Η συνέντευξη του πρωθυπουργού και οι αναφορές του στις υποκλοπές, δεν απασχόλησε μόνον τα πρωτοσέλιδα στη χώρα μας. Αίσθηση προκάλεσε και στο εξωτερικό, ιδίως στη Τουρκία, αλλά για άλλο λόγο. Η δήλωσή του ότι ξεκινούν άμεσα έρευνες για διερεύνηση ύπαρξης κοιτασμάτων υδρογονανθράκων μεταξύ Πελοποννήσου και Κρήτης, προκάλεσε… αιφνιδιασμό στον τουρκικό τύπο, με βασικό τίτλο στα περισσότερα «Αιφνίδια κίνηση κατά της Τουρκίας». Γιατί όμως ένιωσαν αιφνιδιασμένοι; Την άδεια της Αγκυρας θα πρέπει να πάρουμε, για να κάνουμε έρευνες στην Πελοπόννησο και στην Κρήτη; Και γιατί θεωρείται κίνηση κατά της Τουρκίας το μήνυμα που εκπέμπεται ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να απεμπολήσει τα κυριαρχικά δικαιώματά της στην περιοχή; Η συγκυρία της ανακοίνωση, εν μέσω των καταγγελιών για τις υποκλοπές, οδήγησε αρκετούς στο συμπέρασμα ότι βασικό κίνητρο ήταν η απόπειρα αλλαγής της πολιτικής ατζέντας. Ακόμα κι αν υπάρχει αλήθεια σε αυτή την εκτίμηση, αποτελεί στην καλύτερη περίπτωση μισή αλήθεια. Γιατί αυτή είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα είδηση, μια ενδιαφέρουσα κίνηση, όπως και το γεγονός πως η εταιρία που έχει αναλάβει τις έρευνες είναι αμερικανική εταιρία, δίνει άλλη διάσταση στην υπόθεση Μάλλον δυσκολεύει την Τουρκία στις όποιες αντιδράσεις της.
https://www.dimokratiki.gr/12-11-2022/aifnidiasmos/
Σχολιασμός Άρθρου
Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.
Σχολιασμός άρθρου
Υπενθύμιση:
Για την μερική αναπαραγωγή της είδησης από άλλες ιστοσελίδες είναι απαραίτητη η χρήση του παρακάτω παρεχόμενου συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο της Δημοκρατικής.