Στην σύσταση Ομάδας Εργασίας Γαστρονομικού Τουρισμού, προχώρησε το υπουργείο Τουρισμού για την αναβάθμιση του συγκεκριμένου τομέα στην χώρα μας.
Το έργο της Ομάδας είναι η ενσωμάτωση της γαστρονομίας στον εθνικό σχεδιασμό τουριστικού μάρκετινγκ, ώστε να αποτελέσει μακροχρόνια έναν από τους τρεις πρώτους λόγους για τους οποίους οι τουρίστες -Έλληνες και ξένοι- επιλέγουν τη χώρα μας ως τόπο διακοπών.
Ποιοι συμμετέχουν στην Ομάδας Εργασίας Γαστρονομικού Τουρισμού
- Τριανταφυλλοπούλου Μαίρη, Πρόεδρος της Ένωσης Οινοποιών
Αμπελουργών Νήσων Αιγαίου (ως συντονίστρια) - Αγγελόπουλος Αλέξανδρος, διοργανωτής Sympossio Greek Gourmet
Touring - Βελέντζας Παντελής, σύμβουλος επιχειρήσεων λιανικού εμπορίου και
τροφίμων - Μουζάκης Κωνσταντίνος, μέλος λέσχης Αρχιμαγείρων
- Κομνηνός Στέφανος, εκπρόσωπος Προέδρου ΓΣΕΒΕΕ
- Αγγελάκης Αντώνης, εκπρόσωπος Προέδρου ΓΣΕΒΕΕ
- Δαβερώνης Γιάννης, Πρόεδρος Εστιατόρων Αττικής
- Παρθένης Σπυρίδων, Προϊστάμενος Διεύθυνσης Ποιοτικών Προτύπων Υπουργείου Τουρισμού
- Έξαρχος Βασίλειος, Σύμβουλος Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και
Τροφίμων - Πρίνια Δέσποινα, Σύμβουλος του Υπουργού Τουρισμού
- Γκρεμυλογιάννης Δημήτρης, στέλεχος νεοφυών επιχειρήσεων και
καινοτομίας αγροδιατροφικού τομέα - Νικολάου Κωνσταντίνα, σεφ
Γραμματέας της Επιτροπής ορίζεται η Ζησιμοπούλου Κατερίνα υπάλληλος της Διεύθυνσης Ποιοτικών Προτύπων.
Οι στόχοι της Ομάδας Εργασίας Γαστρονομικού Τουρισμού
- Η κωδικοποίηση της διεθνής εμπειρίας ως προς την προσφορά γαστρονομικών
προϊόντων στην τουριστική αγορά. - Η αξιολόγηση της σημερινής γαστρονομικής προσφοράς της Ελλάδας.
- Η εκπόνηση αναλυτικού σχεδίου για τη διαμόρφωση και προβολή αναβαθμισμένης
ποικιλίας πρώτων υλών και προϊόντων άριστης ποιότητας που διαθέτει η χώρα σε
συνδυασμό με τη μεσογειακή διατροφή ως το βέλτιστο μοντέλο υγιεινής διατροφής
που θα συμβάλλει στη βελτίωση της ανταγωνιστικής θέσης της Ελλάδας. - Ο σχεδιασμός νέων δράσεων με σκοπό την ανάπτυξη του Γαστρονομικού
Τουρισμού. Η προώθηση του υπάρχοντος προγράμματος του Υπουργείου
Τουρισμού με τίτλο «Ειδικό σήμα Ποιότητας για την Ελληνική Κουζίνα», σε Εθνικό
και Διεθνές επίπεδο. - Η θεσμοθέτηση των προϋποθέσεων για την ανάπτυξη του εν λόγω τουριστικού
προϊόντος και την προώθηση πιστοποίησης του. - Η ανάπτυξη του περιφερειακού σχεδίου προώθησης γαστρονομικού χάρτη όπου θα
προβάλλονται οι τοπικές κουζίνες σε συνδυασμό με την αξιοποίηση νέων
τεχνολογιών.