Συνελήφθησαν την Τρίτη 11 Απριλίου 2023 στη Ρόδο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, 4 γυναίκες και συγκεκριμένα μια 63χρονη ημεδαπή, μια 59χρονη ημεδαπή, μια 41χρονη Μολδαβή και μια 35χρονη Ρουμάνα σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας σχετικά με τα εκδιδόμενα πρόσωπα στην περιοχή του Αγίου Φανουρίου, στη Μεσαιωνική Πόλη.
Την Πέμπτη 6 Απριλίου 2023 είχαν συλληφθεί τρεις γυναίκες και συγκεκριμένα μια 28χρονη Ουκρανή, μια 37χρονη Μολδαβή και μια 63χρονη ημεδαπή.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο ειδικής αστυνομικής επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε στην ως άνω περιοχή, εντοπίστηκαν ακόμη τέσσερα οικήματα που λειτουργούσαν παράνομα ως οίκοι ανοχής και ταυτόχρονα διαπιστώθηκε ότι εργάζονταν σ’ αυτούς οι ανωτέρω χωρίς τα προβλεπόμενα πιστοποιητικά.
Πιο συγκεκριμένα λειτουργούσαν οίκους ανοχής χωρίς να κατέχουν από το νόμο την προβλεπόμενη άδεια εγκατάστασης ενώ εκδίδονταν έναντι αμοιβής σε απεριόριστο αριθμό ανδρών στερούμενες από το Νόμο το προβλεπόμενο πιστοποιητικό υγείας.
Σημειώνεται ότι σχετικά έχει ήδη ενημερωθεί ο Δήμος Ρόδου προκειμένου να κινήσει την διαδικασία σφράγισης των παράνομων οίκων ανοχής.
Μετά την απελευθέρωση του επαγγέλματος των εκδιδομένων επ’ αμοιβή προσώπων, για την έκδοση άδειας ασκήσεως επαγγέλματος δεν ισχύουν γεωγραφικοί περιορισμοί γι’ αυτό και παρατηρείται το φαινόμενο της “μετανάστευσης” των εκδιδόμενων γυναικών αναλόγως της ζήτησης και της κίνησης, όπως συμβαίνει στην περιοχή του Αγίου Φανουρίου στην Παλιά Πόλη.
Το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους γνωμοδότησε ομοφώνως ότι α) οι Διευθύνσεις Δημόσιας Υγείας των Περιφερειακών Ενοτήτων οφείλουν, κατ’ εφαρμογή του τεκμηρίου νομιμότητας των διοικητικών πράξεων, να δέχονται ως νόμιμα τα προβλεπόμενα στο ν. 2734/1999 πιστοποιητικά άσκησης του επαγγέλματος των με αμοιβή εκδιδομένων προσώπων, τα οποία εκδίδονται από τις αρμόδιες Περιφερειακές Ενότητες (με ισχύ για όλη την Επικράτεια), προκειμένου να προβούν στις περαιτέρω ενέργειες της αρμοδιότητάς τους και β) πως το επάγγελμα των με αμοιβή εκδιδομένων προσώπων δεν εξαιρείται από την εφαρμογή των διατάξεων του ν.3919/2011.
Στην οδό του Αγίου Φανουρίου, οι νόμιμα εκδιδόμενες γυναίκες αλλάζουν περίπου ανά δέκα ημέρες, προκειμένου να “διαφοροποιείται” το προϊόν ώστε να δίδεται κίνητρο στους πελάτες να συνεχίσουν να πηγαίνουν καθώς ο ανταγωνισμός ανάμεσα στις νόμιμες και στις παράνομες ιερόδουλες στη Ρόδο, είναι ισχυρός.
Σύμφωνα με το ν. 2734/1999 το εκδιδόμενο με αμοιβή πρόσωπο υποχρεούται να κατέχει πιστοποιητικό άσκησης επαγγέλματος, που εκδίδεται, ύστερα από αίτησή του, από τον Περιφερειάρχη του τόπου κατοικίας του.
Το πιστοποιητικό αυτό ισχύει για χρονικό διάστημα τριών ετών για την περιοχή της οικείας Περιφέρειας και στους κατόχους του εν λόγω πιστοποιητικού, με μέριμνα της αρμόδιας Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας, χορηγείται υποχρεωτικά βιβλιάριο υγείας εφόσον συντρέχουν οι ακόλουθες προϋποθέσεις:
α. Έχει συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας του.
β. Είναι άγαμο ή τελεί σε χηρεία ή είναι διαζευγμένο.
γ. Δεν πάσχει από σεξουαλικώς μεταδιδόμενη ή άλλη μολυσματική νόσο.
δ. Δεν πάσχει από οποιασδήποτε μορφής ψυχική νόσο και δεν είναι χρήστης ναρκωτικών ουσιών.
ε. Δεν έχει καταδικασθεί με αμετάκλητη απόφαση για ανθρωποκτονία από πρόθεση (άρθρο 299 Π.Κ.), αποπλάνηση παιδιών (άρθρο 339 Π.Κ.), μαστροπεία (άρθρο 349 Π.Κ.), σωματεμπορία (άρθρο 350 Π.Κ.), ληστεία (άρθρο 380 Π.Κ.) και εκβίαση (άρθρο 385 Π.Κ.), καθώς και για παράβαση των διατάξεων των νόμων περί όπλων και ναρκωτικών.
Τι γίνεται όμως με τις παράνομες ιερόδουλες οι οποίες δεν υπόκεινται σε κανέναν έλεγχο και συνεχώς αυξάνονται;
Αν και θα περίμενε κανείς, αυτό να λειτουργεί αποτρεπτικά για τους Ρόδιους πελάτες, όχι μόνο δεν τους πτοεί το ενδεχόμενο ότι μπορεί να κολλήσουν σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα -τα οποία ενδέχεται να αποβούν ακόμα και μοιραία για τη ζωή τους- αλλά αντίθετα, επιλέγουν τα παράνομα στέκια του έρωτα προκειμένου να γλιτώσουν μερικά ευρώ και επιπλέον να έχουν την επιλογή να έρθουν σε επαφή χωρίς προφυλάξεις, διακινδυνεύοντας όχι μόνο την δική τους υγεία αλλά και των συντρόφων τους, ακόμα και των οικογενειών τους, αφού πολλοί από αυτούς είναι είτε σε σχέση είτε είναι οικογενειάρχες.
Πέρα από τις παράνομα εκδιδόμενες στους δρόμους, φαίνεται ότι οι προαγωγοί έχουν απλώσει τα δίχτυα τους στη Ρόδο, αφού το επάγγελμα είναι κερδοφόρο, διοχετεύοντας στην τοπική “αγορά” συνεχώς νεαρά κορίτσια που απασχολούνται σε μπαρ και νυχτερινά κέντρα, παρέχοντας στους πελάτες παρανόμως “υπηρεσίες” οίκου ανοχής, εκμεταλλευόμενοι την ανάγκη των κοριτσιών για εργασία.
https://www.dimokratiki.gr/13-04-2023/paranomoi-oikoi-anochis-kai-ekdidomenes-choris-pistopoiitika-ygeias-ston-agio-fanoyrio-stin-mesaioniki-poli/
Σχολιασμός Άρθρου
Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.
Σχολιασμός άρθρου
Υπενθύμιση:
Για την μερική αναπαραγωγή της είδησης από άλλες ιστοσελίδες είναι απαραίτητη η χρήση του παρακάτω παρεχόμενου συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο της Δημοκρατικής.