Ρεπορτάζ

Πραγματοποιήθηκε χθες η γ.σ. των εστιατόρων

Πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας στην Αίθουσα “Καραγιάννης” του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου η ετήσια γενική συνέλευση του Σωματείου Εστιατόρων Ρόδου «Η Πρωτοπορία» κατά την οποία εγκρίθηκαν ομοφώνως ο απολογισμός πεπραγμένων και ο οικονομικός απολογισμός.
Ο πρόεδρος των εστιατόρων, Γιάννης Κλούβας παρουσίασε τις δράσεις που πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια του 2018 και απεκάλεσε τους συναδέλφους του “ήρωες”, καθώς παρά τις όποιες αντιξοότητες και τις δυσκολίες, η ποιότητα του κλάδου εστίασης στη Ρόδο παραμένει υψηλή.
«Θέλω να συγχαρώ όλα τα μέλη του Σωματείου μας. Παρά τη φοροεπιδρομή και παρά τα πάσης φύσεως προβλήματα, το επίπεδο της εστίασης στη Ρόδο παραμένει ιδιαίτερα υψηλό. Είστε ήρωες που τα καταφέρνετε τόσο καλά. Η Ρόδος διαθέτει πολλά καλά εστιατόρια. Μπορούμε να είμαστε υπερήφανοι για την ποιότητα του κλάδου», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης έγινε η πρώτη επίσημη προβολή (σε τοπικό επίπεδο) του βίντεο που παρουσιάζει τα εστιατόρια-μέλη του Σωματείου το οποίο θα προβάλλεται σε τουριστικές εκθέσεις (ήδη έχει παρουσιαστεί στην έκθεση Grecka Panorama στη Βαρσοβία), σε κανάλια τουριστικών πρακτόρων και σε ηλεκτρονική πλατφόρμα.
Συγκεκριμένα το σωματείο «Η Πρωτοπορία», όπως εξήγησε ο κ. Κλούβας πρόκειται να ετοιμάσει ηλεκτρονική πλατφόρμα, όπου θα προβάλλονται πλάνα από την κάθε επιχείρηση –μέλος του Σωματείου, ενώ ο επισκέπτης της θα έχει τη δυνατότητα να κάνει κράτηση στο εστιατόριο της επιλογής του. Πρόκειται για ένα χρήσιμο και καινοτόμο εργαλείο που αναμένεται να συμβάλει σημαντικά στην τόνωση του κλάδου.
Το βίντεο που παρουσιάστηκε χθες, δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία του Σωματείου «Η Πρωτοπορία» και πέρα από τα πλάνα των εστιατορίων, περιλαμβάνει άκρως εντυπωσιακές εικόνες της Ρόδου (από μνημεία, αξιοθέατα, παραλίες κλπ). Το συνολικό αποτέλεσμα είναι κάτι παραπάνω από άρτιο και αναδεικνύει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την τοπική γαστρονομία αλλά και τις ξεχωριστές ομορφιές του νησιού.
Στη γενική συνέλευση των εστιατόρων συμμετείχε ο περιφερειάρχης, Γιώργος Χατζημάρκος ο οποίος είχε ιδιαίτερα εποικοδομητική συνομιλία με τους επαγγελματίες, δηλώνοντας ότι η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου είναι ανοιχτή στην ενίσχυση της συνεργασίας για την ανάδειξη της γαστρονομικής παράδοσης του νησιού και την στήριξη του κλάδου γενικότερα. Άλλωστε το τίτλος της Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης που κατέκτησε το Νότιο Αιγαίο για το 2019 φανερώνει τη βαρύτητα και τη σημασία που δίνει η Περιφέρεια στον κλάδο της γαστρονομίας.
Οι εστιάτορες, μέλη του Σωματείου «Η Πρωτοπορία», δήλωσαν ότι οι «πιστοποιημένες» επιχειρήσεις εστίασης της Ρόδου, θα συμβάλουν με όποιο τρόπο μπορούν στις δράσεις της Περιφέρειας που συνδέονται με τον τίτλο της Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης. Στο πλαίσιο της σύμπραξης αυτής, τα συνεργαζόμενα εστιατόρια θα «εξοπλισθούν» με πλακέτα πιστοποίησης, ενώ θα διαθέτουν αντικείμενα (π.χ. σουπλά) με διακριτό το σήμα της Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης.
Όπως τόνισε ο κ. Κλούβας ο ρόλος της εστίασης είναι καθοριστικός στον τουρισμό. Για το λόγο αυτό θα πρέπει να επικρατεί ομοψυχία και υψηλός επαγγελματισμός. Ευχαρίστησε δε τον κ. Χατζημάρκο για την πολύ καλή συνεργασία.
Χαρακτηριστικό το παράδειγμα που ανέφερε ο πρόεδρος του Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων Ρόδου, Γιώργος Ματσίγκος. Όπως υποστήριξε από την ανάλυση του 45% των ερωτηματολογίων που συγκεντρώθηκαν στο πλαίσιο της δεύτερης έρευνας ποιότητας του προορισμού της Ρόδου, που διεξάγεται σε συνεργασία με το Αμερικανικό Κολλέγιο της Θεσσαλονίκης, το 50% της εξωξενοδοχειακής δαπάνης αφορά τον κλάδο της εστίασης.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου