθε να δει αν ζούμε ή πεθάναμε. Τι περιμένει για να έρθει και να του δείξουμε τα επικίνδυνα σημεία διάβρωσης και πιθανής πρόκλησης πλημμυρολάσπης προς τα σπίτια μας και τις επιχειρήσεις μας» τονίσθηκε προς τον κ. Νίκο Γερονικόλα και την μεγάλη αντιπροσωπεία υποψηφίων δημοτικών συμβούλων της «Αρχής Οργάνωσης» που τον συνόδευε.
Οι ίδιοι οι κάτοικοι δήλωσαν ότι «από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου εκτελούνται έργα καλλωπισμού στους κεντρικούς δρόμους και είναι κάτι που χρειαζόμαστε. Γίνονται επίσης καθαρισμοί των κεντρικών ρεμάτων πάλι από την Περιφέρεια. Ο δήμος Ρόδου μας έχει ξεχάσει, ο δήμαρχος και οι σύμβουλοί του συμπεριφέρονται σαν να μην έχει καεί η μισή κεντρική και Νότια Ρόδος. Όχι μόνο δεν έχουν βάλει ένα κορμό καμένου δέντρου για να περιορίσει την ορμή του νερού της βροχής, ούτε καν τα αποχετευτικά φρεάτια έχουν ανοίξει. Μόνοι μας ό,τι κάνουμε».
Από την πλευρά του ο υποψήφιος Δήμαρχος και οι υποψήφιοι σύμβουλοι ξεκαθάρισαν ότι πέρα και πάνω από τις μελέτες των αντιπλημμυρικών και αντιδιαβρωτικών έργων, πιο ψηλά από τις αρμοδιότητες υπάρχει η απόλυτη ανάγκη άμεσων παρεμβάσεων σχεδόν σε όλα τα χωριά της Κεντρικής Νότιας Ρόδου.
«Το τελευταίο πράγμα που θέλουμε να δούμε είναι μια επανάληψη των εικόνων πλημμύρας του Θεσσαλικού κάμπου στη Νότια Ρόδο» τόνισε ο κ. Νίκος Γερονικόλας και κάλεσε τον δήμαρχο και την δημοτική αρχή να μεταβούν αμέσως σε Λάρδο, Λάερμα,
Ασκληπιείο, Γεννάδι, Βάτι και στη ξενοδοχειακή ζώνη στο Κιοτάρι, να καταλάβουν το μέγεθος του επερχόμενου κινδύνου και να αναλάβουν τις ευθύνες τους.