Ένα ακόμη τοπικό Δωδεκανησιακό προϊόν διεκδικεί την πιστοποίηση του ως προϊόν προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης. Πρόκειται για τους ντουρμάες Κάσου, το παραδοσιακό πασίγνωστο φαγητό του νησιού. Οι ντουρμάες είναι τα ονομαστά κασιώτικα ντολμαδάκια, τα οποία διαφέρουν από την υπόλοιπη Ελλάδα, όχι μόνο στη γεύση, αλλά και στο μέγεθος. Κάθε αμπελόφυλλο κόβεται στα 3 και τυλίγεται από την μια πλευρά. Είναι μικρά εύγεστα κι αποτελούν το σήμα κατατεθέν της γαστρονομίας του νησιού.
Στη Ρόδο βρέθηκε ο πρόεδρος της ΚΟΙΝΣΕΠ ΚΑΣΙΟΣ, Μηνάς Μαλανδρής και είχε συνάντηση με τον αντιπεριφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Αγροτικής Πολιτικής Φιλήμονα Ζαννετίδη με τον οποίο συζήτησαν για την πρόθεση της ΚΟΙΝΣΕΠ να αναλάβει την παραγωγή ντουρμάων και την προοπτική πιστοποίησης τους ως προϊόν Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης. Ο κ. Ζαννετίδης ενημέρωσε τον συνομιλητή του για τα βήματα που απαιτούνται προκειμένου το προϊόν να εγγραφεί στον κατάλογο των ευρωπαϊκών πιστοποιημένων προϊόντων. Μετά την διεξοδική συζήτηση συμφώνησαν για τα επόμενες κινήσεις, αφού ο κ. Μαλανδρής έδειξε διατεθειμένος να προχωρήσει στην υλοποίηση του στόχου της κοινοπραξίας του νησιού.