Πήρε φόρα να φέρει…επενδύσεις ο υπουργός Αμυνας Πάνος Καμμένος και μετά την αποκάλυψη ότι έχει στο συρτάρι του πρόταση για την κατασκευή του δεύτερου…επτάστερου ξενοδοχείου στον κόσμο στις Φλέβες, σήμερα ανακοίνωσε πως έχει μεγάλα σχέδια και για το Πρασονήσι στη Ρόδο.
Λιμάνι και για πόλεμο και για ειρήνη!
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας αιφνιδίασε πάλι τα μέλη της επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής όταν ανακοίνωσε ότι το νοτιότερο άκρο του νησιού (συνδέεται με τη Ρόδο με μια λουρίδα άμμου) θα γίνει μετατραπεί master table δηλαδή λιμάνι αγκυροβόλιο κρουαζιερόπλοιων και…αεροδρόμιο.Το σχέδιο του «θόλωσε» λέγοντας ότι ταυτοχρόνως θα μπορεί με…νατοϊκές προδιαγραφές να γίνει και στρατιωτικό λιμάνι που θα μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε σε περίπτωση πολέμου!
Ακολουθεί το σχετικό απόσπασμα από τη συνεδρίαση της επιτροπής.
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (ΠΑΝΟΣ) ΚΑΜΜΕΝΟΣ (Υπουργός Εθνικής Άμυνας): Συγνώμη, μου επιτρέπετε;
Ένα λιμάνι, το οποίο μπορεί να γίνει για την υποδοχή κρουαζιέρας σε ένα νησί, σε ένα αξιοποιήσιμο «master table», το οποίο όμως παράλληλα θα ικανοποιεί και στρατιωτικές ανάγκες. Θα σας το αναφέρω με ένα παράδειγμα. Το Πρασονήσι στη Ρόδο μπορεί να χρησιμοποιηθεί, επειδή είναι μεγάλο το πεδίο βολής για την είσοδο κρουαζιέρας στην Ανατολική Μεσόγειο και μάλιστα με αυτά που συμβαίνουν στη Μέση Ανατολή, δεν μπορεί να ξεκινήσει η κρουαζιέρα ούτε από την Αίγυπτο, ούτε από τη Συρία, αλλά ούτε και από τις άλλες περιοχές.
Τι λένε, λοιπόν, εκεί; Εκεί, ζητάμε να γίνει ένα μεγάλο λιμάνι για 5 κρουαζιερόπλοια και 1 αεροδρόμιο για να προσγειώνονται αεροπλάνα, όπως και υποδομές ξενοδοχείου.
Αν το λιμάνι αυτό παράλληλα με τις ανάγκες του επενδυτή καλύπτει και στρατιωτικές ανάγκες, θα μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε και σε περίπτωση πολέμου.
Επίσης, σε περίπτωση μιας κρίσης και σαν στρατιωτικό λιμάνι. Υπό αυτές τις προϋποθέσεις, ναι, μπορεί να το κατασκευάσουμε με δικές μας προδιαγραφές ή και με νατοϊκές προδιαγραφές, προκειμένου να μπορεί να αξιοποιεί και τους δύο σκοπούς.
Τότε, μπορεί να εμπλακεί η ΜΟΜΚΑ. Πριν όμως παραδοθεί το έργο στον επενδυτή, θα είναι στρατιωτική περιουσία, θα ενταχθεί στον ευρύτερο στρατιωτικό σχεδιασμό και θα χρησιμοποιηθεί σε περίπτωση ανάγκης πολέμου, επιστρατεύσεως από τις Ένοπλες Δυνάμεις και τότε θα κατασκευαστεί από εμάς.
Δεν θα πάμε εμείς να χτίσουμε ξενοδοχεία. Βασικές υποδομές που μπορεί να είναι και στρατιωτικές υποδομές θα κάνουμε, όπως κάνουμε και τώρα.»
thetoc.gr