Τις θέσεις και τις προτάσεις του ως υποψήφιος πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ρόδου παρουσίασε χθες βράδυ ο κ. Φώτης Κωστόπουλος.
Αναλυτικά, η ομιλία του:
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι
Πήρα την απόφαση να διεκδικήσω με την ψήφο σας, την προεδρία του Δικηγορικού μας Συλλόγου, σε μια δύσκολη εποχή για την κοινωνία γενικότερα αλλά και για τον Δικηγορικό κλάδο.
Η απόφαση μου αυτή ενισχύθηκε από την ανάγκη και την παρότρυνση πολλών συναδέλφων, οι οποίοι θεωρούμε ότι χρειάζεται ανανέωση στην Διοίκηση του Συλλόγου μας.
Διανύω το 33ο έτος συνεχούς, μαχόμενης Δικηγορικής παρουσίας και σε συνδυασμό με τις εμπειρίες που αποκόμισα από την ενασχόληση μου με τα κοινά του τόπου μας, πιστεύω ότι έχω την δυνατότητα να προσφέρω τις υπηρεσίες μου στον Σύλλογο μας, με στόχο την βελτίωση των συνθηκών εργασίας των Δικηγόρων και την αναβάθμιση και ενίσχυση της παρουσίας μας στα πλαίσια που προδιαγράφονται και στον κώδικα Δικηγόρων αλλά και με βάση την ιστορική παρουσία και παράδοση του λειτουργήματος που ασκούμε.
Είναι σημαντικό, εμείς οι ίδιοι να πιστέψουμε, να αποδεχθούμε αλλά και να αναδείξουμε με την καθημερινή μας παρουσία και στάση, ότι “είναι ευθύνη το να είσαι Δικηγόρος” και ότι η Δικηγορική ιδιότητα εκτός από την επαγγελματική της διάσταση έχει και μια ευρύτερη κοινωνική απήχηση.
Στο σημείο αυτό σημαντικό ρόλο καλείται να διαδραματίσει ο Δικηγορικός Σύλλογος, ο παρεμβατικός ρόλος του οποίου πρέπει να ενισχυθεί και να αναβαθμιστεί, έτσι ώστε να αποκατασταθεί το κύρος του Δικηγόρου στην συνείδηση των πολιτών
*Γι’ αυτό σημαντικότερη ανάγκη θεωρώ την ενίσχυση της θέσης και του κύρους των Δικηγόρων τόσο στον φυσικό μας Δικαστηριακό χώρο, όσο και στις διάφορες υπηρεσίες με τις οποίες συναλλασσόμεθα.
Αποτελεί κοινοτυπία η διαπίστωση ότι η επαφή του δικηγόρου με το σύστημα απονομής της Δικαιοσύνης και τις δημόσιες υπηρεσίες είναι, πολλές φορές, μια καθημερινή “Οδύσσεια” που συνθλίβει την επιστημονική μας ιδιότητα σε γραφειοκρατικές συμπληγάδες.
Στο άρθρο 2 του Κώδικα Δικηγόρων, αναφέρεται ότι ο Δικηγόρος είναι συλλειτουργός της Δικαιοσύνης και ότι η θέση του είναι θεμελιώδης, ισότιμη, ανεξάρτητη και αναγκαία για την απονομή της.
Αν όμως δούμε την καθημερινότητα μας, αυτή η νομοθετική περιγραφή απέχει πολύ από την πραγματικότητα.
Γι’αυτό και είναι ανάγκη να εργασθούμε σκληρά προς την κατεύθυνση αυτή, για να υλοποιηθεί και στην πράξη, έτσι ώστε η αντιμετώπιση των Δικηγόρων στην απονομή της δικαιοσύνης να συνάδει με τη νομοθετική αυτή επιταγή.
Είναι εύκολα κατανοητό ότι η ενίσχυση του κύρους του Δικηγόρου πρέπει να γίνει συλλογικά μέσα από παρεμβατική λειτουργία του Δικηγορικού Συλλόγου, που ως συνέπεια θα έχει την ενίσχυση της εμπιστοσύνης των πολιτών προς τους Δικηγόρους και την εμπέδωση στην συνείδηση των πολιτών της αναγκαιότητας της παρουσίας μας.
Πρώτιστο και διαρκές μέλημα μας στο πλαίσιο αυτό πρέπει να είναι οι συνθήκες απονομής της Δικαιοσύνης και η προκλητική καθυστέρηση στην απονομή της, που αγγίζει τα όρια της αρνησιδικίας, η αντιμετώπιση της καθυστέρησης στον προσδιορισμό των υποθέσεων και στην έκδοση αποφάσεων, γεγονότα που κλονίζουν την εμπιστοσύνη των πολιτών στην Δικαιοσύνη και δημιουργούν προβλήματα στους Δικηγόρους, οι οποίοι πολλές φορές καλούμεθα να “απολογηθούμε” για τα ζητήματα αυτά, χωρίς να ευθυνόμεθα.
Πρότασή μου είναι η καθιέρωση σε τακτά χρονικά διαστήματα, θεσμοθετημένων συναντήσεων του Δ.Σ με τους Δικαστές και Εισαγγελείς, τους εκπροσώπους των δικαστικών υπαλλήλων και του Δ/ντη του Κτηματολογίου, θα βοηθήσει στην επίλυση πολλών προβλημάτων ενώ θα συμβάλει και στη σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ Δικαστών – Εισαγγελέων και Δικηγόρων.
Η αντιμετώπιση επίσης των δικηγόρων από τις δημόσιες υπηρεσίες δεν συνάδει με τον ρόλο και την αποστολή του δικηγορικού λεπτουργήματος.
Παρά την πρόβλεψη του νόμου (άρθρο 34 Κωδ. Δικ.) και την ύπαρξη σχετικών εγκυκλίων με τις οποίες προβλέπεται η ελεύθερη πρόσβαση των Δικηγόρων στις Δημόσιες Υπηρεσίες χωρίς κανένα χρονικό ή άλλο περιορισμό, αυτό δεν ισχύει στην πράξη. Γι’αυτό πρέπει ο Σύλλογος να επιβάλει, να γίνει πράξη αυτή η νομοθετική πρόβλεψη.
κ.κ. Συνάδελφοι
*Αλληλένδετη είναι και η ανάγκη της κοινωνικής παρουσίας του Δικηγορικού Συλλόγου σε μια εποχή δύσκολη για τους πολίτες και την κοινωνία γενικότερα.
Η παρέμβαση και συνεργασία μας με άλλους κοινωνικούς φορείς και εταίρους (Συνδικαλιστικές οργανώσεις, Επιμελητήρια, κ.τ.λ) αλλά και με την Διοίκηση σε κάθε της μορφή, θα επιβεβαιώσει και στην πράξη την ιδιότητα του Δικηγορικού Συλλόγου ως του πρώτου Επιστημονικού Συλλόγου.
Η εντονότερη αυτή κοινωνική παρουσία του Δικηγορικού Συλλόγου είναι προφανές ότι θα έχει αντίκτυπο και σε κάθε Δικηγόρο ατομικά, και θα αναβαθμίσει την θέση μας στην κοινωνία γενικότερα.
*Ένα άλλο θέμα για το οποίο πρέπει να εργασθούμε είναι αυτό το Δικαστικού Μεγάρου.
Μετά την αποτυχία του εγχειρήματος μεταστέγασης στο Παλαιό Νοσοκομείο, πρέπει να αντιμετωπίσουμε τα πράγματα σχεδόν από μηδενική βάση.
Ήμουν από τους θασιώτες της ανέγερσης νέου Δικαστικού Μεγάρου, το οποίο θα στέγαζε όλα τα Δικαστήρια και το Κτηματολόγιο στο οικόπεδο του “Νηρέα”.
Ως πρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου είχα εισηγηθεί το θέμα, το οποίο έγινε αποδεκτό ομόφωνα από το Ν.Σ, όμως διάφοροι παράγοντες δεν επέτρεψαν την υλοποίηση αυτής της ιδέας και πρότασης, προβάλλοντας άλλες λύσεις που τελικά δεν ευοδώθηκαν.
Το σχέδιο της διάσπασης των πρωτοβάθμιων Δικαστηρίων σε διαφορετικά κτίρια δεν είναι σωστή, αφού θα δυσχεραίνει πάρα πολύ την καθημερινή εργασία των Δικηγόρων.
Πιστεύω ότι υπό τις παρούσες οικονομικές συνθήκες η ανέγερση νέου Δικαστικού μεγάρου ίσως δεν είναι εφικτή, χωρίς βέβαια να σταματήσουμε να το επιδιώκουμε.
Ως πλέον εφικτή, ενδιάμεση, λύση θεωρώ και προτείνω να επιδιώξουμε την επέκταση σε παρακείμενο κτίριο και συγκεκριμένα σ’ αυτό της Λέσχης Αξιωματικών η οποία δεν έχει λόγο να βρίσκεται στο συγκεκριμένο σημείο, μετά και την μεταφορά της στρατιωτικής διοίκησης εκτός πόλης.
Προτείνω δε την εγκατάσταση σ’αυτό του Εφετείου έτσι ώστε κενούμενου του Α΄ ορόφου του Δικαστικού Μεγάρου θα δημιουργηθούν άπλετοι χώροι για την αποσυμφόρηση του ισογείου, π.χ στον Α΄ όροφο μπορούν να μεταφερθούν οι υπηρεσίες του Πολυμελούς Πρωτοδικείου και της Εισαγγελίας Πρωτοδικών.
Θέλω να σας ενημερώσω ότι έχει υπάρξει συγκεκριμένη επεξεργασία από πλευράς μου της πρότασης αυτής και δεν είναι ένα θεωρητικό κατασκεύασμα.
Κατ’αρχήν η ιδιοκτησία του κτιρίου της Λέσχης αξιωματικών ανήκει στον Δήμο της Ρόδου και έχει λήξει η σύμβαση, παραχώρησης στο στρατό.
Σε επαφή που είχα με τον Δήμαρχο Ρόδου μου είπε ότι βλέπει θετικά και ως λογική την πρόταση και λύση αυτή διότι αφορά χιλιάδες συμπολίτες μας που συνωστίζονται στα Δικαστήρια καθημερινά, ότι ουδέποτε του προτάθηκε και δεσμεύθηκε να μην υπογράψει μέχρι την συγκρότηση σε σώμα του νέου Δ.Σ ανανέωση της παραχώρησης, έτσι ώστε η νέα Διοίκηση σε συνεργασία με τον Δήμο να επεξεργασθούμε την πρόταση αυτή.
Καταλαβαίνετε ότι η εξέλιξη αυτή δημιουργεί νέα δεδομένα και δεν πρέπει να πάει χαμένη.
Προς την κατεύθυνση αυτή θα ζητήσουμε δέσμευση και από τους υποψήφιους Δημάρχους.
Είναι εύκολα κατανοητό ότι σε μια τέτοια περίπτωση οι χώροι που θα δημιουργηθούν για τα πρωτοβάθμια Δικαστήρια θα είναι υπέρ-αρκετοί για την εύρυθμη λειτουργία τους και την παροχή αξιοπρεπών χώρων εργασίας για τους Δικαστές και Δικαστικούς υπαλλήλους και κατά συνέπεια για εμάς του Δικηγόρους, ενώ με τον τρόπο και την λύση αυτή μπορεί να δημιουργηθούν προϋποθέσεις στέγασης και του Διοικητικού Πρωτοδικείου στο Δικαστικό Μέγαρο, ενώ θα μπορέσουμε έτσι να διεκδικήσουμε περισσότερους χώρους για τη παρουσία του Συλλόγου μας στο Δικαστικό Μέγαρο.
