- Κανείς από τους τοπικούς φορείς δεν ασχολήθηκε ουσιαστικά με την κρουαζιέρα, ούτε ο ΠΡΟΤΟΥΡ ασχολήθηκε, ούτε ο δήμος, ούτε κανείς άλλος αν θέλουμε να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους.
- Η κίνηση στον τομέα της κρουαζιέρας το 2015 θα είναι ακόμα χειρότερη σε σχέση με το 2014.
- Αύξηση από το 2016
Λάβρος κατά των αρμοδίων τοπικών παραγόντων εμφανίστηκε μιλώντας σήμερα στον ρ/σ sky Ρόδου ο τουριστικός πράκτορας Τσαμπίκος Χατζημιχάλης, ο οποίος ανέφερε μεταξύ άλλων ότι όλα αυτά τα χρόνια κανείς δεν ασχολήθηκε με την κρουαζιέρα σοβαρά και επισήμανε ότι μόνο με καταλήψεις και κινητοποιήσεις θα προχωρήσουν τα απαραίτητα έργα για την ανάπτυξη των υποδομών ενώ όπως τόνισε και το 2015 θα είναι μια κακή χρονιά για τον θαλάσσιο τουρισμό.
«Η κίνηση στον τομέα της κρουαζιέρας το 2015 θα είναι ακόμα χειρότερη σε σχέση με το 2014. Δεν υπάρχει καμία ανάκαμψη, ίσως από το 2016 να μπορέσουμε να προσβλέπουμε σε αύξηση. Θα πρέπει να αλλάξουν πολλά στον τομέα των υποδομών αν θέλουμε να δούμε ανάκαμψη στον θαλάσσιο τουρισμό.
Κανείς από τους τοπικούς φορείς δεν ασχολήθηκε ουσιαστικά με την κρουαζιέρα, ούτε ο ΠΡΟΤΟΥΡ ασχολήθηκε, ούτε ο δήμος, ούτε κανείς άλλος αν θέλουμε να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους. Μόνοι μας τρέχαμε, μόνοι μας προωθήσαμε την κρουαζιέρα τα βλέμματα των τοπικών αρχόντων ήταν πάντα στραμμένα στο αεροδρόμιο. Η κρουαζιέρα ήταν πάντα το αποπαίδι του τουρισμού για τους τοπικούς άρχοντες. Για να αναπτυχθεί η κρουαζιέρα στη Ρόδο πρέπει να σπάσει αβγά αυτός που θα ασχοληθεί σοβαρά.
Πρέπει να γίνουν κινητοποιήσεις, πρέπει να γίνουν καταλήψεις για να ολοκληρωθούν επιτέλους οι υποδομές, να αναβαθμιστεί το λιμάνι και να γίνει επιτέλους η προέκτασή του που είναι απαραίτητη και με την οποία δεν έχει ασχοληθεί κανείς. Γιατί δίνουν κίνητρα, διευκολύνσεις και υποσχέσεις στις αεροπορικές εταιρείες και δεν κάνουν κάτι αντίστοιχο και για τον τομέα της κρουαζιέρας;
Η COSTA κάποτε ερχόταν και το χειμώνα φέρνοντας τουρίστες που τόνωναν την αγορά. Ζήτησε από τη δημοτική αρχή ορισμένες διευκολύνσεις για να συνεχίσει τα χειμερινά δρομολόγια και σας πληροφορώ ότι η τελευταία επιστολή που έστειλε πριν από 6 χρόνια είναι ακόμα αναπάντητη. Ερχονται πολυτελή κρουαζιερόπλοια στη Ρόδο και δεν υπάρχει ένας εκπρόσωπος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να χαιρετίσει τον καπετάνιο.
Ή μήπως αυτό που έχουμε στο λιμάνι είναι home port; Λέμε πως είναι home port. Γι αυτό λέω, πως είναι απαραίτητο ο δήμος, το δημοτικό λιμενικό ταμείο όλοι οι εμπλεκόμενοι να προχωρήσουν σε καταλήψεις των κτηρίων του λιμανιού μήπως και καταφέρουμε επιτέλους να δούμε την υλοποίηση των έργων. Η είσοδος και έξοδος των επιβατών που έρχονται από την Τουρκία γίνεται μέσα στο λιοπύρι ή την βροχή γιατί δεν υπάρχει χώρος να μπουν μέσα στην αίθουσα. Οι εργαζόμενοι των υπηρεσιών στο λιμάνι είναι ήρωες, αυτό έχω να πω. Όλα αυτά λοιπόν περνάνε στο ντούκου. Πρέπει λοιπόν επιτέλους να σπάσουμε αβγά. Το λιμάνι που έχουμε δεν αρμόζει στη Ρόδο».