Αθλητικά

Κάθε χρόνο και χειρότερα στη Basket League!

Ο ετήσιος παγκόσμιος απολογισμός των μπασκετικών δρώμενων που δόθηκε στη δημοσιότητα από τη FIBA, το γνωστό ως Migration Report, προσφέρει πλήθος συμπερασμάτων για την πορεία του αθλήματος και ειδικά για την Ελλάδα δεν το λες και… για να καμαρώνουμε.
Τα αμέτρητα στοιχεία που παρατίθενται και αφορούν σε πολλούς τομείς του σπορ, από αριθμό μεταγραφών, ξένων και γηγενών παικτών, ηλικίες, ύψη, επιδόσεις και πάρα πολλά άλλα μπορεί κάποιος να τα βρει και να τα μελετήσει με γραφήματα, χάρτες και ενδιαφέροντα στοιχεία. Κοιτώντας τα… του οίκου μας για τη σεζόν 2019-20 και μεταξύ των 16 ισχυρών λιγκών που μελετήθηκαν για να βγουν τα στοιχεία, προκύπτουν τα εξής άκρως ενδιαφέροντα και ίσως και ενδεικτικά της ελεύθερης πτώσης του πρωταθλήματος εδώ και πολλά χρόνια.
Το 52% των παικτών ήταν ξένοι, όχι τελείως παράλογο αυτό αν και φανερά σε αυτούς στηρίζονταν οι ομάδες. Συνολικά όμως μεταξύ των παικτών ο μέσος όρος ηλικίας ήταν ο δεύτερος μεγαλύτερος ενώ μόλις το 13% των συμμετεχόντων ήταν κάτω των 21 ετών και η χώρα στη δέκατη θέση. Το πιο απαισιόδοξο ήταν ότι ο χρόνος συμμετοχής των νεαρών ήταν μόλις τέσσερα (4) λεπτά και είναι ο τέταρτος μικρότερος μεταξύ όλων των λιγκών. Φωτεινή εξαίρεση ο Προμηθέας που ήταν η 10η ομάδα μεταξύ όλων στις 16 λίγκες, με την μεγαλύτερη συμμετοχή νεαρών παικτών.
Εκεί που βρεθήκαμε ακόμα πιο κάτω, τρίτοι χειρότεροι, ήταν στον μέσο όρο πόντων που σημειώνονταν ανά αγώνα με 78,1 ενώ ο μέσος όρων όλων των λιγκών που μελετήθηκαν ήταν 81,9. Οχι ότι απαγορεύεται να παίζεις άμυνες, αλλά κάπου και το θέαμα το ψάχνει ο κόσμος.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου