Η Λέσχη Αρχιμαγείρων Κυκλάδων – Δωδεκανήσου, θα συμμετάσχει την έκθεση Detrop και Oenos από τις 2 έως τις 4 Μαρτίου του 2019.
Πρόκειται για το πιο εξωστρεφές event τόπων, ανθρώπων, ιστοριών, εταιρειών, προϊόντων και πάνω από όλα γεύσεων, που θα λάβει χώρα στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης.
H βιομηχανία τροφίμων – ποτών με πρωταγωνιστικό ρόλο στην ελληνική οικονομία και με έντονα χαρακτηριστικά εξωστρέφειας, θα βρεθεί στο επίκεντρο με εφαλτήριο τις δύο εκθέσεις.
Προϊόντα από όλη την Ελλάδα, τοπικές παραγωγές, είδη με υψηλή προστιθέμενη αξία, εδέσματα που συνδέονται με ήθη, έθιμα και τον πολιτισμό της κάθε περιοχής, καινοτόμα τρόφιμα, υψηλών αξιώσεων κρασιά και αποστάγματα θα δώσουν το «παρών» στη διοργάνωση του 2019.
Στην προηγούμενη διοργάνωσή τους, το 2017, ο «παλμός» της ελληνικής βιομηχανίας τροφίμων – ποτών χτύπησε δυνατά, με τις δύο εκθέσεις να καταγράφουν συνολική αύξηση κατά 15% στους εμπορικούς επισκέπτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, σε σχέση με την αντίστοιχη διοργάνωση του 2015.
Οι δύο εκθέσεις ανέδειξαν ως κυρίαρχο χαρακτηριστικό τους την σημαντική προσέλευση ξένων προσκεκλημένων εμπορικών επισκεπτών (hosted buyers), οι οποίοι ξεπέρασαν τους 300 και πραγματοποίησαν περί τα 5.500 στοχευμένα επιχειρηματικά «ραντεβού» με τους εκθέτες.
Η Λέσχη Αρχιμαγείρων Κυκλάδων – Δωδεκανήσου θα συμμετάσχει με τις συνταγές της περιοχής μας από τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου, με τα τοπικά προϊόντα ότι αναδεικνύονται πάντα με το πάντρεμα των γεύσεων.
Στο πλευρό μας, στέκεται πάντα αρωγός η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.
Όπως και στις προηγούμενες δράσεις και πρόσφατα στην έκθεση ΕΞΠΟΤΡΟΦ, χρησιμοποιήσαμε τα προϊόντα του τόπου μας, όπως τοπικά ζυμαρικά, λάδι, μέλι, πληγούρι, τυριά, κρασιά κ.λπ.
Ήδη πολύς κόσμος έχει δείξει εμπράκτως το ενδιαφέρον του ενώ υπήρξε ανταπόκριση τόσο από τους παραγωγούς όσο και από εμπόρους.
Η Λέσχη συνεχίζει το έργο της και το επόμενο βήμα είναι η συμμετοχή της στην Detrop όπου θα διεξαχθεί και ο 11ος Διαγωνισμός Νοτίου Ευρώπης στην οποία θα λάβει μέρος, εκπροσωπώντας την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου ως Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης 2019, αναδεικνύοντας τα τοπικά προϊόντα και τις συνταγές των νησιών της περιοχής μας.
Τέλος, θέλουμε να ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργο Χατζημάρκο που είναι πάντα στο πλευρό μας και υποστηρίζει κάθε μας δράση.