Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είναι τσακωμένος πια με την αλήθεια και έφτασε στο σημείο να διαστρεβλώνει τα λεγόμενα του οικονομικού αναλυτή Μινχάου, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέφανος Αναγνώστου με αφορμή τη συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα στο STAR.
Συγκεκριμένα ο κ. Αναγνώστου χαρακτήρισε τον κ. Τσίπρα «πατριάρχη του ψεύδους» που «ο ελληνικός λαός τον έχει καταλάβει πια».
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι ο κ. Τσίπρας υποστήριξε τα εξής: «Βγήκαν προχθές οι New York Times, το Bloomberg, οικονομολόγοι αναλυτές διεθνούς κύρους και είπαν, ότι ο Μινχάου -συντηρητικός οικονομολόγος, δεν είναι ΣΥΡΙΖΑ ο Μινχάου- είπε ότι οι μόνοι που έχουν δίκιο για το χρέος στην Ευρώπη είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και το PODEMOS στην Ισπανία. Όλοι πλέον συνειδητοποιούν ότι αυτό που προτείνουμε δεν είναι η διάλυση της Ευρώπης. Οι προθέσεις μας είναι ειλικρινείς».
Για κακή του τύχη, (σσ: του κ. Τσίπρα) ανέφερε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, την ίδια ώρα ο κ. Μινχάου στον ΣΚΑΙ ξεμπρόστιαζε τον κ. Τσίπρα λέγοντας τα εξής: «Θα είναι πολύ δύσκολο να διαπραγματευτείτε ένα πραγματικό κούρεμα μέσα στην Ευρωζώνη. Ως μέρος μιας συμφωνίας με την Ελλάδα να μένει στην Ευρωζώνη. Αυτή είναι και η κριτική μου στη θέση του ΣΥΡΙΖΑ, όταν λέει θέλουμε ένα κούρεμα, και αυτό είναι που λέει ο ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα: θέλουμε ένα κούρεμα, αλλά δεν θέλουμε να φύγουμε από το Ευρώ. Είναι πολύ δύσκολο να είναι σίγουρος κανείς ότι κάτι τέτοιο είναι δυνατόν. Αντίθετοι σε αυτό δεν είναι μόνο οι Γερμανοί. Βασικά η Γερμανία μπορεί να μην είναι η βασική χώρα που αντιτίθεται. Αν η Ελλάδα πρόκειται να ζητήσει ένα κούρεμα, η Πορτογαλία αποκλείεται να το δεχθεί. Η πορτογαλική κυβέρνηση δεν θα μπορούσε να επιβιώσει αν στην Ελλάδα γινόταν κούρεμα κι εκεί όχι. Επίσης σκεφθείτε την Ιταλία. Η Ιταλία έχει ένα ποσοστό χρέους σχεδόν όσο ψηλό και η Ελλάδα. Σχεδόν 140% του ΑΕΠ. Και η Ιταλία είναι εγγυητής του συστήματος, είναι μέτοχος του ESM. Αν γινόταν στην Ελλάδα ένα κούρεμα, ας πούμε στο 90% του χρέους, η Ιταλία θα δεχόταν ένα χτύπημα. Ο λόγος του χρέους προς το ΑΕΠ της Ιταλίας θα αυξανόταν, προς το συμφέρον της Ελλάδας. Οπότε ούτε η Ιταλία θα το δεχόταν πιθανώς. Οπότε μην κοιτάτε μόνο τη Γερμανία».
ΑΜΠΕ