• Θα υπογραφεί πρωτόκολλο ανάμεσα στις δομές του Δήμου Ρόδου και της Κύπρου
Με επιτυχία και ικανοποιητική συμμετοχή πραγματοποιήθηκε χτες το μεσημέρι, το workshop που διοργάνωσε η Δημοτική Επιτροπή Ισότητας Ρόδου, με την Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής και τις Δομές Υποστήριξης Γυναικών (Συμβουλευτικό Κέντρο και Ξενώνας Γυναικών Θυμάτων Βίας) όπου συμμετείχαν εκπρόσωποι από το Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου, την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Δωδεκανήσου, την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, την ΧΕΝ Ρόδου, και τις ΜΚΟ ‘Wwoman act’, ‘Lean in’ Ρόδου, Europedirect Ρόδου.
Στην συνάντηση που έλαβε χώρα στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Ρόδου, ήταν παρόντες οι αντιδήμαρχοι Σταματία Γιαννέλη και Θωμάς Σωτρίλλης, η Αντιπεριφερειάρχης Χαρούλα Γιασιράνη ενώ συντόνισε η Χριστίνα Καραγιάννη – Κοινωνιολόγος, MBA, MEd, Αναπληρώτρια Προϊσταμένη Δ/νσης Κοινωνικής Πολιτικής και Υγείας Δήμου Ρόδου.
Μιλώντας η κα Γιαννέλη (με την ιδιότητα της προέδρου της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας του Δήμου Ρόδου) εξέφρασε την ικανοποίησή της για την συνεργασία λέγοντας πως «γίνεται εξαιρετική δουλειά στην Ρόδο, στις Δομές Υποστήριξης Γυναικών Δήμου Ρόδου (Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών και Ξενώνας Φιλοξενίας Γυναικών). Ελπίζουμε να υπογράψουμε το πρωτόκολλο και να έχουμε πιο στενή συνεργασία στο μέλλον».
Ακολούθως, μίλησε ο κ. Σωτρίλλης λέγοντας πως «Η συνεργασία ανάμεσα στην Ρόδο και την Κύπρο θα έχει θετικά αποτελέσματα» ενώ, η κα Γιασιράνη είπε ότι: «Δυστυχώς, δεν αλλάζουν πολλά ενώ συζητάμε τα ίδια ζητήματα κι έχουμε δώσει πολλές μάχες ως προς την καταπολέμηση της έμφυλης βίας κ.ο.κ. Οι Ροδίτισσες είμαστε περήφανες που αναπτύξαμε ένα Δίκτυο για την προστασία των γυναικών όπου όλοι οι φορείς του τόπου συμμετέχουν, συνεργαζόμαστε για να απλώσουμε δίχτυ προστασίας για τις γυναίκες που είναι θύματα βίας».
Είπε ακόμη ότι όταν πολλά χρόνια πριν, τα ζητήματα της έμφυλης βίας δεν είχαν την δέουσα ανταπόκριση ενώ δεν υπήρχαν τόσο οργανωμένες δομές.
Εισηγητής ήταν ο Παναγιώτης Γάργαλης (που έλκει την καταγωγή του από την Ρόδο) νομικός σύμβουλος εκπροσωπώντας τον Σύνδεσμο για την Πρόληψη και Αντιμετώπιση της Βίας στην Οικογένεια, από την Λευκωσία καθώς και το ‘Σπίτι της Γυναίκας’ (δομές που λειτουργούν στην Κύπρο και ονομάζονται ‘καταφύγια’).
Σημειώνεται πως το workshop ήταν κλειστό ενώ θα ακολουθήσει υπογραφή πρωτοκόλλου ανάμεσα στις δομές του Δήμου Ρόδου με τις αντίστοιχες δομές Κύπρο.