Ειδήσεις

Noor 1: «Δεν γίνεσαι βρόμικος στα 54 σου, δεν έχω σχέση με τα ναρκωτικά»

Συντομότερες από όλες τις προηγούμενες, αλλά με πολλές εντάσεις, ήταν οι χθεσινές απολογίες των τελευταίων κατηγορούμενων στη δίκη για τους 2,1 τόνους ηρωίνης του «Noor One», Αιμίλιου Κοτσώνη και Παναγιώτη Φάρου, στους οποίους οι δικηγόροι των συγκατηγορούμενών τους δεν υπέβαλαν τόσο πολλές ερωτήσεις όσο στους προηγούμενους.

Ο Αιμ. Κοτσώνης παραδέχτηκε ότι είχε πάει να δει το πλοίο στην Ελευσίνα το 2012, αλλά αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες και υποστήριξε πως οι δουλειές του στο Ντουμπάι, οι γνωριμίες και φιλικές σχέσεις του με τους υπόλοιπους, αλλά και η διάθεσή του να βοηθάει όπου μπορεί, ήταν οι λόγοι που τελικά τον οδήγησαν στο εδώλιο.

Στο επίκεντρο των ερωτήσεων της εισαγγελέως βρέθηκε η εταιρεία του Κοτσώνη στο Ντουμπάι, Arab Waves, η οποία -βάσει του βουλεύματος- ήταν το μέσο για να διακινηθούν τα χρήματα για την αγορά και μεταφορά της ηρωίνης.

Η εισαγγελέας υπενθύμισε παλαιότερη κατάθεση του εφοπλιστή Μ. Γιαννουσάκη, σύμφωνα με την οποία ο Γ. Μπουρδούβαλης τον ενημέρωσε για τη σχέση της Arab Waves με τα ναρκωτικά.

Ο Μ. Γιαννουσάκης δήλωσε ότι δεν θυμάται κάτι τέτοιο, ενώ ο Αιμ. Κοτσώνης υποστήριξε ότι ναι μεν η εταιρεία ήταν δική του, αλλά προοριζόταν για μεσιτική εταιρεία με στόχο τις ναυλώσεις πετρελαίων, από τις οποίες θα έπαιρνε προμήθειες.

Ο Αιμ. Κοτσώνης δήλωσε ότι δεν ολοκληρώθηκαν οι προβλεπόμενες διαδικασίες μέχρι τέλους για την ίδρυση της εταιρείας.

Κατέθεσε ότι πήγαινε στο Ντουμπάι σχεδόν κάθε μήνα, αλλά το επίμαχο διάστημα, από τον Φεβρουάριο 2014 μέχρι και τον Ιούνιο 2014 που κατασχέθηκαν τα ναρκωτικά, πήγε μόνο μία φορά για τρεις ημέρες προκειμένου να τελειώσει μια συμφωνία και ύστερα γύρισε για να ασχοληθεί με τις δημοτικές εκλογές στον Πειραιά. Η εταιρεία τελικά, παρότι ιδρύθηκε, παρέμεινε ανενεργή.

Στην κατ’ αντιπαράσταση εξέταση των Π. Καλαφάτη και Αιμ. Κοτσώνη οι τόνοι ανέβηκαν με συνεχείς παρεμβάσεις των συνηγόρων.

Ο Π. Καλαφάτης επανέλαβε ότι το «Νoor One» ανήκε μισό μισό σε αυτόν και στον Κοτσώνη, ότι ο τελευταίος του είχε διαμηνύσει πως για όλα θα φρόντιζε ο Γ. Μπουρδούβαλης, ότι από αυτόν έμαθε ότι το πλοίο έρχεται στην Ελλάδα, ότι τον ενημέρωνε για όλα τα έξοδα του πλοίου, ενώ μετά τον καθησύχασε και τελικά τον άφησε έρμαιο στον Μπουρδούβαλη.