Η μεταστέγαση στο Παλαιό Νοσοκομείο έχει λήξει δυστυχώς οριστικά, λόγω αδράνειας. Δυστυχώς πήγαν χαμένες οι προσπάθειες του πρώην βουλευτή και συναδέλφου κ. Καραμάριου.
Κατ’αρχήν δεν έχει παραχωρηθεί το κτίριο του παλαιού Νοσοκομείου από το Υπουργείο Υγείας στο Υπουργείο Δικαιοσύνης.
Σε επικοινωνία που είχα με τον αναπληρωτή Δ/ντη της Υγειονομικής Περιφέρειας Αιγαίου κ. Λάμπη Πλάτση (στον οποίο ανήκει η περιφ. Δωδ/σου) μου είπε ότι δεν υπάρχει πλέον τέτοια περίπτωση, διότι ήδη κατόπιν εντολής του Υπουργού Υγείας εκπονείται μελέτη για την στέγαση στο παλαιό (παραδοσιακό) κτίριο του Νοσοκομείου (εκεί δηλ,. που θα μεταφερόταν τα Δικαστήρια) του Κέντρου Υγείας Αστικού Τύπο Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης.
Ως εκ τούτου κάθε περαιτέρω συζήτηση σ’αυτή την κατεύθυνση συνιστά αποπροσανατολισμό και “έπεα πτερόεντα”.
*Παράλληλα πρέπει να αντιμετωπίσουμε και τα χρόνια προβλήματα του Κτηματολογίου με απώτερο σκοπό συνέχιση της ψηφιοποίησης του, η οποία ενώ έχει ολοκληρωθεί μέχρι και τον Οκτώβριο του 2010, μετά εγκαταλείφθηκε, χωρίς να ενδιαφέρεται κανείς γι’αυτό. Επίσης η παρουσία μόνιμου κτηματολογικού Δικαστή είναι και θα παραμείνει πάγιο αίτημα μας.
Αγαπητοί συνάδελφοι
Αποτυπώνοντας τις σκέψεις μου θα ήθελα να σας καταστήσω κοινωνούς και κάποιων άλλων ειδικότερων προτάσεων που έχουν προέλθει και από προβληματισμούς συναδέλφων διαχρονικά.
*Οι νέοι συνάδελφοι, πρέπει να τύχουν της αμέριστης συμπαράστασης και ενίσχυσης του Δικηγορικού Συλλόγου έτσι ώστε να βοηθηθούν στο μέτρο του δυνατού, στα πρώτα χρόνια της επαγγελματικής τους καριέρας.
Όλοι υπήρξαμε νέοι Δικηγόροι και γνωρίζουμε τις δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε στα πρώτα μας βήματα.
Είναι επίσης γνωστό ότι οι νομικές σπουδές είναι ατελείς ως προς την πρακτική κατάρτιση των φοιτητών.
Γι’ αυτό πέραν της οικονομικής ενίσχυσης και αρωγής, θεωρώ εξίσου σημαντικό να βοηθηθούν οι νέοι συνάδελφοι στο να αντιμετωπίσουν την έλλειψη αυτή των νομικών σπουδών.
Αυτό μπορεί να γίνει με την δημιουργία μιας πληρέστερης βάσης δεδομένων στο site του Δικηγορικού Συλλόγου, εμπλουτισμό βιβλιοθήκης αλλά και με την θέσπιση μόνιμων πρακτικών επιμορφωτικών σεμιναρίων, μέσα από τα οποία οι νέοι Δικηγόροι θα αποκτούν εμπειρίες και γνώση σε θέματα πρακτικής φύσεως, για να αντιμετωπίσουν τις επαγγελματικές τους ανάγκες. Εξ άλλου είναι γνωστή η κινέζικη παροιμία ότι “αντί να σου χαρίσω ένα ψάρι είναι προτιμότερο να σε μάθω να ψαρεύεις”.
