Με 5 κατηγορίες παραπέμφθηκε σε δίκη ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ρόδου, την 25η Ιουνίου 2014, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Τάκης Λύμουρας, που με την ιδιότητά του ως εντεταλμένος σύμβουλος του δημάρχου σε θέματα νέας γενιάς, ενεπλάκη στη διοργάνωση παντελώς παράνομων beach party, στην πόλη της Ρόδου.
Συγκατηγορούμενοί του είναι οι εκπρόσωποι νυχτερινού κέντρου που λειτουργεί στην οδό Ορφανίδου.
Σε βάρος του κ. Λύμουρα, προσωπικά, βεβαιώθηκαν την 21η Ιουλίου 2012, ημέρα Σάββατο και ώρα 16:50, σοβαρά πλημμεληματικά αδικήματα και πταισματικές παραβάσεις από άνδρες της Δημοτικής Αστυνομίας Ρόδου.
Μια εβδομάδα πριν τον σχηματισμό δικογραφίας σε βάρος του από το ΑΤ Ρόδου και το ΣΔΟΕ Νοτίου Αιγαίου, για το beach party που διοργάνωσε στις «Κάτω Πέτρες», η Δημοτική Αστυνομία είχε σχηματίσει ακόμη μια, εν γνώσει του.
Ο κ. Λύμουρας είχε αδιαφορήσει για τις διαπιστώσεις και τις επικείμενες κυρώσεις της Δημοτικής Αστυνομίας και υποτροπίασε.
Την 21η Ιουλίου 2012 ο κ. Λύμουρας βρέθηκε από τους δημοτικούς αστυνόμους να έχει θέσει σε λειτουργία στερεοφωνικό συγκρότημα με ενισχυτή και ηχεία, στερούμενος άδειας λειτουργίας μουσικής, παραβιάζοντας συγχρόνως το ωράριο κοινής ησυχίας, κατά παράβαση των άρθρων 1 και 3 της 3/96 Αστυνομικής Διάταξης σ.σ με το άρθρο 459 του ΠΚ.
Πέραν όμως τούτου διαπιστώθηκε ότι ο ίδιος, που εμφανίστηκε ως υπεύθυνος της εκδήλωσης, είχε προβεί στην κατασκευή ξύλινης πέργκολας με υπαίθριο μπαρ διαστάσεων 3μΧ2μΧ3μ, το οποίο ηλεκτροδοτείτο από παρακείμενη κολώνα φωτισμού άνευ αδείας (ρευματοκλοπή) και διέθετε προς πώληση αλκοολούχα ποτά χωρίς την έκδοση της νόμιμης απόδειξης.
Σύμφωνα με την ίδια μήνυση της Δημοτικής Αστυνομίας, που έχει κοινοποιηθεί στη δημοτική αρχή, είχε εγκαταστήσει ταυτόχρονα υπαίθρια ψησταριά, άνευ σχετικής αδείας, διέθετε σουβλάκια χωρίς την έκδοση της νόμιμης απόδειξης και είχε αναπτύξει στο χώρο του αιγιαλού και της παραλίας 15 σταντ, 47 σκαμπό χωρίς την άδεια της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου.
Από τον έλεγχο που ακολούθησε, την 27η Ιουλίου 2012, από το ΣΔΟΕ Νοτίου Αιγαίου, φέρεται να διαπιστώθηκε ότι αλλοδαποί που διασκέδαζαν στο παράνομο beach party είχαν καταβάλει “μαύρα” το ποσό των 25 ευρώ έκαστος, ενώ βρέθηκαν αφίσες που διαφήμιζαν την εκδήλωση σε μπαρ της οδού Ορφανίδου από τις οποίες βεβαιωνόταν ότι η εκδήλωση γινόταν έναντι του ως άνω αντιτίμου!
Σε έγγραφο της Κτηματικής Υπηρεσίας του Δημοσίου της 18ης Ιουλίου 2012, αναφέρεται ότι κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης συγκεντρώνονταν στις “Κάτω Πέτρες” μεγάλος αριθμός θαμώνων στους οποίους σερβίρονταν ποτά και διάφορα εδέσματα, δηλαδή ασκείτο εμπορική δράση χωρίς την έκδοση φορολογικών στοιχείων.
Τονίζεται ακόμη ότι μεταφέρονταν με φορτηγό και στήνονταν επί τόπου μπαρ, τραπέζια, καθίσματα κ.λπ. τα οποία αποσύρονταν μετά το τέλος της εκδήλωσης.
Για το περιεχόμενο του εγγράφου αυτού, που συνοδεύεται από 7 φωτογραφίες, έλαβε γνώση μεταξύ άλλων και η Δημοτική Αστυνομία.
Εν πάση περιπτώσει κατηγορείται μαζί με τους δύο ιδιώτες για παράβαση του άρθρου 19 παρ.5 Ν. 2523/97, για αναπαραγωγή και δημόσια εκτέλεση μουσικών έργων χωρίς την άδεια της «ΑΕΠΙ- ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ Α.Ε.», για αυθαίρετη δόμηση, για λειτουργία μουσικών οργάνων, στερεοφωνικών, μηχανημάτων χωρίς άδεια της αρμόδιας αρχής και για ίδρυση και λειτουργία καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος χωρίς άδεια της αρμόδιας αρχής.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, που έχει σχηματιστεί σε βάρος του, εκτέλεσε δημόσια και γενικά εκμεταλλευόταν έργα που ήταν αντικείμενα πνευματικής ιδιοκτησίας, χωρίς την άδεια των δημιουργών τους και συγκεκριμένα ως υπεύθυνος – εντεταλμένος για θέματα νεολαίας του Δήμου Ρόδου, οργάνωσε μουσική εκδήλωση σε παραλία της περιοχής ”Κάτω Πέτρες” όπου προέβη σε δημόσια εκτέλεση και έκανε προσιτές σε ευρύ κύκλο προσώπων – ακροατών – παρευρισκομένων στην ως άνω εκδήλωση, χωρίς την απαιτούμενη άδεια των πνευματικών δημιουργών, μουσικών συνθέσεών τους, που είναι αντικείμενα πνευματικής ιδιοκτησίας και τα οποία εκτελέστηκαν στον ως άνω τόπο και χρόνο διά της χρησιμοποίησης μουσικών μηχανημάτων (μουσικού συγκροτήματος) και μεταδόθηκαν από τον πομπό του ραδιοφωνικού σταθμού προς το ευρύ κοινό, χωρίς την άδεια των πνευματικών τους δημιουργών και χωρίς την έγγραφη άδεια της “ΑΕΠΙ”.
Με την ίδια ιδιότητα ίδρυσε και λειτουργούσε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος χωρίς άδεια του οικείου ΟΤΑ και συγκεκριμένα οργάνωσε μουσική εκδήλωση προσφέροντας παράλληλα φαγητό και ποτό αναπτύσσοντας 21 σταντ και 60 σκαμπώ και τοποθετώντας ξύλινο μπαρ χωρίς την άδεια της αρμόδιας αρχής. Επιπλέον φέρεται να έθεσε σε λειτουργία μουσικά όργανα, στερεοφωνικά μηχανήματα χωρίς άδεια της αρμόδιας αρχής και κατασκεύασε αυθαίρετα κτίσμα και συγκεκριμένα μπαρ ξύλινης κατασκευής διαστάσεων 4μ. μήκους Χ 2μ. πλάτος Χ 3μ. ύψος το οποίο χρησιμοποιούσε προσφέροντας ποτά, χωρίς να έχει εκδοθεί προηγουμένως για την κατασκευή αυτή η απαραίτητη οικοδομική άδεια της αρμόδιας πολεοδομικής υπηρεσίας.
Σύμφωνα με έκθεση του ΣΔΟΕ Νοτίου Αιγαίου η ελεγχόμενη επιχείρηση δεν εξέδωσε τουλάχιστον 300 αποδείξεις λιανικής πώλησης ή άλλο φορολογικό στοιχείο, ύψους 7.500 ευρώ.
Στην ίδια έκθεση αναφέρεται ότι όταν οι επιθεωρητές του ΣΔΟΕ διενήργησαν τον έλεγχο, τους πλησίασε ο κ. Λύμουρας, ο οποίος ισχυρίσθηκε ότι ως «τμήμα νεολαίας» του πολιτιστικού τμήματος του Δήμου Ροδίων, και για να ευχαριστήσει νεαρούς τουρίστες, που επισκέπτονται επανειλημμένα τη Ρόδο διοργανώνουν αυτές τις εκδηλώσεις δωρεάν.
Οι άνδρες του ΣΔΟΕ αρχικά πλησίασαν τους νεαρούς τουρίστες οι οποίοι διασκέδαζαν στο χώρο της εκδήλωσης και σε σχετικές ερωτήσεις τους όλοι τους απάντησαν ότι το αντίτιμο για την συμμετοχή στην εκδήλωση ήταν 25 € ανά άτομο, και ότι τα εισιτήρια τα προμηθεύτηκαν από μπαρ της οδού Ορφανίδου ή από αλλοδαπούς που τους επισκέπτονταν στα ξενοδοχεία που διέμεναν.
Την είσοδο του χώρου της εκδήλωσης έλεγχε ο εκπρόσωπος του μπαρ της οδού Ορφανίδου. Στο χώρο του μπαρ εξυπηρετούσε τους πελάτες ένας ημεδαπός νεαρός ο οποίος δήλωσε ότι εργάζεται στο μπαρ της οδού Ορφανίδου και στα πάρτι του Σαββάτου για έξτρα εισόδημα.
Βρέθηκαν τιμολόγια από προμηθευτές στους οποίους ο ιδιοκτήτης του μπαρ της οδού Ορφανίδου έδωσε εντολή να παραδώσουν τα εμπορεύματα (ποτά κλπ) στην παραλία στις «Κάτω Πέτρες».
Κάποιοι ψήφισαν αυτό το φυντάνι. Και κάποιοι άλλοι του έδωσαν καρέκλα. Δεν μπορούν τώρα να κάνουν τους κινέζους. Α, εντάξει, η Μέρκελ φταίει.