Την αρωγή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι επιπτώσεις από την εφαρμογή του προγράμματος all inclusive ζήτησε χθες από τον περιφερειάρχη κ. Γιώργο Χατζημάρκο το προεδρείο του Σωματείου Εστιατόρων.
Στόχος των εστιατόρων είναι να πραγματοποιηθεί καμπάνια για να ενημερωθούν οι Ευρωπαίοι ότι η Ρόδος δεν διαθέτει μόνο όμορφα και πολυτελή ξενοδοχεία.
«Συζητήσαμε με τον περιφερειάρχη κ. Γιώργο Χατζημάρκο, για τις παρενέργειες από την εφαρμογή του προγράμματος all inclusive. Θέλουμε να βγάλουμε τους τουρίστες, έξω από τα ξενοδοχεία ώστε να γνωρίσουν και τις ελληνικές γεύσεις. Να πάρουν μυρωδιά, που λέει η λαϊκή ρήση, για την Ελλάδα και την ελληνική φιλοξενία. Δεν επιδιώκουμε την κατάργηση του συγκεκριμένου προγράμματος. Είναι αναγκαίο κακό. Ζητάμε την αρωγή της Περιφέρειας για να πραγματοποιήσουμε καμπάνια που θα συμβάλει ώστε οι Ευρωπαίοι να ερωτευθούν τη Ρόδο τόσο πολύ, ώστε να θέλουν να την επισκέπτονται τακτικά», δήλωσε ο πρόεδρος του Σωματείου Εστιατόρων κ. Γιάννης Κλούβας.
Ο πρόεδρος του Σωματείου Εστιατόρων αναφέρθηκε και στην συνάντηση που είχε στην Αθήνα με τον πρόεδρο της ΓΣΕΒΕΕ κ. Γιώργο Καββαθά.
«Χτες το πρωί επιστρέψαμε από την Αθήνα, όπου συναντήσαμε τον πρόεδρο της ΓΣΕΒΕΕ κ. Γιώργο Καββαθά. Ζητήσαμε την αρωγή του για να κάνουμε καμπάνια εντός και εκτός Ελλάδας. Στόχος μας είναι να μην μένουν κλεισμένοι στα ξενοδοχεία οι τουρίστες όταν θα έρχονται στη Ρόδο. Θα τους επισημάνουμε 15 λόγους για τους οποίους θα πρέπει να βγαίνουν από τα ξενοδοχεία. Θα τους αποτυπώσουμε σε ένα καλαίσθητο έντυπο που θα διανέμεται σε όλες τις τουριστικές εκθέσεις. Σε νέο τουριστικό οδηγό που θα εκδοθεί στο προσεχές χρονικό διάστημα θα εξηγούμε τους λόγους για τους οποίους οι οικογένειες θα πρέπει ίσως να επιλέγουν διαμονή σε μικρά καταλύματα που θα τους δίνουν τη δυνατότητα να κινούνται πιο ελεύθερα και να γνωρίζουν και τους Ροδίτες», δήλωσε ο κ. Κλούβας.
Ο πρόεδρος του Σωματείου Εστιατόρων ζήτησε τη συμβολή του περιφερειάρχη ώστε να προβάλλεται ο κλάδος στις τουριστικές εκθέσεις.
«Ζητάμε να εξασφαλιστεί η συμμετοχή μας στις τουριστικές εκθέσεις εντός και εκτός Ελλάδος. Μας έχουν αποκλείσει. Συμμετέχουν στις διοργανώσεις μόνο οι ξενοδόχοι. Δεν μπορεί να γίνεται αυτό. Το κράτος και η Περιφέρεια διαχειρίζονται χρήματα που προέρχονται από φόρους που πληρώνουν και οι εστιάτορες. Και ο κλάδος μας παίζει σημαντικό ρόλο στον τουρισμό. Αυτό θα πρέπει να γίνει κατανοητό από όλους. Έχουμε κατηγορηθεί πως «χαρατσώνουμε» τον κόσμο. Κακοί επαγγελματίες υπάρχουν παντού. Το σωματείο δεν έχει το δικαίωμα να κλείσει καταστήματα», δήλωσε ο κ. Γιάννης Κλούβας. Ο πρόεδρος του Σωματείου Εστιατόρων αναφέρθηκε και στην έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το ΕΒΕΔ και έδειξε πως σε πολύ μεγάλο ποσοστό οι τουρίστες είναι ικανοποιημένοι από τα εστιατόρια.
«Σε ποσοστό 85% οι ξένοι επισκέπτες δήλωσαν ευχαριστημένοι από τις υπηρεσίες που τους παρέχουν τα εστιατόρια της Ρόδου. Είναι ικανοποιημένοι και απολαμβάνουν την τοπική κουζίνα. Δεν είναι τυχαίο που πολλά εστιατόρια έχουν βραβευθεί», δήλωσε ο κ. Κλούβας.
Οι εστιάτορες ζητούν να δοθεί λύση στο θέμα που έχει δημιουργηθεί με την χρήση της μουσικής.
«Έχουν τεθεί κάποιοι κανόνες. Δεν θα πρέπει όμως να «σκοτώσουν» τη διασκέδαση. Οι τουρίστες έρχονται στη Ρόδο για να ξεκουραστούν και να διασκεδάσουν», δήλωσε ο κ. Γιάννης Κλούβας.