Στα πλαίσια αυτά θα είναι χρήσιμη και η ηλεκτρονική έκδοση του νομικού μας ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ για να είναι ευκολότερη η θεματική αναζήτηση αποφάσεων. Εννοείται ότι θα συμπεριληφθούν στη βάση δεδομένων και όλες οι μέχρι τώρα εκδόσεις.
Επίσης πρέπει να δημιουργήσουμε μηχανισμό ηλεκτρονικής ενημέρωσης για θέματα νομοθετικών αλλαγών, προθεσμιών κ.τ.λ ενώ η εγκατάσταση WI-FI στο Δικαστικό Μέγαρο έχει καθυστερήσει υπέρμετρα.
Η εγκατάσταση στα γραφεία του Συλλόγου στο Δικαστήριο 2-3 ηλεκτρονικών υπολογιστών θεωρώ ότι θα διευκολύνει τα μέγιστα την καθημερινή μας λειτουργία όπως επίσης και η ηλεκτρονική διασύνδεση με τον πίνακα που αναγράφεται ο αριθμός του εκθέματος για τις εκδικαζόμενες ποινικές υποθέσεις θα είναι μια πολύ χρήσιμη υπηρεσία.
*Η διεύρυνση της Δικηγορικής ύλης μέσω υλοποίησης συγχρόνων τρόπων παροχής νομικών υπηρεσιών πρέπει να μας απασχολήσει ιδιαιτέρα.
Θεωρώ ότι πρέπει να αναδείξουμε τον θεσμό της εξωδικαστικής διαμεσολάβησης αφού εκπαιδευτούν Συνάδελφοι και να τον προβάλλουμε ως Δικηγορικός Σύλλογος, έτσι ώστε να πείσουμε τους πολίτες ότι είναι ένας αξιόπιστος τρόπος επίλυσης των διαφορών τους, ενώ η διάδοση του θα προσφέρει σε πολλούς συναδέλφους σημαντική επαγγελματική ενασχόληση.
Επίσης κάτι άλλο που ίσως δεν γνωρίζετε είναι ότι με το Π.Δ 241/96 έχει συσταθεί μόνιμη διαιτησία στον Δ.Σ Ρόδου, ένα θεσμό που μπορούμε επίσης να αναδείξουμε. Η Σύγχρονη τάση είναι να επιλύονται οι διαφορές εξωδικαστικά.
Επίσης υπάρχουν ευρωπαϊκά προγράμματα (ΕΣΠΑ) επιμόρφωσης στο Ευρωπαϊκό Δίκαιο και τους Ευρωπαϊκούς θεσμούς τα οποία πρέπει να ενεργοποιήσουμε.
Η ηλεκτρονική διακίνηση δικογράφων (ο Δ.Σ Αθηνών έχει ήδη ενεργοποιήσει την διαδικασία) , η ηλεκτρονική λήψη πιστοποιητικών, έκδοσης παραβόλων είναι ένας άλλος τομέας για τον οποίο πρέπει να εργασθούμε, αφού θα βοηθήσει την καθημερινότητα των Δικηγόρων αλλά και των εντολέων μας.
*Επίσης πρέπει να αντιμετωπίσουμε το θέμα της ουσιαστικής στάσης πληρωμών των φαρμακευτικών-ιατρικών δαπανών από το Τ.Υ.Δ.Ε. Σε συνεργασία με το ΛΕΑΔΡ πρέπει να βρούμε τρόπους αντιμετώπισης του προβλήματος αυτού έτσι ώστε, στο μέτρο του δυνατού, να αντιμετωπίζονται κατά το μεγαλύτερο μέρος οι ιατροφαρμακευτικές δαπάνες που δεν καλύπτονται.
*Συναφές είναι και το θέμα των ασφαλιστικών εισφορών τις οποίες πολλοί συνάδελφοi και ειδικά οι νέοι, αδυνατούν να πληρώσουν. Είναι ένα θέμα υπαρκτό το οποίο πρέπει να αντιμετωπίσουμε με αποφασιστικότητα κυρίως μέσω της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων με προτάσεις και θέσεις, όπως π.χ της μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, ειδικά των νέων δικηγόρων, της επιμήκυνσης αποπληρωμής τους, της χορήγησης ατόκων δανείων σε συναδέλφους που για ειδικούς λόγους αδυνατούν να τις πληρώσουν.
Στο σημείο αυτό θέλω να αναφερθώ και στην ανάγκη εντονότερης παρουσίας μας στην Ολομέλεια των Δικηγορικών Συλλόγων. Είναι ανάγκη να δημιουργήσουμε συμμαχίες έτσι ώστε να μπορούμε θέματα που μας απασχολούν τοπικά (όπως π.χ ο ΕΝΦΙΑ αλλά και το κτηματολόγιο) να βρίσκουν ανταπόκριση.
Στο σημείο αυτό δεν μπορώ να μην αναφερθώ στο θέμα του ΕΝΦΙΑ. Το νομοσχέδιο υπήρχε αναρτημένο στο OPENGOV επί 2-3 μήνες, ο νόμος ψηφίστηκε αν θυμάμαι τον Νοέμβριο του 2013. Ο Σύλλογος δυστυχώς αντέδρασε κατόπιν εορτής, η επιστολή προς τον υπουργό Δικαιοσύνης έφυγε 20-1.
Στα πλαίσια της Ολομέλειας θα προτείνω την σύγκληση ενός Πανελλήνιου Δικηγορικού Συνεδρίου με την συμμετοχή όλων των Διοικητικών Συμβουλίων, στο οποίο μετά από σοβαρή επεξεργασία να τεθούν και αναδειχθούν τα σημαντικότερα ζητήματα που απασχολούν τον Δικηγορικό κλάδο αλλά και οι λύσεις που πρέπει να υπάρξουν, μέσα από επεξεργασμένες προτάσεις. Γίνεται κατανοητό ότι μια τέτοια διεργασία μπορεί να δώσει λύσεις σε πολλά προβλήματα μας, σε όλους τους τομείς.
*Ένα άλλο θέμα είναι η ενίσχυση και η βοήθεια της μητρότητας για τις συναδέλφους Δικηγόρους, οι οποίες πρέπει να πασχίζουν διπλά για να ανταπεξέλθουν στις οικογενειακές και επαγγελματικές τους υποχρεώσεις.
Γι’αυτό πρέπει να βρούμε τρόπους ενίσχυσης και βοήθειας τους, για να μπορούν να ανταπεξέλθουν στις δυσκολίες της μητρότητας σε σχέση με την επαγγελματική ενασχόληση τους.
Βέβαια αυτό πρέπει να αποτελεί διαρκές μέλημα μας και δεν πρέπει να το θυμόμαστε προεκλογικά διότι αυτό που έγινε προχθές που κλήθηκαν εσπευσμένα μια εβδομάδα πριν τις εκλογές οι συνάδελφοι για να τους καταβληθεί το επίδομα παιδικού σταθμού των προηγούμενων (2) ετών, προσβάλει την νοημοσύνη μας αλλά και την προσωπικότητα του καθενός.
*Πρέπει επίσης να δώσουμε ιδιαίτερη σημασία και προσοχή σε θέματα επαγγελματικής δεοντολογίας για να μπορέσει να αποκτηθεί ξανά η αλληλεγγύη μεταξύ των Δικηγόρων η οποία με την πάροδο των ετών έχει διαταραχθεί σημαντικά.
*Τέλος θα εισηγηθώ στο Συμβούλιο την καθιέρωση διαρκούς οικονομικής και Διοικητικής λογοδοσίας μέσω της δημοσίευσης και ανάρτησης στην ιστοσελίδα του Συλλόγου των αποφάσεων οικονομικής διαχείρισης, έτσι ώστε να γνωρίζεται ανά πάσα στιγμή τις αποφάσεις του Δ.Σ και την δράση του Συλλόγου.
κ. Συνάδελφοι
Τιμώ τον απερχόμενο Πρόεδρο Κώστα Σαρρή, για την προφορά του στον Σύλλογο τα 15 χρόνια που είναι Πρόεδρος.
Όμως πιστεύω όπως και πολλοί από εσάς, ότι με την 15ετή παρουσία, του δόθηκε η δυνατότητα να παρουσιάσει και να ολοκληρώσει το έργο του.
Εξ άλλου ο νέος Κ.Δ προβλέπει μέχρι (2) θητείες δηλ. (8) χρόνια, τα οποία θεωρεί αρκετά για την ολοκλήρωση της προσφοράς.
Ανέμενα να κάνει ένα απολογισμό Διοικητικό και Οικονομικό με συγκεκριμένα στοιχεία της τελευταίας τριετίας, γιατί αυτή κρίνεται.
Στην επιστολή αλλά και στην χθεσινή ομιλία του ο κ. Σαρρής αναφέρθηκε σε θέματα 15ετίας.
Όμως οι προηγούμενες τριετίες κρίθηκαν.
Αυτή που κρίνεται σ’ αυτές τις εκλογές είναι η τελευταία 3ετία, για την οποία έπρεπε να υπάρξει συγκεκριμένος απολογισμός.
Και από το βήμα, αυτό, σήμερα καλώ τον συνυποψήφιο μου σε μια κοινή εμφάνιση ενώπιον σας, για να συζητήσουμε ενώπιος-ενωπίων για τα θέματα που μας απασχολούν, ενώ και εσείς και όλοι οι συνάδελφοι θα μπορέσετε να σχηματίσετε πληρέστερη άποψη.
Οι καιροί απαιτούν συγκεκριμένες θέσεις , απόψεις και δεσμεύσεις και όχι αόριστες παρελθοντικές αναφορές.
Εγώ σας καταθέτω συγκεκριμένες προτάσεις.
κ.κ. Συνάδελφοι, στις 23 Φεβρουαρίου
Ψηφίζουμε για ΑΝΑΝΕΩΣΗ
Ψηφίζουμε για την ΑΛΛΑΓΗ ΣΕΛΙΔΑΣ στον Σύλλογο μας.
Ψηφίζουμε για το ΜΈΛΛΟΝ.
Ψηφίζουμε ΝΕΕΣ ΙΔΕΕΣ, ΔΥΝΑΜΙΣΜΟ και ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΡΑΣΗ.
Αισθάνομαι ότι η πλειοψηφική αυτή ανάγκη θα εκφρασθεί.
Θέτω στην κρίση σας την υποψηφιότητα μου με συγκεκριμένες προτάσεις και θέσεις.
Πρόθεση και σκοπός μου είναι να φανώ χρήσιμος.
Δώστε μου την ευκαιρία και να με κρίνετε από το έργο μου.
Τέλος εγώ δεν διαχωρίζω τους υποψήφιους για το Συμβούλιο συναδέλφους σε δικούς μου και μη δικούς μου, δεν κάνω διαχωρισμούς και ομαδοποιήσεις, δεν υπάρχουν εμείς και οι άλλοι, υπάρχουν, 23 άξιοι συνάδελφοι και η επιλογή είναι δική σας.
Για άλλη μια φορά σας ευχαριστώ για την παρουσία σας.
Ρόδος, 13-2-2014
Φώτης Κωστόπουλος