Πρόσθεσε ακόμα πως του είχε υποσχεθεί ότι αν δεν τον ανακάτευε στις καταθέσεις, εκείνος (δηλαδή ο Κοτσώνης) «θα καθάριζε για αυτόν».

Απαντώντας ο Αιμ. Κοτσώνης αρνήθηκε τους ισχυρισμούς και δήλωσε μόνο ότι είχε μεσολαβήσει και τίποτε άλλο.

Εκεί παρενέβη ο Καλαφάτης: «Γιατί δεν λες την αλήθεια; Τι σε πιέζει; Εσύ μου είπες ότι θα τα κανόνιζε όλα ο Μπουρδούβαλης που ήταν δύναμη εκεί. Κοίταξε με Αιμίλιε, λέω ψέματα;»

Ο Κοτσώνης διέψευσε όλα τα λεγόμενα Καλαφάτη, ενώ αντέτεινε ότι ο Καλαφάτης αγόρασε το καράβι για γινάτι στον Γιαννουσάκη.

Ο Κοτσώνης επιπλέον αρνήθηκε ότι είχε σχέση με τη διαχειρίστρια εταιρεία GFTK κι ότι το Κ αναφερόταν στο δικό του όνομα.

«Μόνοι τους το κάνανε» είπε ο Αιμ. Κοτσώνης, διευκρινίζοντας ότι εννοεί τον Γιαννουσάκη και μια ρομαντική του σκέψη για να βγάλουν όλοι μαζί πολλά χρήματα από τις ναυλώσεις του πλοίου.

«Ρομαντισμός με πολλά χρήματα δεν συνδυάζονται» παρατήρησε η πρόεδρος.

«Εγώ, εκτός από τη γνωριμία και μια καλή κουβέντα, δεν έκανα τίποτε άλλο»απάντησε.

Μάρτυράς του… η ΕΥΠ

Η πρόεδρος τον ρώτησε αν τελικά η εμπλοκή του στην υπόθεση ήταν τυχαία και ο κατηγορούμενος απάντησε: «Δεν ήταν καθόλου τυχαία, αλλά αυτό δεν αφορά το δικαστήριο. Η δραστηριότητά μου εξάλλου φαίνεται γιατί είμαι ο μόνος εδώ μέσα που παρακολουθούσε η ΕΥΠ για το ποδόσφαιρο από το 2012 και οι τηλεφωνικές μου συνομιλίες αναφέρονται σε εμπορεύματα και πετρέλαια. Αν είσαι βρόμικος το 2015, θα ήσουν και το 2012. Δεν γίνεται κάποιος βρόμικος στα 54 χρόνια του».

Στη συνέχεια απολογήθηκε ο πρώην ιδιοκτήτης του πλοίου Π. Φάρος αρνούμενος κι αυτός όλες τις κατηγορίες.

Ισχυρίστηκε ότι ο λόγος που μεσολάβησε για τη θέση του καραβιού όταν έφτασε στην Ελευσίνα και το ότι ανέβηκε να το δει στις 9 Ιουνίου, ήταν γιατί του ζητήθηκε από τον Μ. Γιαννουσάκη ο οποίος του χρωστούσε χρήματα και με τον τρόπο αυτό θεώρησε ότι θα μπορέσει να τα εισπράξει.

Δήλωσε ακόμα ότι το καράβι ήταν πλέον εντελώς σάπιο και πως ο ίδιος ενημέρωσε τον κατηγορούμενο Κουρούβανη ότι το «Noor One» ήταν ακατάλληλο για τη μεταφορά πετρελαίου στη Λιβύη.

Μίλησε αναλυτικά για όλη του την επιχειρηματική δραστηριότητα, αρνήθηκε τη συμμετοχή του στην GFTK και αναρωτήθηκε γιατί βρίσκεται αυτός χωρίς στοιχεία στο εδώλιο κι όχι άλλοι που είχαν ξεκάθαρη εμπλοκή.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου