Κατά 14 % είναι μειωμένη η φετινή παραγωγή οινοστάφυλων στη Ρόδο σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή λόγω της μεγάλης μείωσης (κατά 31%) της ορεινής ποικιλίας Αθήρι, εξαιτίας των ακραίων καιρικών συνθηκών που επικράτησαν στο νησί την περίοδο της ανθοφορίας.
Το ήπιο και δροσερό καλοκαίρι –με εξαίρεση κάποιες μέρες στα μέσα Αυγούστου– και οι όψιμες βροχές, έδωσαν σταφύλια με πολύ καλή ωριμότητα και διακύμανση του σακχαρικού τίτλου από 12,5 έως 14,5 Be, ανάλογα με την ποικιλία και την περιοχή.
Η πρόσθετη επιλογή ποιοτικών αμπελώνων αναμένεται να δώσει εξαιρετικά κρασιά.
agronews.gr