Αθλητικά

ΕΠΟ: Επιστρέφει η Δ’ Εθνική Κατηγορία;

Σε προχωρημένες συζητήσεις βρίσκεται η ΕΠΟ για την αναδιάρθρωση των πρωταθλημάτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη τελευταία συνεδρίαση της Επιτροπής Ερασιτεχνικού Ποδοσφαίρου τέθηκαν επί τάπητος τα βασικά ζητήματα που αφορούν τις αλλαγές στη δομή των κατηγοριών, με στόχο τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας και της βιωσιμότητας των ομάδων.

Μια από τις σκέψεις που εξετάζονται είναι η επαναφορά της Δ’ Εθνικής Κατηγορίας, η οποία θα αποτελείται από 10 έως 12 ομίλους.

Η τελευταία φορά που υπήρξε η Δ’ Εθνική Κατηγορίας στο ελληνικό ποδόσφαιρο ήταν τη σεζόν 2012-2013 και η επαναφορά της θα προσφέρει περισσότερες ευκαιρίες για τις ομάδες σε ερασιτεχνικό επίπεδο, καθώς και τη δυνατότητα να αναπτύξουν το παιχνίδι τους σε εθνικό επίπεδο.

Παράλληλα, η Γ’ Εθνική Κατηγορία προτείνεται να αναμορφωθεί σε ημιεπαγγελματική, χωρισμένη σε δύο ομίλους, έναν για τις ομάδες του Βορρά και έναν για εκείνες του Νότου.

Από την πλευρά της Super League 2, έχει τεθεί στο τραπέζι το αίτημα για τη δημιουργία ενός ενιαίου ομίλου, με αριθμό ομάδων αντίστοιχο με αυτόν της Super League 1.

Οι συζητήσεις βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο και το επικρατέστερο σενάριο είναι οι αλλαγές να εφαρμοστούν από τη σεζόν 2026-2027, σηματοδοτώντας μια νέα εποχή για το ελληνικό ποδόσφαιρο.

 

 

Πηγή: monobala.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου