Ακούμε για golden boys (βλέπε ΔΕΗ, ΕΦΚΑ προσφάτως). Παλιότερα ακούγαμε για περιπτώσεις διορισμού Διοικητών Νοσοκομείων χωρίς ούτε καν τα τυπικά προσόντα, παρά μόνον κομματικούς τίτλους ( αποτυχημένοι βουλευτές ,περιφερειάρχες, δήμαρχοι, τομεάρχης στο κόμμα..κ.α). Με ποιες αξιοκρατικές διαδικασίες προκηρύσσονται, αξιολογούνται και επιλέγονται οι θέσεις σε οργανισμούς, επιχειρήσεις και επιτροπές δημόσιας ευθύνης; Με ποιο αντικειμενικό μηχανισμό αξιολογείται η επίδοση του κάθε κορυφαίου στελέχους; Υπάρχει κάποια έκθεση ικανότητας, επάρκειας στο πλαίσιο της λογοδοσίας κάθε κυβέρνησης; Πώς καθορίστηκαν οι (συνήθως πολύ υψηλές) αμοιβές και άξιζαν τελικά τον κόπο; Δεν είναι καινούργιο το φαινόμενο. Η εξαγγελία ήταν όμως, ότι επί ΝΔ τα στελέχη θα επιλέγονταν αξιοκρατικά και όχι από τον κομματικό σωλήνα. Δηλαδή με ανοιχτές διαδικασίες. Και μαζί φυσικά με όλες τις υποχρεώσεις λογοδοσίας για τις κυριότερες αποφάσεις που θα ελάμβαναν και τις συνέπειες που θα είχαν στους πολίτες και τις επιχειρήσεις της χώρας. Σε πόσες άραγε περιπτώσεις ακολουθήθηκε αυτή η ανοιχτή αξιοκρατική διαδικασία;
https://www.dimokratiki.gr/13-05-2022/apories-3/
Σχολιασμός Άρθρου
Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.
Σχολιασμός άρθρου
Υπενθύμιση:
Για την μερική αναπαραγωγή της είδησης από άλλες ιστοσελίδες είναι απαραίτητη η χρήση του παρακάτω παρεχόμενου συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο της Δημοκρατικής.