Ειδήσεις

«Γκανγκστερικό στήσιμο» καταγγελιών εις βάρος αστυνομικού

Απίστευτο σε σύλληψη και εκτέλεση είναι το «γκανγκστερικό στήσιμο» καταγγελιών σε βάρος του Αστυνόμου Α’ κ. Ανδρέα Σταυρόπουλου, διοικητή του ΑΤ Αντιμάχειας και πρώην διοικητή του Τμήματος Ασφαλείας Κω, από κακοποιά στοιχεία, που επιχείρησαν να τον θέσουν εκτός υπηρεσίας!
Ο κ. Σταυρόπουλος, που υπέστη πολλαπλούς ελέγχους από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ, μετά από ψευδείς και συκοφαντικές καταγγελίες σε βάρος του, αποκαταστήθηκε προχθές με ανακοίνωση που εξέδωσε το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ. (σχετικά έγραψε η «δ»).
Η υπόθεση για την οποία εκδόθηκε η ανακοίνωση αποκατάσταση αφορά, στη χρήση πλαστών παραστατικών καταθέσεων χρημάτων σε λογαριασμούς, του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, τα οποία συνόδευαν καταγγελία σε βάρος του!
Σύμφωνα με την διάταξη αρχειοθέτησης της δικογραφίας που σχηματίστηκε σε βάρος του κ. Σταυρόπουλου και υφιστάμενων του το ιστορικό της υπόθεσης έχει ως εξής:
Κατόπιν των από 3.4.2011, 11.7.2011, 9.11.2011 και 21.2.2014 ανώνυμων καταγγελιών που περιήλθαν σε γνώση της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ, σύμφωνα με τις οποίες ο κ. Ανδρέας Σταυρόπουλος του Κωνσταντίνου, τότε Διοικητής του Τ.Α. Κω κάλυπτε έκνομες ενέργειες συγκεκριμένου ατόμου, που κατονομάζεται, όπως εμπόριο  ναρκωτικών, παράνομη διακίνηση γυναικών με αντάλλαγμα χρήματα και άλλα δώρα.
Επιπλέον έτερο πρόσωπο, κρατούμενος στο Κατάστημα Κράτησης Κω, που ομοίως κατονομάστηκε, καταγγέλθηκε ψευδώς ότι προμηθεύει με ναρκωτικές ουσίες τον κ. Σταυρόπουλο, έναν Αρχιφύλακα, έναν τέως Αστυνομικό του Τ.Α. Κω, και έναν ιδιοκτήτη καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος κι ότι οι ανωτέρω αστυνομικοί καταθέτουν χρήματα στο λογαριασμό του ως αντάλλαγμα για την αγορά ναρκωτικών ουσιών.
Ο κ. Σταυρόπουλος καταγγέλθηκε ομοίως ψευδώς ότι ελάμβανε το χρηματικό ποσό των 5.000 ευρώ μηνιαίως από ιδιοκτήτες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος στην Κω, και συγκεκριμένα από δύο άτομα, που κατονομάζονται, προκειμένου να παρέχει κάλυψη στις παράνομες δραστηριότητες που λαμβάνουν χώρα εντός των καταστημάτων τους.
Προέκυψε ωστόσο ότι ο πρώτος που είχε κατονομαστεί έχει συλληφθεί δύο φορές από τους αστυνομικούς του Α.Τ. Κω για  κακουργηματικές παραβάσεις του ν. 4139/2013, ένα ιδιοκτήτης που φερόταν να έχει ευνοηθεί, έχει υποστεί σειρά ελέγχων (κατ’ οίκον έρευνας) και έχει σχηματισθεί σε βάρος του πληθώρα δικογραφιών από το Α.Τ. Κω για παραβάσεις των άρθρ. 187, 323Α, 349,351 Π.Κ. των διατάξεων του ν. 2168/1993 και των διατάξεων του ν. 3691/2008, ένας άλλος, ομοίως εμφανιζόμενος ως «προστατευόμενος» έχει συλληφθεί  δύο φορές για κακουργηματικές παραβάσεις και για παραβάσεις υγειονομικού κανονισμού κι ο τελευταίος έχει συλληφθεί 4 φορές από αστυνομικούς για παραβάσεις υγειονομικών διατάξεων.
