Τοπικές Ειδήσεις

Βελτιώνεται η κατάσταση στο Δημ. Κυνοκομείο

Βελτιώνεται σταδιακά η κατάσταση στο Δημοτικό Κυνοκομείο Ρόδου, ενώ οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Ρόδου, τελούν σε αναμονή για να προχωρήσουν σε παρεμβάσεις στις εγκαταστάσεις του.
Σύμφωνα με όσα δήλωσε στην «δημοκρατική» η κυρία Κική Πάττα – Αποστολίδη (Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Πρωτογενούς Τομέα και Οικολογίας) τα επόμενη βήματα της δημοτικής αρχής είναι σημαντικά
«Η κατάσταση στο Δημοτικό Κυνοκομείο, βελτιώνεται σταδιακά. Έχουμε μια άριστη συνεργασία με την Φιλοζωϊκή που μας βοηθάει με θετικά αποτελέσματα για το καλό των ζώων συντροφιάς που φιλοξενούμε εκεί. Βρισκόμαστε εν αναμονή των παρεμβάσεων και κατασκευών που θα γίνουν μέσα στις εγκαταστάσεις του Κυνοκομείου με χρηματοδότηση που λάβαμε μέσω του προγράμματος ‘Φιλόδημος’.
Στο προσεχές διάστημα θα εγκατασταθεί ο ανάδοχος και θα κάνει τις απαραίτητες βελτιώσεις για να αλλάξουν μερικά πράγματα στις εγκαταστάσεις –ύδρευση, αποχέτευση, αλλαγή στα κλουβιά, νέο ιατρείο για τα ζώα κ.ά.»
Ωστόσο, η κα Πάττα επισήμανε πως ο σκοπός των καταφυγίων όπως αυτό που υπάρχει στην Ρόδο, δεν είναι να συγκεντρώνουν τα εγκαταλελειμμένα και αδέσποτα ζώα αλλά να τα φιλοξενούν, προσωρινά: «Με τον νέο νόμο που ψηφίστηκε πρόσφατα, τα κυνοκομεία και τα καταφύγια για τα αδέσποτα, θα λειτουργούν για φιλοξενία, περίθαλψη, ιατρική βοήθεια (εάν είναι απαραίτητο) ενώ θα προωθούνται οι υιοθεσίες ή η επιστροφή στο φυσικό τους περιβάλλον. Αυτά τα καταφύγια δεν είναι οι ενδεδειγμένοι χώροι για να μένουν μέσα τα ζώα», όπως τόνισε.
Μία από τις βασικές παραμέτρους παραμένουν οι στειρώσεις.
«Μας ενέκριναν ένα κονδύλι για να ξεκινήσουν και πάλι οι στειρώσεις μέσω του ‘Φιλόδημος’ και με την συνεργασία των κτηνιάτρων μας, θέλουμε να το θέσουμε σε λειτουργία. Σημαντική πάντως είναι η συνδρομή των εθελοντικών ομάδων που έρχονται στη Ρόδο και κάνουν στειρώσεις σε αδέσποτα ζώα συντροφιάς. Πρόσφατα ήρθε στο νησί μια ομάδα δημοσιογράφων από τη Φινλανδία ζητώντας να προβάλουν την κατάσταση στο Κυνοκομείο και να μας βοηθήσουν.
Επιπλέον, την επόμενη εβδομάδα αναμένουμε την ομάδα της κας Λουκίας Τομάζου από το Πανεπιστήμιο του Ιλλινόις και του Μισσούρι η οποία μαζί με τον καθηγητή κ. Ηλία Τομάζο θα έρθουν με μια ομάδα κτηνιάτρων και φοιτητών που θα εγκατασταθούν στο Δημοτικό Κυνοκομείο με στόχο μια σειρά από έρευνες, εξετάσεις κ.λπ.», τόνισε η κα Πάττα.

ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΑ ΑΝΕΠΙΤΗΡΗΤΑ ΖΩΑ
Την ίδια ώρα, η δημοτική αρχή Ρόδου προχωρά σε μια πρωτοβουλία, σχετικά με τα ανεπιτήρητα ζώα π.χ. κατσίκια, πρόβατα κ.λπ. σε διάφορα σημεία του νησιού:
«Έχουμε ξεκινήσει έναν κύκλο επαφών με τους βοσκούς που έχουν αυτά τα ζώα ώστε να τους εξηγήσουμε το πρόβλημα που δημιουργείται με την ανεξέλεγκτη βόσκηση αφού απαιτείται περισσότερη προσοχή. Πρόσφατα σημειώθηκε ένα περιστατικό όπου ένα κοπάδι κατέστρεψε μια μεγάλη έκταση από ελαιόδεντρα τα οποία μόλις είχαν φυτευτεί.
Οι βοσκοί και οι κτηνοτρόφοι, πρέπει να μάθουν να συμμορφώνονται και να είναι προσεκτικοί…» τόνισε η εντεταλμένη δημοτική σύμβουλος Πρωτογενούς Τομέα και Οικολογίας.
Ανέφερε ακόμη, πως πριν λίγες ημέρες, επί της Ε.Ο. Ρόδου – Λίνδου εντοπίστηκε μια κτηνοτροφική μονάδα όπου πολλά ζώα (γουρούνια και σκύλοι) βρίσκονται σε άθλιες και απαράδεκτες συνθήκες: «Προχωρήσαμε σε καταγγελία ακολουθώντας τη διαδικασία και η ΕΛΑΣ παρενέβη άμεσα, με επιβολή προστίμων. Πρέπει όλοι μαζί να συνεργαστούμε για να βελτιωθεί η κατάσταση και να βρεθούν λύσεις. Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτό χωρίς συνεργασία…» κατέληξε η κα Πάττα.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου