Χρηματική αποζημίωση συνολικού ύψους 429.850 ευρώ για ηθικές βλάβες που υπέστη, διεκδικεί καθηγητής του Πανεπιστημίου Αιγαίου από δύο συναδέλφους του και από τέως Πρύτανη, με αγωγή που υπέβαλε ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ρόδου!
Ο ενάγων εκθέτει στην αγωγή, που χειρίστηκε ο δικηγόρος κ. Μανώλης Μπακαλούμας, ότι τον Δεκέμβριο του 1998 εξελέγη ομοφώνως στην θέση του μόνιμου Λέκτορα στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, στο γνωστικό αντικείμενο «Εφαρμοσμένη Γλωσσολογία με έμφαση στην Διδασκαλία των Ξένων Γλωσσών και την μετακωδικοποίηση», στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης (εφεξής: ΠΤΔΕ), που εδρεύει στη Ρόδο.
Με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αιγαίου, η οποία στη συνέχεια εγκρίθηκε από τον Υπουργό Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, προκηρύχθηκε η πλήρωση μίας θέσης Δ.Ε.Π. στην βαθμίδα του Αναπληρωτή Καθηγητή με γνωστικό αντικείμενο «Γλωσσική και Πολιτισμική Πολυμορφία στο σχολείο».
Στην προκηρυχθείσα διαδικασία μετείχαν τρεις υποψήφιοι, μεταξύ των οποίων ο ίδιος και δύο ακόμη καθηγήτριες.
Με την από 15.5.2001 απόφαση της, η Γενική Συνέλευση του Τμήματος προέβη σε συγκρότηση του Εκλεκτορικού Σώματος (Ε.Σ.) το οποίο, ακολούθως, με την από 26.6.2001 απόφασή του, όρισε τα μέλη της Εισηγητικής Επιτροπής.
Η Εισηγητική Επιτροπή υπέβαλε την έκθεση της στις 19.9.2001, ενώ στις 10.10.2001, κατά την κοινή συνεδρίαση της Γ.Σ. με το Ε.Σ., συνυποψήφια του εξελέγη κατά παράλειψη του, στην επίμαχη θέση με οκτώ θετικές ψήφους, επί συνόλου εννέα παρόντων μελών του Ε.Σ.
Η όλη διαδικασία ολοκληρώθηκε με την από 1.3.2005 πρυτανική πράξη περί διορισμού της συνυποψηφίας του.
Κατά της πιο πάνω πρυτανικής πράξεως, άσκησε, νομίμως και εμπροθέσμως, ενώπιον του ΣτΕ (Τμήμα Γ) την από 08-05-2006 αίτησή του, με την οποία ζήτησε, να ακυρωθεί, μεταξύ άλλων, η ως άνω πρυτανική πράξη (πράξη του πρυτάνεως πανεπιστημίου Αιγαίου) και κάθε άλλη σχετική πράξη ή παράλειψη της διοικήσεως.
Γενομένης της ως άνω συζητήσεως της υπόθεσης μου Ενώπιον του ΣτΕ (Γ Τμήμα) στις 04-02-2010, (κατά την οποία παρενέβη υπέρ του Πανεπιστημίου Αιγαίου η συνυποψήφιά του), εκδόθηκε την 16-07-2012, απόφαση του ΣτΕ με την οποίαν έγινε δεκτή η αίτηση ακυρώσεως του, ακυρώθηκε η πράξη του Πρυτάνεως του Πανεπιστημίου Αιγαίου περί διορισμού της ως αναπληρώτριας καθηγήτριας, ανέπεμψε την υπόθεση στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, προκειμένου να διενεργήσει τα νόμιμα.
Κατά την δημοσίευση της απόφασης του ΣτΕ, ο πρώτος εναγόμενος ήτο Πρόεδρος του ΠΤΔΕ του Πανεπιστημίου Αιγαίου στην Ρόδο μέχρι και τον Αύγουστο του 2012, ο δεύτερος ήτο Πρόεδρος του ΠΤΔΕ του Πανεπιστημίου Αιγαίου από 01-09-2012 μέχρι 31-08-2014 και ο τρίτος Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αιγαίου από 01-11-2011 μέχρι 31-08-2014.
Όπως εκτίθεται σε περίπτωση ακύρωσης σύνθετης διοικητικής ενέργειας, η διαδικασία επαναλαμβάνεται από το σημείο στο οποίο αναφέρεται η ακύρωση και με το ισχύον τότε πραγματικό και νομικό καθεστώς και οι εναγόμενοι υπό την ως άνω ιδιότητά των και ενώ εγνώριζαν το περιεχόμενο της πιο πάνω αποφάσεως του ΣτΕ αντί να συμμορφωθούν άμεσα με το περιεχόμενο (σκεπτικό και διατακτικό) της, μέσα στο πλαίσιο της αρμοδιότητας των και του υπηρεσιακού τους καθήκοντος, προκειμένου να συνεχιστεί η διαδικασία επιλογής στην θέση αναπληρωτή καθηγητή με το γνωστικό αντικείμενο «γλωσσική και πολιτισμική πολυμορφία στο σχολείο» λόγω αναπομπής με την πιο πάνω απόφαση του ΣτΕ, φέρονται να παρέλειψαν παράνομα και υπαίτια να προβούν στις ενδεδειγμένες νόμιμες ενέργειες για την συνέχιση της διαδικασίας της εκλογής, χρονοτριβώντας έτσι ώστε να επέλθει ο χρόνος της συνταξιοδότησης του (λόγω της συμπληρώσεως του 67ου έτους της ηλικίας του), ώστε να καταστεί εκ των πραγμάτων ανέφικτη η συμμετοχή του στην εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη του αναπληρωτή καθηγητή.
Ήδη έχει συνταξιοδοτηθεί δυνάμει της από 9-04-2014 πράξης του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Αιγαίου από 31-08-2014.
Οι εναγόμενοι, όπως εκθέτει στην αγωγή του ο ενάγων, έβαλαν «φραγμό» στην ακαδημαϊκή του εξέλιξη με συνέπεια να καταστραφεί πλήρως η ακαδημαϊκή καριέρα του αφού ήδη έχει συνταξιοδοτηθεί ως μόνιμος λέκτορας.
Τονίζει μεταξύ άλλων ότι έχει πλούσιο βιογραφικό και αποδοτικό ακαδημαϊκό έργο το οποίο κατά τη συνήθη πορεία των πραγμάτων θα του εξασφάλιζε σίγουρα την εξέλιξη του μέχρι τη βαθμίδα του μόνιμου καθηγητή.