Πέντε προτάσεις για την προστασία των απειλούμενων ειδών ζωής της θάλασσας καταθέτουν 15 περιβαλλοντικές οργανώσεις με αφορμή το περιστατικό με τον ζιφιό στα νερά της Αττικής. Η κατάληξη ήταν δραματική, επισημαίνουν, αλλά αφήνει μια σειρά από συμπεράσματα και μαθήματα, με πιο σημαντικό πως η άγρια ζωή είναι πολύτιμος εθνικός αλλά και υπερεθνικός πλούτος. Ήξερες ότι ο ζιφιός (Ziphius cavirostris) είναι ένα δυσπρόσιτο είδος που χαρακτηρίζεται ως “Τρωτό” (Vulnerable) στη Μεσόγειο; Οι ζιφιοί ζουν κυρίως κατά μήκος της Ελληνικής Τάφρου, δηλαδή στο τόξο που εκτείνεται από τα Ιόνια Νησιά μέχρι τη Ρόδο, που αποτελεί μια από τις πέντε σημαντικότερες περιοχές στον κόσμο για το είδος αυτό και κινδυνεύουν συνήθως λόγω κατάποσης πλαστικών, ασθενειών, ή σοβαρής υποθαλάσσιας ηχορύπανσης, όπως από ασκήσεις με στρατιωτικά σόναρ και σεισμικές έρευνες που γίνονται για εξόρυξη υδρογονανθράκων. (Με πληροφορίες από WWF)
Ηξερες ότι;

Από:
news room
Σχετικά
- Γιώργος Υψηλάντης: «Η πολιτική του ότι νάναι και ότι κάτσει»! Δήλωση Γιώργου Υψηλάντη, Εκπροσώπου Τύπου Περιφερειακής Αρχής Νοτίου Αιγαίου Την Παρασκευή που…
- Κρίση του… φεριμπότ μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας: Τουρκικοί ισχυρισμοί ότι πλοίο κρατήθηκε στη Ρόδο Τουρκικό φεριμπότ που διοργανώνει ημερήσιες εκδρομές από τις ακτές της Τουρκίας στη…
- Τσαβούσογλου: Πάρτε τον στρατό σας από τα νησιά, αλλιώς θα αμφισβητήσουμε ότι είναι ελληνικά Η Ελλάδα έχει εξοπλίσει τα νησιά της με μη στρατιωτικό καθεστώς από…
- «Είναι ξεκάθαρο ότι η Ρόδος είναι μια ιστορία επιτυχίας, ένα success story» Ως το απόλυτο success story, χαρακτήρισε τη Ρόδο ο υπουργός Επικρατείας και…