Οργή στην τοπική κοινωνία και αγανάκτηση στους κόλπους του Νοσοκομείου προκαλεί το γεγονός πως οδεύει στον τέταρτο μήνα χωρίς διοικητή μετά την παραίτηση του κ. Γρηγόρη Ρουμάνη, με τα προβλήματα να συσσωρεύονται και υπεύθυνη απάντηση να μη είναι σε θέση να δώσει κανείς για το πότε τελικώς θα καλυφθεί η άδεια καρέκλα.
Όπως δηλώθηκε αρμοδίως στη «δημοκρατική» πρόκειται για το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα που το Νοσοκομείο της Ρόδου παραμένει ακέφαλο και παρά το γεγονός πως τα προβλήματα πολλαπλασιάζονται μέρα με την ημέρα, ως φαίνεται η διαδικασία εξαντλείται καθαρά και μόνο στην ανεύθυνη ονοματολογία και στις «διαρροές» χωρίς κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα.
Όπως προκύπτει από πληροφορίες, από το τραπέζι μπαίνουν και βγαίνουν ονόματα που όμως είτε δεν πληρούν τις προϋποθέσεις είτε δεν τυγχάνουν πλήρους αποδοχής με τη διαδικασία επιλογής να επιστρέφει στο σημείο «0» αλλά τα προβλήματα να συσσωρεύονται προκαλώντας εύλογες απορίες αν τελικά πρόκειται για ανεπάρκεια, απαξίωση ή αδιαφορία απέναντι σε ένα Νοσοκομείο που εξυπηρετεί όχι μόνο τη Ρόδο και τους επισκέπτες της αλλά όλα τα νησιά της Δωδεκανήσου.
Το θολό τοπίο, η καθυστέρηση κάλυψης της κενής θέσης του διοικητή και τα προβλήματα που συσσωρεύονται, εντείνουν το κλίμα ανασφάλειας και την αγωνία για την τύχη του Γενικού Περιφερειακού Νοσοκομείου της Ρόδου με τους γιατρούς, τους νοσηλευτές, του εργαζόμενους, τους φορείς και την τοπική κοινωνία να απαιτούν -δικαίως- λύσεις εδώ και τώρα κόντρα στην απαξίωση και στην κωλυσιεργία.
Συνάντηση με τον υπουργό Υγείας αλλιώς… κινητοποιήσεις
Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ρόδου κ. Παναγιώτης Εγγλέζος, έναν μήνα περίπου μετά από την επιστολή προς το Γραφείο του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη με τις υπογραφές όλων των εκπροσώπων φορέων οι οποίοι συμμετείχαν στην ευρεία σύσκεψη που συγκάλεσε ο ίδιος στις 10 Ιουνίου, με μοναδικό θέμα την επίλυση των προβλημάτων του Νοσοκομείου της Ρόδου, απέστειλε επιστολή προς το Υπουργείο Υγείας ζητώντας άμεση συνάντηση τοπικής αντιπροσωπείας με τον υπουργό προκειμένου να του εκθέσουν τα προβλήματα δια ζώσης.
Όπως ανέφερε ο κ. Π. Εγγλέζος, η τοπική κοινωνία της Ρόδου βιώνει μόνιμη απαξίωση σε μια σειρά από σοβαρά θέματα με κυρίαρχο το ζήτημα της υγείας γι΄αυτό και σε περίπτωση που από το Υπουργείο Υγείας δεν καθοριστεί άμεσα συνάντηση με τοπική αντιπροσωπεία, τότε θα εξεταστεί το ενδεχόμενο κινητοποιήσεων. «Δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια ούτε καθυστέρησης ούτε υπομονής. Αν δεν ενημερωθούμε από το Υπουργείο Υγείας για άμεση συνάντηση με την ηγεσία, τότε ο γενικός ξεσηκωμός είναι μονόδρομος. Το Εργατικό Κέντρο είναι αποφασισμένο να μπει μπροστά και να πάει τον αγώνα μέχρι τέλους, μαζί με τους γιατρούς και τους τοπικούς φορείς. Αν δεν ενσκήψουν άμεσα πάνω από το πρόβλημα να μας πουν τι συμβαίνει με τον νέο διοικητή και γιατί δεν στελεχώνεται το Γενικό Περιφερειακό Νοσοκομείο της Ρόδου, παρά μόνο απαξιώνεται και αποψιλώνεται, σας διαβεβαιώ ότι θα έρθουν αντιμέτωποι όχι πλέον με εμάς αλλά με την ίδια την κοινωνία που είναι οργισμένη και αποφασισμένη να διεκδικήσει με κάθε τρόπο, το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα για δωρεάν και άμεσες παροχές υπηρεσιών υγείας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ρόδου κ. Παναγιώτης Εγγλέζος.
Πίεση λόγω έξαρσης covid
Η «δημοκρατική» έχει στη διάθεσή της δεκάδες καταγγελίες πολιτών που είτε οι ίδιοι είτε συγγενείς τους χρειάστηκε είτε να νοσηλευτούν είτε να δεχθούν ιατρικές υπηρεσίες και το κοινό στοιχείο που όλες εμπεριέχουν είναι η χαοτική κατάσταση με την οποία ήρθαν αντιμέτωποι.
Πέρα από τους ιατρούς και τους νοσηλευτές που είναι αναγκασμένοι νυχθημερόν να επιδίδονται σε αγώνα δρόμου κατάκοποι για να ανταποκριθούν στο έργο τους, το υποστελεχωμένο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών και την Μονάδα Covid που εκ των έσω οργανώθηκε και σηκώνει το βάρος των απαιτήσεων της πανδημίας από όλα τα νησιά, σοβαρά πάσχουν κι άλλες κλινικές πρώτης γραμμής.
Από τα εξωτερικά ιατρεία μέχρι τον προγραμματισμό ραντεβού που σε πολλές περιπτώσεις η αναμονή ξεπερνά ακόμα και τους 10 (!) μήνες, ο Δωδεκανήσιος ασθενής υφίσταται μια άνευ προηγουμένου ταλαιπωρία διότι το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό δεν επαρκεί και το υπάρχον, έχει κυριολεκτικά «λυγίσει» από το βάρος των υποχρεώσεων, κι όμως εξακολουθεί να παραμένει στις επάλξεις.
Κοινός τόπος είναι πάντως ότι ποτέ στο παρελθόν τα προβλήματα που σήμερα αντιμετωπίζει το Νοσηλευτικό Ιδρυμα της Ρόδου δεν είχαν επηρεάσει σε τόσο μεγάλο βαθμό την ομαλή λειτουργία του. Και μπορεί μέχρι σήμερα, οι εναπομείναντες γιατροί με την υπερπροσπάθειά τους να κάλυπταν τις ελλείψεις, όμως πλέον η κατάσταση έχει φτάσει στο μη περαιτέρω. Επιπλέον θα πρέπει να λαμβάνεται υπ΄όψιν ότι το Νοσοκομείο Ρόδου εξυπηρετεί όλα τα νησιά της Δωδεκανήσου, οι υγειονομικές μονάδες των οποίων αντιμετωπίζουν εξίσου σοβαρά προβλήματα υποστελέχωσης.
https://www.dimokratiki.gr/14-07-2022/na-topothetithei-edo-kai-tora-dioikitis-sto-nosokomeio-rodoy/
Σχολιασμός Άρθρου
Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.
Σχολιασμός άρθρου
Υπενθύμιση:
Για την μερική αναπαραγωγή της είδησης από άλλες ιστοσελίδες είναι απαραίτητη η χρήση του παρακάτω παρεχόμενου συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο της Δημοκρατικής.