Πολιτιστικά

Το 8ο Φεστιβάλ Γεύσης και Παράδοσης Αιγαίου στην Πάτμο

Το 8ο Φεστιβάλ Γεύσης και Παράδοσης είναι αφιερωμένο στους ντόπιους παραγωγούς με έκθεση φωτογραφίας από τη ζωή στην ύπαιθρο.

Ταξιδεύοντας στο μπλε του Αιγαίου, με προορισμό την γευσιγνωσία, κάθε Ιούνιο φθάνουμε Πάτμο για να ξεναγηθούμε στη γαστρονομική κουλτούρα της όπως και των άλλων νησιών που λαμβάνουν μέρος στο Φεστιβάλ Γεύσης και Παράδοσης Αιγαίου.

Η Πάτμος το μεγαλύτερο κέντρο Ορθόδοξης Λατρείας είναι μοναδικός θρησκευτικός προορισμός. Ευελπιστούμε με τη μεγάλη γιορτή της γεύσης η περιοχή μας να καταστεί όπως και όλα τα νησιά που συμμετέχουν γαστρονομικοί προορισμοί υψηλής ποιότητας.

Σε όλες τις διοργανώσεις προσκαλούνται γνωστοί σεφ και συγγραφείς γαστρονομίας. Στις προηγούμενες προσκλήθηκαν οι Γευσιγνώστες: Λευτέρης Λαζάρου, η Τουρκάλα δημοφιλής γευσιγνώστρια ETZIN AKIN, συγγραφέας του βραβευμένου βιβλίου «ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΤΡΑΠΕΖΙ», η Βέφα Αλεξιάδου, και οι: η Ελένη Ψυχούλη, Νίκος Χριστοφόρου πρόεδρος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου και Κυκλάδων, Άρτεμις Τζίτζη (ΑΘΗΝΟΡΑΜΑ), ο Ευτύχης Μπλέτσας, o Γιώργος Γρύλλης (Βεγγέρα) τιμημένος με χρυσό σκούφο, Mπενέτος Ματθαίου (Μπενέτος), Δημήτρης Παμπόρης (Αποκάλυψη Patmos aktis suites &spa 5*), Γρηγόρης Αρναούτογλου, Γεωργία Κοφινά, και πολλοί άλλοι.

Το Φεστιβάλ Γεύσης και παράδοσης Αιγαίου γίνεται στην Πάτμο. Οργανώνεται Ιούνιο από την εφημερίδα ΠΑΤΜΙΑΚΑ ΧΡΟΝΙΚΑ και άλλους φορείς της Πάτμου και των γύρω νησιών. Συνδιοργανωτές η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και ο Δήμος Πάτμου. Τελεί υπό την αιγίδα της Ιεράς Μονής.

Παρουσιαστές του Φεστιβάλ: Γιώργος Αμυράς και Αριστείδης Μιαούλης.

Στα πλαίσια του Φεστιβάλ Γεύσης και Παράδοσης Αιγαίου οργανώνονται επίσης: η ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ και περιλαμβάνει:

Ποδηλατοδρομία για ενήλικες ενώνοντας συμβολικά, τα μνημεία και τα πολιτιστικά σημεία του νησιού της Πάτμου, Μοναστήρι, Αποκάλυψη, Βαπτιστήρι και Καλικατσού και την ΤΖΟΥΝΙΟΡ ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΙΑ για παιδιά.

Επικεφαλής είναι ο Γιώργος Αμυράς.

Το Σάββατο το απόγευμα πραγματοποιείται Ημερίδα για το ΕΥΖΗΝ που φέτος έχει θέμα το SLOW FOOD

Την οργάνωση της γευσιγνωσίας έχει η συγγραφέας κ. Γεωργία Κοφινά. .

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου