Στα άκρα οδηγείται η σύγκρουση της κυβέρνησης με τον πρώην υπουργό Γιάννη Πανούση για τις καταγγελίες του σχετικά με συνομιλίες στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ με κρατούμενους που συνδέονται με την τρομοκρατία.
Ο πόλεμος ανακοινώσεων μεταξύ του πρώην υπουργού και του Μεγάρου Μαξίμου που εκτοξεύονται βέλη εκατέρωθεν αποτελεί ένα ακόμα επεισόδιο στο σήριαλ που έχει ξεκινήσει με τις καταγγελίες του πρώην υπουργού για απειλές κατά της ζωής του.
Ο κ. Πανούσης μετά την κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς για την διαρροή απορρήτων εγγράφων από τους υπουργούς Δικαιοσύνης και Προστασίας του Πολίτη κ.κ. Παρασκευόπουλο και Τόσκα, στην ανακοίνωσή του αφήνει σαφέστατες αιχμές κατά της κυβέρνησης ότι διολισθαίνει σε εξωθεσμικές και υπόγειες δράσεις σε μία προσπάθεια να φιμωθεί ο πρώην υπουργός. Καταλήγει δε με την έκφραση «σιγά μην κλάψω, σιγά μην φοβηθώ» αναφερόμενος τόσο στις απειλές κατά της ζωής του όσο και στην κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς από την πλευρά των δύο υπουργών.
Φοβούνται “ντόμινο” στο Μαξίμου
Η κυβέρνηση με ένα ειρωνικό σχόλιο δήλωσε ότι η μήνυση κατατέθηκε κατά παντός υπευθύνου και δεν αναφερόταν στον κ. Πανούση. Στο Μαξίμου υπάρχει έντονη ανησυχία για την εξέλιξη της υπόθεσης καθώς ήδη λίγες ημέρες μετά τις καταγγελίες Πανούση έχει προκληθεί ένα ντόμινο πολιτικών εξελίξεων που κανείς δεν γνωρίζει την εξέλιξή τους.
Νομικοί κύκλοι αναφέρουν στο The TOC.gr ότι η κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς για την δημοσιοποίηση απορρήτων εγγράφων ουσιαστικά αποτελεί έμμεση παραδοχή της ύπαρξης των διαλόγων που έχουν δει το φως της δημοσιότητας. Σύμφωνα με πληροφορίες την τελευταία στιγμή αποτράπηκε η παρουσία και του διευθυντή του γραφείου του Πρωθυπουργού Δ. Τζανακόπουλου στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου μαζί με τους κ.κ. Τόσκα και Παρασκευόπουλο και τον γραμματέα του υπουργικού συμβουλίου Χ. Καλογήρου προκειμένου να μην συνδεθεί ευθέως ο Πρωθυπουργός με την καταγγελία αλλά μόνο οι θιγέντες υπουργοί.
Πριν καλά – καλά ξεκινήσει η επίσημη παρουσίαση των καταγγελιών από τον Γ. Πανούση στην επιτροπή της βουλής, υπήρξαν αντιδράσεις ακόμα και από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Γιάννης Μιχελογιαννάκης δήλωσε ότι θέλει να μάθει εάν το κόμμα του στηρίζει τρομοκράτες ενώ ο ευρωβουλευτής Κ. Χρυσόγονος προβλημάτισε το Μαξίμου με την δήλωσή ότι στελέχη του κόμματος καλύπτουν «πρέπει να απομακρυνθούν τα υπαίτια πρόσωπα».
Το πλήγμα στην εικόνα Τσίπρα
Μαξίμου και Κουμουνδούρου φέρονται να έχουν λάβει την απόφαση να φτάσουν την κόντρα στα άκρα προκειμένου να υπερασπιστούν την άποψη ότι στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν σχέση με την τρομοκρατία. Κοινοβουλευτικές πηγές εκτιμούν ότι εάν οι αποκαλύψεις περιοριστούν μόνο στο πρόσωπο του Π. Λάμπρου τότε τα πράγματα είναι διαχειρίσιμα από την κυβέρνησης αφού με την απομάκρυνση του από το κόμμα το θέμα θα θεωρηθεί λήξαν.
Φοβούνται όμως ότι εκτός από τον Πάνο Λάμπρου οι καταγγελίες του Γιάννη Πανούση περιλαμβάνουν και άλλα στελέχη του κόμματος, γεγονός που θα προκαλούσε πολιτική θύελλα σε μία φάση όπου κρίνεται το μέλλον των ελληνικών τραπεζών και την οικονομίας. Παράλληλα εκτιμούν ότι η υπόθεση Πανούση θα έχει άμεσο αντίκτυπο στον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ο οποίος μετά την απομάκρυνση από την κυβέρνηση και το κόμμα προσώπων που είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο όπως οι κ.κ. Βαρουφάκης, Κωνσταντοπούλου και Πανούσης η αποπομπή και άλλων στελεχών από το κόμμα ή το κυβερνητικό σχήμα θα έδιναν την εικόνα ενός πρωθυπουργού που δεν έχει την ικανότητα να επιλέξει σωστούς και ικανούς συνεργάτες.
thetoc.gr