Η τελευταία διοργάνωση που οι αποστολές των ομάδων θα βγουν βάσει ορίων, είναι το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Βερολίνου. Εκεί όπου μέχρι στιγμής η ελληνική αποστολή αριθμεί οκτώ μέλη.
Από τα οκτώ μέλη της ελληνικής αποστολής, η Στεφανίδη εξασφάλισε τη συμμετοχή της ως κάτοχος του τίτλου αφού η ευρωπαϊκή ομοσπονδία όπως και η παγκόσμια δίνει στους πρωταθλητής την ευκαιρία να υπερασπιστούν τον τίτλο του.
Το 50% της ελληνικής ομάδας είναι επικοντιστές (2+2) αφού η περίοδος του κλειστού στίβου υπολογίζεται ως πρόκρισης και η Ελλάδα διαθέτει παγκοσμίου επιπέδου επικοντιστές. Το πιθανό είναι στο Βερολίνο να στείλουμε το μάξιμουμ (3+3).
Από νωρίς έχουν κλείσει θέση οι άλτες του Γιώργου Πομάσκι. Μίλτος Τεντόγλου και Βούλα Παπαχρήστου εξασφάλισαν τα όρια από τον κλειστό.
Ο Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ είναι σταθερή αξία στο βάδην και ένας καλός αγώνας του είναι αρκετός για να αγωνιστεί και πάλι σε μεγάλη διοργάνωση.
Η έκπληξη ακούει στο όνομα Γκλόρια Πριβιλέτζιο. Στο παγκόσμιο πήγε με πλασάρισμα σε gold label μαραθώνιο (εντός 10αδας) που έδινε πρόκριση ανεξαρτήτως επίδοσης. Για το Βερολίνο η ευρωπαϊκή ομοσπονδία δεν έχει θέσει όριο, ούτε βέβαια και πρόκριση μέσω πλασαρίσματος. Έβαλε όμως όριο ο ΣΕΓΑΣ (2:42:00) με την αθλήτρια του ΓΣ Γλυφάδας να καλείται να κάνει ατομικό ρεκόρ άνω των τριών λεπτών. Στο Ρότερνταμ έκανε κάτι απίθανο. Κατέβασε το χρόνο της περίπου επτά λεπτά και έτρεξε 3,5 λεπτά κάτω από το όριο του ΣΕΓΑΣ.
Άνδρες
– Κώστας Φιλιππίδης – επί κοντώ
– Εμμανουήλ Καραλής – επί κοντώ
– Μίλτος Τεντόγλου – μήκος
– Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ – 20χλμ. βάδην
Γυναίκες
– Κατερίνα Στεφανίδη – επί κοντώ
– Νικολέτα Κυριακοπούλου – επί κοντώ
– Βούλα Παπαχρήστου – τριπλούν
– Γκλόρια Πριβελέτζιο – μαραθώνιος
(sportsfeed.gr)