Από τα παραπάνω προέκυψε ότι από ενέργειες των αστυνομικών αναδείχθηκαν και ήρθαν στο φως οι παράνομες δραστηριότητες τους κι επομένως δεν ευσταθεί η καταγγελία περί έκνομων συναλλαγών μεταξύ τους.
Εκτός των ανωτέρω, σε φωτοαντίγραφο αναλυτικής κίνησης τραπεζικού λογαριασμού του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου με δικαιούχο τον πρώτο εμφανίζονται συμπληρωμένα χειρόγραφα τα στοιχεία των κ. Σταυρόπουλου και του Αρχιφύλακα  ως καταθετών των χρηματικών ποσών των 600 ευρώ και των 500 ευρώ αντιστοίχως.
Από τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών διενεργήθηκε γραφολογική πραγματογνωμοσύνη επί των πρωτότυπων η γραμματείων είσπραξης – κατάθεσης μετρητών του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, που αφορούσαν τις υποτιθέμενες συναλλαγές και διαπιστώθηκε ότι οι υπογραφές στη θέση «Ο Ταμίας» τέθηκαν από υπάλληλο της τράπεζας, ενώ οι υπογραφές που έχουν τεθεί στη θέση «Πελάτης» δε διακριβώθηκε σε ποιον ανήκουν δεδομένου μάλιστα ότι τη 8.5.2009 και την 14.4.2009, ημερομηνίες κατά τις οποίες φέρονται να έχουν πραγματοποιηθεί καταθέσεις των ποσών των 600 ευρώ και των 500 ευρώ, δεν ήταν υποχρεωτικό να αναγράφεται στο γραμμάτιο κατάθεσης το όνομα του καταθέτη.
Γραφολογική πραγματογνωμοσύνη διενεργήθηκε όμως και επί του φωτοαντιγράφου της αναλυτικής κίνησης τραπεζικού λογαριασμού του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου του ίδιου ατόμου και πιθανολογείται χωρίς απόλυτη βεβαιότητα ότι οι χειρόγραφες σημειώσεις των στοιχείων των αστυνομικών ως καταθετών των χρηματικών ποσών των 600 ευρώ και των 500 ευρώ αντιστοίχως στο λογαριασμό του τέθηκαν από υπάλληλο της τράπεζας!!
Επιπλέον από τις καταθέσεις ορισμένων ιδιοκτητών καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος που ελήφθησαν στο πλαίσιο προκαταρκτικής διοικητικής εξέτασης που διενεργήθηκε προκύπτει ότι κανένας Αστυνομικός δεν τους προσέγγισε με σκοπό να τους ζητήσει χρηματικό ή άλλο αντίτιμο για παροχή «προστασίας» ενώ και Διοικητές των Αστυνομικών Τμημάτων Ηρακλειδών Κω και Αερολιμένα Κω βεβαίωσαν πως δεν έχει περιέλθει σε γνώση τους καταγγελία για κάποιον Αστυνομικό.
Τέλος το συμπέρασμα της προκαταρκτικής διοικητικής εξέτασης που διενεργήθηκε από τον Διοικητή του Α.Τ. Κω ότι τα καταγγελλόμενα σε βάρος των αστυνομικών τέθηκαν στο αρχείο
Σημειώνεται ότι ο αξιωματικός, εξέθεσε ότι το καλοκαίρι του 2014 δέχτηκε ανώνυμη τηλεφωνική καταγγελία στο γραφείο του, παρουσία συναδέλφου του, από άνδρα ο οποίος τον ενημέρωνε ότι συγγενικό πρόσωπο αστυφύλακα, που είχε συλληφθεί ως εμπλεκόμενος σε υπόθεση ναρκωτικών, είχε σκοπό να καταγγείλει αστυνομικό, ο οποίος είχε δώσει πληροφορία για την έκνομη δραστηριότητα του συναδέλφου του και οδήγησε μετά από ενέργειες του αξιωματικού στη σύλληψή του.
Το συγκεκριμένο συγγενικό πρόσωπο του επίορκου αστυνομικού, όπως διατείνεται ο αξιωματικός, εργαζόταν σε τράπεζα και είχε πρόσβαση στο ηλεκτρονικό σύστημα καταθέσεων.
Τον αξιωματικό εκπροσωπεί ο δικηγόρος κ. Κώστας Ασλάνης.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου