Μια νέα επένδυση “μαμούθ” για τα δεδομένα του νησιού της Ρόδου από ντόπιους γνωστούς επιχειρηματίες, σε μια περίοδο που η οικονομική κρίση έχει “γονατίσει” την ανάπτυξη, αναμένεται να προκαλέσει ανακατατάξεις στην αγορά των γαλακτοκομικών προϊόντων στα Δωδεκάνησα και ευελπιστεί να κερδίσει ένα σημαντικό μερίδιο της αγοράς στην υπόλοιπη χώρα.
O κ. Παντελής Κουγιός, πρόεδρος της εταιρείας «ΒΑΠ Π. Κουγιός ΑΒΕΕ» μιας των μεγαλυτέρων ελληνικών εταιρειών παραγωγής και εμφιαλώσεως αναψυκτικών και νερών και ο κ. Μ. Μελής, ιδιοκτήτης της εταιρείας «ΙΚΤΕΟ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ ΑΕ», ένωσαν τις δυνάμεις τους και προετοιμάζονται για να λειτουργήσουν στα μέσα του τρέχοντος έτους, εταιρεία παστερίωσης γαλακτοκομικών προϊόντων και διανομής φρέσκου γάλατος.
Οι δύο επιχειρηματίες, που συνεταιρίστηκαν στην εταιρεία με την επωνυμία «ΛΙΜΠΕΡ ΑΕ», έχουν ήδη ολοκληρώσει τις διαδικασίες για τη μεταβίβαση στην ιδιοκτησία τους των εγκαταστάσεων του εργοστασίου διανομής της εταιρείας αλλαντικών «Θράκη ΑΕ» στην επαρχιακή οδό Ανατολικές Ακτές – Αεροδρόμιο, έχουν έλθει σε συμφωνία με εταιρείες του εσωτερικού και του εξωτερικού, που θα τους εφοδιάσουν με μηχανήματα παραγωγής, παστερίωσης και συσκευασίας γαλακτοκομικών προϊόντων, ενώ βρίσκονται ήδη στη διαδικασία συμφωνιών με ξενοδοχειακές μονάδες της Δωδεκανήσου και με αλυσίδες super market.
Σύμφωνα με τον προγραμματισμό τους, η νέα μονάδα θα έχει λειτουργήσει μέχρι το Πάσχα και θα αρχίσει να διανέμει τα προϊόντα της στην αρχή του θέρους.
Η επωνυμία των προϊόντων τους δεν έχει γίνει ακόμη γνωστή ενώ μια πρώτη προσέγγιση για το σλόγκαν της εταιρείας… «και του Κουγιού το γάλα» θεωρείται εξαιρετικά πετυχημένη.
Η ιστορία των δύο εταιρειών, που εκπροσωπούν οι δύο επιχειρηματίες, αποτελεί εξάλλου και εγγύηση για την επιτυχία και την πορεία του νέου εγχειρήματος.
Την εταιρεία ΒΑΠ, ίδρυσε ο αείμνηστος Παντελής Κουγιός, ένας αντιστασιακός του Β ́ παγκοσμίου πολέμου, το 1967. Μετά από το αναγκαστικό πέρασμά του στο εξωτερικό, γύρισε στον τόπο του κάνοντας το όνειρό του πραγματικότητα, να ιδρύσει εταιρεία αναψυκτικών.
Μέσα από ακατάπονη προσωπική εργασία, σε δύσκολους και απαιτητικούς καιρούς με την τεχνολογία και τη βιομηχανική κατάσταση σε νηπιακή ηλικία, κατάφερε να θέσει τις βάσεις ανάπτυξης και προοπτικής για την εταιρεία παραδίδοντας τη σκυτάλη στο γιο του Βασίλη και το γαμπρό του Γιάννη.
Σ’ αυτούς τους τρεις οφείλει η εταιρεία τον ηγετικό της ρόλο στο οικονομικό γίγνεσθαι του νησιού.
Τα βήματα εκσυγχρονισμού των εγκαταστάσεων της εταιρείας έχουν γίνει με στόχο την παραγωγή και διάθεση προϊόντων αρίστης ποιότητας. Η εταιρεία ΒΑΠ, έχει δώσει εξάλλου ιδιαίτερη έμφαση στην καινοτομία και στην παραγωγή καινούριων προϊόντων.
Σε ό,τι αφορά την εταιρεία “Autovision” στη χώρα μας ο τεχνικός έλεγχος οχημάτων από ιδιωτικά ΚΤΕΟ θεσμοθετήθηκε τον Νοέμβριο του 2001 με τον νόμο 2963, όταν δηλαδή συνειδητοποιήθηκαν οι μεγάλες δυνατότητες βελτίωσης της μέχρι τότε επικρατούσας κατάστασης στον χώρο.
Η ΙΚΤΕΟ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ ΑΕ, ιδρύθηκε το 2002 από τους Γεώργιο και Μιχαήλ Μελή και σκοπός της εταιρίας είναι να προάγει τα θέματα που άπτονται γενικότερα της οδικής ασφάλειας στην Ελλάδα και ειδικότερα μέσω του τεχνικού ελέγχου των οχημάτων.
Τον Νοέμβριο του 2004, χορηγήθηκε στην εταιρία η άδεια ίδρυσης ιδιωτικού ΚΤΕΟ στην Ρόδο από το Υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών. Έντεκα μήνες αργότερα, δηλαδή τον Οκτώμβριο του 2005, χορηγήθηκε η άδεια λειτουργίας και έκτοτε λειτουργεί το πρώτο ΚΤΕΟ στο Τσαΐρι.
Το νέο αυτό ιδιωτικό ΚΤΕΟ είναι μέλος του πανευρωπαϊκού δικτύου της AUTOVISION CONTROLE TECHNIQUE AUTOMOBILE, της μεγαλύτερης εταιρείας ιδιωτικών KTEO στη Γαλλία. Η νέα πραγματικότητα είναι γεγονός στο χώρο του τεχνικού ελέγχου οχημάτων. Αδιάβλητοι έλεγχοι βασισμένοι σε υψηλά ποιοτικά πρότυπα, άψογα εκπαιδευμένο προσωπικό, υποδειγματική εξυπηρέτηση, πολιτισμένο περιβάλλον και σεβασμός στην ασφάλεια και στον χρόνο του πολίτη.
Από τον Σεπτέμβριο του 2009 λειτουργεί πλέον και το νέο κέντρο της εταίρειας στο 7ο χιλ. Ρόδου – Λίνδου (διασταύρωση με Νικηφόρου Βρεττάκου) με σκοπό την καλύτερη εξυπηρέτηση των κατοίκων της πόλεως Ρόδου.
Από τον Μάιο του 2011 αδειοδοτήθηκε το ΚΤΕΟ στ’ Ασγούρου στον έλεγχο των δικύκλων και από τον Ιανουάριο του 2012 αδειοδοτήθηκε το ΚΤΕΟ στο Τσαίρι στον έλεγχο βαρέων οχημάτων.
Πλέον η εταιρεία παρέχει τεχνικό έλεγχο σε όλες τις κατηγορίες οχημάτων.