Σίγουρα δεν αποτελεί… είδηση μία νίκη του Κολοσσού στο “Αλεξάνδρειο” επί του Άρη, αφού έχει γίνει πλέον μία γλυκιά συνήθεια! Οι “θαλασσί” κέρδισαν με 86-84 τους Θεσσαλονικείς, έκαναν το 2 στα 2 και “αγκάλιασαν” την παραμονή τους στην G.B.L. Αν και παραλίγο να αποδειχθεί ιδανικός αυτόχειρας (για τρίτη φορά κόντρα στον Άρη), η τύχη χαμογέλασε στο τέλος, στον Κολοσσό, αφού το τρίποντο του Γούντμπερι μπήκε και… βγήκε στην εκπνοή από το καλάθι. Οι «θαλασσί» με κορυφαίους τους Γκάουντλοκ, Γκούντγουιν και Κολοβέρο, ξέφυγαν ακόμη και με +13, ήταν καλύτεροι στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα και έφυγαν νικητές από το… εξοχικό τους, στο οποίο έχουν δημιουργήσει ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ.
Απόλυτα ισορροπημένο ήταν το α’ ημίχρονο στο «Αλεξάνδρειο», με τις δύο ομάδες να ισορροπούν, σ’ ένα παιχνίδι με γρήγορο ρυθμό και… κακές άμυνες. Ο Κολοσσός έκανε εντυπωσιακό ξεκίνημα και προηγήθηκε 2-8 (5’), με τον Άρη να επιχειρεί συνεχόμενα άστοχα τρίποντα. Με τον Τολιόπουλο να παίρνει τα πάνω του, οι Θεσσαλονικείς έκαναν σερί 8-0 και μετέτρεψαν το 4-10 σε 12-10 (7’). Με την είσοδο του Γκούντγουιν, ο Κολοσσός έλεγξε τα ριμπάουντ και προσπέρασε εκ νέου (12-14 στο 8’)… Οι «θαλασσί» όμως κατάφεραν να κλείσουν το α’ ημίχρονο με 19-22, δείχνοντας τις άγριες διαθέσεις τους.
Οι Ροδίτες με «καυτούς» τους Κολοβέρο και Γκάουντλοκ, έλεγξαν αρχικά το ρυθμό στο β’ δεκάλεπτο, έχοντας υπεροπλία και μέσα στη ρακέτα. Το σκορ έγινε 22-27, ενώ ο Κολοσσός προηγήθηκε ακόμη και με διαφορά εννέα πόντων (24-33 και 26-35)… Η αντίδραση για την ομάδα του Νίκου Βετούλα ήρθε δια χειρός Τολιόπουλου. Ο Έλληνας πόιντ-γκαρντ το πήρε προσωπικά (33-35), ενώ με δικό του τρίποντο ο Άρης πήρε το προβάδισμα (41-40 στο 19’)… Η ομάδα του Χαβιέ Καράσκο «έτρεξε» ένα γρήγορο σερί 0-5 και έκανε το σκορ 41-45 για να ισοφαρίσει (45-45) με τρίποντο και φάουλ ο Χοτζ λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου.
Στο β’ ημίχρονο δεν άλλαξε η φιλοσοφία του Κολοσσού, ο οποίος είχε σταθερά ένα μικρό προβάδισμα χάρη κυρίως στον εξαιρετικό Γκάουντλοκ, αλλά και έχοντας βοήθειες από τους Περάντες και Γκαλβανίνι. Οι «θαλασσί» βρέθηκαν μπροστά με 45-48 και 51-55 (24’), με τον Άρη να πλησιάζει σε 56-57 με τον Γούντμπερι και 58-59 (26’) με τον Τζούστον. Οι φιλοξενούμενοι με Γκάουντλοκ, Γκούντγουιν και Σλαφτσάκη ξέφυγαν με 60-69 (28’), παίζοντας εξαιρετική άμυνα και περιορίζοντας στο… μηδέν στο γ’ δεκάλεπτο τον Τολιόπουλο. Ο Κολοσσός πήρε τη μέγιστη τιμή του (60-71) με δύο βολές του Περάντες, έχοντας σε πλήρη έλεγχο το παιχνίδι και κάνοντας επιμέρους σκορ 15-26.
Στην τελευταία περίοδο ο Άρης έβγαλε αντίδραση, όταν ο Κολοσσός βρέθηκε να προηγείται με +13. Με 2/2 βολές του Κολοβέρου το σκορ έγινε 60-73, αλλά οι «κιτρινόμαυροι», πίεσαν στην άμυνα και με σερί 10-2 μείωσαν σε 70-75 (34’) με το πρώτο καλάθι του Τολιόπουλου στο β’ ημίχρονο. Ο Κολοσσός στο πιο κρίσιμο σημείο βρήκε λύσεις με Γκάουντλοκ (70-79 στο 35’), με τον Άρη να κάνει μία ακόμη προσπάθεια (73-80 στο 37’), αλλά να μην είναι αρκετή. Πετρόπουλος και Γούντμπερι έκαναν το 76-83 (38’), ενώ ο Τολιόπουλος με κλέψιμο έκανε το 78-83 (1.38’ πριν το τέλος). Ο Τολιόπουλος με μεγάλο τρίποντο μείωσε σε 81-83 (1.18’ πριν το τέλος), ενώ ο Κολοβέρος με δύο βολές έκανε το 81-85 (στα 48’’). Στα 36’ ο Γούντμπερι με τρίποντο μείωσε σε 84-85, ενώ στα 15’’ ο Κολοβέρος έκανε airball σε τρίποντο. Ο Γκαλβανίνι έκοψε τον Τολιόπουλο, ενώ στα 8’’ ο Περάντες με μία βολή έγραψε το 84-86. Στην εκπνοή το τρίποντο του Γούντμπερι μπήκε και… βγήκε, με τον Κολοσσό να παίρνει την πολύτιμη νίκη στο «Αλεξάνδρειο». Από τους «θαλασσί» (που κέρδισαν ξανά κατά κράτος στα ριμπάουντ) κορυφαίος ήταν ο Γκούντγουιν (14π, 16 ριμπ.) και εξαιρετικοί οι Γκάουντλοκ και Κολοβέρος, ενώ από τον Άρη οι Τολιόπουλος, Γούντμπερι και Χοτζ.
*Ο Άρης έπαιξε χωρίς τον Κούπερ (αποτελεί παρελθόν) και τον Χατζηδάκη (είχε οστικό οίδημα) και ο Κολοσσός δίχως τον Σωτήρη Μπιλλή.
Τα δεκάλεπτα ήταν: 19-22, 45-45(ημ.), 60-71, 84-86
Διαιτητές Τσιμπούρης- Θεονάς- Ζιώγας
ΑΡΗΣ (Βετούλας): Τολιόπουλος 24(4), Γκιουζέλης, Μποχωρίδης, Ουίλις 13(1), Γούντμπερι 17(3), Ρόμπερτς 2, Φίλιος, Φιγκερόα 2, Χοτζ 15(4), Τζούστον 11(1).
ΚΟΛΟΣΣΟΣ ΡΟΔΟΥ (Καράσκο): Γκάουντλοκ 22(2), Γκούντγουιν 14, Σλαφτσάκης 5(1), Κολοβέρος 11(1), Πετρόπουλος 5(1), Λίποβι 2, Γκαλβανίνι 9(1), Περάντες 16(1), ΜακΓκλιν 2.
Βλέπει Άρη και… γουστάρει ο Κολοσσός!
