Ανακοίνωση της Ενωσης Συλλόγων Γονέων μαθητών Δήμου Ρόδου, για τη νέα σχολική χρονιά

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Μαθητών του Δήμου Ρόδου ευχόμαστε ολόψυχα σε όλους τους μαθητές μια όμορφη και δημιουργική σχολική χρονιά! Ιδιαίτερα στους μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ευχόμαστε δύναμη και κουράγιο για να αντιμετωπίσετε τις προκλήσεις που όλο και μεγαλώνουν και να ξεπεράσετε τα εμπόδια που με τόση «γενναιοδωρία» έχει θέσει η κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας, ώστε να πετύχετε τους στόχους σας!

Εμείς οι γονείς νιώθουμε υπερήφανοι για κάθε βήμα των παιδιών μας αλλά ταυτόχρονα αγωνιούμε για την κάθε νέα σχολική χρονιά. Και η φετινή φαίνεται ότι δεν θα είναι εύκολη. Μαζί με όλα τα υπόλοιπα που επηρεάζονται από την ακρίβεια, δεν μένουν πίσω και όσα αφορούν την εκπαίδευση. Τα σχολικά είδη έχουν ακριβύνει, η ανάγκη για φροντιστήρια μεγαλώνει (ειδικά αν επεκταθεί η Τράπεζα θεμάτων στην Γ’ Λυκείου), τα έξοδα των σχολείων θα είναι μεγαλύτερα χωρίς όμως να αυξάνονται και τα χρήματα στις σχολικές επιτροπές για να τα καλύψουν. Η ατομική ευθύνη περνάει όλο και περισσότερο και στα σχολεία με τους γονείς να καλούμαστε να βάζουμε ολοένα και βαθύτερα το χέρι στην τσέπη για να καλύψουμε τα κενά στη χρηματοδότηση των σχολείων.

Ως γονείς λοιπόν, μέσα από τους Συλλόγους γονέων και την Ένωση Συλλόγων, είναι ανάγκη να προτάξουμε ακόμα πιο δυναμικά τις ανάγκες των παιδιών μας για σύγχρονη, ολόπλευρη, ενιαία δημόσια και αποκλειστικά δωρεάν μόρφωση. Με τη μαζική συμμετοχή στους Συλλόγους μας να θέσουμε προς όλους τους αρμόδιους (Υπουργείο, Περιφέρεια, Δήμο) τα αιτήματα για κάλυψη όλων των αναγκών των παιδιών μας:

· Να αυξηθεί η χρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών του Δήμου

· Να καταργηθεί ο ΦΠΑ στα σχολικά είδη

· Να καλυφθούν όλα τα κενά σε εκπαιδευτικούς και ειδική αγωγή χωρίς ούτε μια μέρα καθυστέρηση

· Να δοθούν σχολικά γεύματα για όλα τα παιδιά, χωρίς κριτήρια και κόφτες

· Να υπάρξει ενισχυτική διδασκαλία σε όλα τα σχολεία και μόνιμος δάσκαλος ολοήμερου για τη μελέτη των παιδιών

· Να προσληφθούν μόνιμοι ψυχολόγοι και κοινωνικοί λειτουργοί σε όλα τα σχολεία για πρόληψη και αντιμετώπιση κοινωνικών φαινομένων όπως ο σχολικός εκφοβισμός κ.ά, καθώς και σχολικοί τροχονόμοι και φύλακες για την ασφάλεια των παιδιών μας.

Ειδικά φέτος που είναι χρονιά αρχαιρεσιών σε όλους τους Συλλόγους Γονέων, κάνουμε ακόμα πιο ισχυρή τη δύναμη που έχουμε εμείς οι γονείς, την οργάνωση και τη διεκδίκησή μας. Δεν κάνουμε βήμα πίσω από τα όνειρα και τις ανάγκες των παιδιών μας!

Καλή σχολική χρονιά!

ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΩΝ – ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ – ΓΥΜΝΑΣΙΩΝ – ΕΝΙΑΙΩΝ ΛΥΚΕΙΩΝ – ΕΠΑΛ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΡΟΔΟΥ